Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 8 DE ABRIL DE 2019

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

Temps complexes, contradictoris: reivindicacions al carrer i campanyes electorals, mentre a Madrid se celebra el judici que posa en evidència el fracàs de la Política, entesa com l'art de negociar.

Hem assistit al cas d' Ángel Hernández que pot ser imputat per la Fiscalia perquè va ajudar a morir la seva dona, María José Carrasco, que patia  esclerosis múltiple des de feia 30 anys. I que reclamava acabar amb el seu patiment. Una vegada més, les lleis van per darrera de les reclamacions socials. Cal regular el dret a morir dignament des de la perspectiva d'una societat laica, lluny de fonamentalismes religiosos. Com amb altres temes, la llei no obliga a ningú, en aquest cas, a posar fi a la seva vida, només permet que qui vulgui ho pugui fer amb condicions.

La Fundació seguim amb la tasca d'aportar elements per a la reflexió, de fer difusió d'actes, de propostes de lectures...

Setmana de primavera republicana, amb molts actes arreu de Catalunya, no només per  recordar, sinó per seguir reclamant que la República  representa el règim legítim que pot aportar millores reals a la vida de les dones i homes d’aquest país. I que això significa buscar aliances per tombar el règim monàrquic del 78.

Avui parlarem sobre la mobilitat a Barcelona i Catalunya, en el marc dels Dilluns Republicans. Des de la perspectiva de transport menys contaminant, però també com a element que permeti millor cohesió del territori. Perquè debatre sobre com entenem les grans qüestions de país, és posar les bases per la  República Catalana.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

L'injust acte sobirà VS el sobirà acte de fer justícia

Gustavo de la Torre Morales, col.laborador de la Fundació, comparteix amb nosaltres el seu article en relació a la sol.licitud del President mexicà, Andrés Manuel López Obrador, al rei Felip VI d’Espanya.

Llegir l'article

Fundació l'Alternativa

Portem el debat per una República inclusiva a les empreses

Alfons Bech Peiró, militant sindicalista de CCOO i amic de la fundació, escriu aquest article publicat a la Revista Mirall i que compartim amb vosaltres, sobre la necessitat de reprendre el debat republicà des de la base. 

Llegir l'article

Dilluns Republicans

 
Fundació l'Alternativa

Mobilitat i transport

Diàleg amb Mercedes Vidal, Regidora de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i Carlos del Barrio, Secretari de polítiques sectorials i sostenibilitat de CCOO de Catalunya.

AVUI a les 18h30

Ateneu Roig: C/ Torrent d’en Vidalet, 34, Gràcia, Barcelona.


Recordeu que si no podeu venir, podeu seguir en streaming la ponència a la pàgina web Facebook de l’Ateneu i ho podreu trobar poc després al canal de YouTube de la Fundació.

Més info

 

Destaquem

Imatge demo

Un llibre

Entre Ítaca i Icària
Reflexions sobre Catalunya, Espanya i les esquerres.

Xavier Domènech,
Àngels Barceló,
Joan Tardà


Aquest llibre estableix una reflexió sobre l'experiència viscuda en els últims anys de tensionament polític entre Catalunya i Espanya i el decurs del catalanisme popular i d'esquerres en temps incerts. Es tracta en aquest sentit d’analitzar el que hem viscut a cavall de Barcelona i Madrid i establir quins futurs possibles podem albirar i pels quals val la pena seguir construint.

#Més info

Separador Imatge demo

Una projecció


Projecció de ‘Le rapport Karski’ (L'informe Karski)

9 d’abril 
19:30h
Filmoteca de Catalunya
       
Jan Karski va ser membre de la resistència polonesa i correu del govern polonès a l'exili durant la II Guerra Munidal. La resistència el va introduir al gueto de Varsòvia el 1942 perquè informés el govern britànic i el president dels EUA de l'extermini dels jueus europeus. Lanzmann va entrevistar Karski durant dos dies el 1978; part d'aquesta entrevista forma part del film ‘Shoah’. ‘L'informe Karski’ és el material que no va poder ser inclòs a ‘Shoah’.
La presentació de la pel•lícula anirà a càrrec d’Àngel Quintana, professor titular d’Història i Teoria del Cinema de la Universitat de Girona.


Entrada de pagament

 

#Més info

Separador Imatge demo

Uns actes


La 4a Primavera Republicana cedeix el protagonisme als moviments de canvi del segle XXI com el feminisme, els moviments LGTBI o antiracista i la lluita ecologista

Cicle de concerts, obres de teatre, cicles de cinema i debat, i, també, esdeveniments esportius per celebrar, en plena primavera, els valors del republicanisme.

Com a fundació estarem a l'acte d'avui:
El Clapton Community FC i el C.E. Júpiter jugaran un partit de futbol amb memòria i valors contraris a la homofòbia i el sexisme.
 Futbol amb memòria!

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"