Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

Butlletí 18 de febrer de 2019

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

 Sense les dones no hi ha revolució!  


Sabem que hi ha molts aspectes que ens preocupen. Ha començat el judici a part de l’anterior govern de la Generalitat, la Presidenta de la Mesa del Parlament i els líders d’Òmnium i l’ANC; s’han convocat eleccions generals amb la incertesa que se’ns obre. 

Però nosaltres centrarem els nostres esforços al 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores i que, com bé sabeu, hi ha convocada una vaga internacional de dones: de cures, de consum, educativa i laboral. “Ens aturem per canviar-ho tot”, a la que us convidem a participar. Deia el manifest de l’any passat: “Cada 8 de març celebrem l’aliança entre dones per a defensar els nostres drets conquistats. Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes. Les que van portar la Segona República, les que van lluitar a la Guerra Civil, les que van combatre el colonialisme i les que van formar part de les lluites antiimperialistes. No obstant això, sabem que encara no és suficient: queda molt per fer i nosaltres seguim lluitant”.

A les diferents ciutats de l’estat, als pobles, als barris de Barcelona s’han organitzat comissions per organitzar la vaga. La nostra aportació com Fundació és omplir-nos de raons.  Aquest butlletí i els dos propers estaran dedicats a reflexionar sobre la necessitat de la Vaga del 8 de març. Seran tres butlletins especials, que anomenem Veus de Dones, en els que donarem la veu a dones diverses: d’edats, professions, afiliacions polítiques... Hi trobareu les opinions i reflexions de dones activistes, lluitadores als carrers i les institucions, que han volgut compartir la valoració de la vaga de l’any passat i les seves raons per recolzar la d’aquest any.

En aquest butlletí hi escoltareu les veus de: Laura Rozalen, Montserrat Vilà, Sylvia Oussedik, Anna Maria Villalonga, Vicky Martin, Nina Salinas, Rosa Bofill i Lucía Aliagas. Els agraïm la seva participació.

Si vols donar-nos la teva opinió de perquè recolzes la vaga del 8 de març, escriu-nos i la publicarem i si vols més informació sobre la vaga del 8M, consulta l'enllaç https://www.vagafeminista.cat/

Un vídeo

 
Fundació l'Alternativa

Valors republicans i feminisme

11/02/2019

Dilluns passat vam tenir un diàleg amb Montserrat Vilà, patrona de la fundació i presidenta de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere sobre valors republicans i feminisme a l'Ateneu Roig de Gràcia. 
Si no vas poder assistir a la presentació o seguir-la en streaming, ja la pots veure al nostre canal de YouTube.

Visualitza el vídeo!

 

Veus de dones

 

La vaga del 8 de març s'apropa i va agafant força, extenent-se a tots el racons de la societat i als centres de treball. Ens sobren els motius i no ens cansarem de lluitar fins que haguem acabat amb el patriarcat.
Aquest any, seguint amb la iniciativa de donar veu a les dones per les mobilitzacions del 8 de març, vam plantejar dues preguntes a les nostres col.laboradores:

- Quasi un any després del 8 de març del 2018, quins impactes creus que va tenir a nivell social? I per tu particularment?
- Quines perspectives creus que es presenten aquest 8 de març? Com creus que hem de treballar?


i aquestes han sigut les respostes....

Fundació l'Alternativa

Laura R., Sylvia Oussedik, Montserrat Vilà i Anna Maria Villalonga

Laura R., doctorada en història i professora de secundària, Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, Sylvia Oussedik, escriptora i gestora cultural i Anna Maria Villalonga, Escriptora, professora i comissària de l'any Pedrolo.


Llegir les reflexions

 

Fundació l'Alternativa

Vicky Martin, Nina Salinas, Rosa Bofill i Lucía Aliagas

Vicky Martin, professora i tècnica superior de formació i ocupació a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, Nina Salinas, escriptora, poeta, militant comunista i lluitadora pels drets humans, Rosa Bofill, activista i mestre jubilada, Lucía Aliagas, estudiant d'Història a la UAB i militant de la JCC i AEP.

Llegir les reflexions
 

 

Destaquem

Imatge demo

Un  llibre
Qui vol el fi, vol els mitjans
Jacobinisme i boltxevisme (1917-1926)

Antonio Gramsci

Traducció: Mercè Tafalla i Joan Tafalla
Edició: Joan Tafalla
Gramsci desenvolupa el seu concepte sobre l’hegemonia a partir dels aprenentatges de la revolució i de l’adaptació del pensament de Lenin al context occidental. 

#Més info

Separador Imatge demo

Un acte de memòria

Espai Memorial al Camp de la Bota​
L’Ajuntament de Barcelona, a través del comissionat de Programes de Memòria, ha impulsat la creació de l’Espai Memorial Parapet de les executades i executats 1939-1952 al Camp de la Bota per recordar i homenatjar les 1.706 persones que van morir executades a Barcelona, la majoria en aquest espai del litoral barceloní.
En paral·lel, a partir del 22 de febrer, el MUHBA Plaça del Rei presenta l’exposició El Camp de la Bota de Francesc Abad.

#Més info

Separador Imatge demo

Un esdeveniment

“V-Day”

Aquesta és una campanya internacional per conscienciar sobre la realitat de la violència masclista i té com a objectiu donar poder i unir les veus de dones, de manera individual i col·lectiva, per exigir la fi de la violència.

Els beneficis aniran a:
Tamaia: Viure Sense Violència
 Mujeres Pa'lante


Compra les teves entrades: AQUÍ

#Més info

#TotsSomNuet

 
Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

 

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"