Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 8 DE JUNY DE 2020

 

Aquesta setmana

 

Veiem com als EE.UU es produeixen grans mobilitzacions després que George Floyd, un home negre, fos asfixiat per un policia blanc. El que caracteritza i diferencia aquestes protestes d'altres, és que es produeixen al llarg de tot el país i que hi participen persones de tots colors, edats, i procedències. També les declaracions del President del país. Però les mobilitzacions contra el racisme, que s'han estès a molts llocs del món, han posat damunt la taula, també, el racisme del nostre propi país. L'institucional, però també el quotidià.
Aquesta setmana, però, nosaltres havíem pensat tractar el tema de la Renda Bàsica Universal després que el Govern aprovés l'Ingrés Mínim Vital. Podem dir que benvingudes les ajudes, però ni per la quantitat que s'hi destinarà ni per les condicions que es posen, resoldran la situació de milers de persones que han agreujat la seva situació amb la crisi del COVID-19. La situació és greu, molt greu per moltíssima gent, com ens expliquen dia rere dia les entitats del tercer sector o les entitats d'ajuda mútua que han sorgit en diferents barris i poblacions. I davant la situació caldria pensar amb paràmetres nous, no amb velles mirades d'assistència i caritat. El populisme i el feixisme empeny constantment; només se'ls pot fer front amb actituds decidides i fermes a favor de les persones més desafavorides. I una actitud decidida, també, davant els qui més tenen. La resta ens portarà a agreujar antics problemes.

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

L'Ingrés Mínim Vital i una conjuntura marcada per la polarització en la gestió de la crisi del COVID-19

Separador


Gustavo Buster i Daniel Raventós escriuen aquest article explicant el context en el qual s'ha aprovat l'Ingrés Mínim Vital tot sabent que aquest no és una solució ideal:
"Es podia haver estat molt més ambiciosos, a la vista de les transferències efectuades d'ajuda al capital empresarial i bancari, quan es van realitzar generosament i sense demora. L'IMV es queda curt d'entrada i encara està per veure com es resol la seva gestió administrativa, vist el precedent dels ERTEs i altres mesures d'emergència. Tal com està la situació política, no hi ha espai per a errors greus."


#Llegir l'article

Separador

Una renda bàsica en l'actual situació i més enllà.

De moment, guanya la banca

Separador


Davant una situació en la qual ningú, absolutament ningú, nega que serà, que és ja, extraordinària per desconeguda i desastrosa per a la immensa majoria de la població, no resulta estrany que la proposta de la Renda Bàsica – una assignació pública monetària incondicional a tota la població – hagi estat de les més escoltades i llegides en els primers dies de l'estat d'emergència.

Article escrit per Nuria Alabao, Bru Laín i Daniel Raventós sobre la necessitat urgent d'una Renda Bàsica, publicat a Sin Permiso. #Llegir l'article

 

Destaquem

Imatge demo

Un cicle de cinema

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona és un festival iniciat al juny de 1993. Té com a objectiu la promoció de cinema dirigit per dones, visibilitzant la cultura audiovisual femenina i projectant filmografies de directores d'arreu del món, evidenciant així la importància de la contribució de les dones en la creació audiovisual.
 

Aquest any la Mostra de Films de Dones serà en línia...
Una pena perdre les sales de cinema, les places i les cerveses de després conversant de cinema durant hores ... Però, malgrat això, ha quedat una programació estupenda de pel·lícules i activitats virtuals per gaudir plegades!

#Més info

Separador Imatge demo

Un acte

Coronavirus i renda bàsica

Renda mínima d'inserció, Renda Garantida de ciutadania, Renda bàsica...

Tertúlia-debat amb la participació de:

Sato Díaz: periodista, actor i director de Cuarto Poder,

Bru Laín: professor de Sociologia de la UB i secretari de la Xarxa per la Renda Bàsica 

Adelina Escandell: Senadora per ERC-Sobiranistes.

11 de juny
19h a 20h
Canal de YouTube de l'Ateneu

#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre

L'hora violeta

Montserrat Roig fou una escriptora amb un llarg compromís polític i cívic i profundament feminista.

Va dir: «Que no em demanin que a les meves novel•les apareguin dones meravelloses, dones d’una peça. Les dones no som ni meravelloses ni d’una peça.»  

L'hora violeta (1980) tanca la trilogia de les famílies Claret i Miralpeix, iniciada amb Ramona, adéu (1972) i El temps de les cireres (1977).
Hi retrobem el món de les dones reals, amb totes les seves contradiccions, renúncies i esperances.

 

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"