Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 26 D'ABRIL DE 2021

 

Aquesta setmana

 El proper dissabte celebrem el primer de maig, en commemoració dels màrtirs de Chicago, la classe treballadora de tot el món surt a celebrar aquest dia i a reivindicar els seus drets.

Enguany, la situació de la classe treballadora ve fortament marcada pel context pandèmic en què ens trobem, els efectes econòmics del coronavirus ja comencen a veure's en alguns sectors com en el turisme o l'hoteleria, però tot sembla que la crisi més forta està per venir.

Davant d'això és important que aquesta crisi no la tornem a pagar les treballadores, com ja va passar en la crisi cíclica del capitalisme de 2008, i que es blindin les condicions laborals d'aquestes.

És per això que és important sortir a mobilitzar-se, a les convocatòries que fan sindicats i partits aquest dissabte, tot respectant les mesures de distanciament social necessàries.

En aquesta setmana al butlletí podeu trobar l'article de Miguel Salas sobre la Comuna de París i el municipalisme, el vídeo de la darrera sessió del Dilluns Republicans que vam dedicar a les eleccions a l'Equador, la convocatòria de concentració de CCOO i com sempre recomanacions de llibre, pel·lícula i acte.

Un article

 
Fundació l'Alternativa

La Comuna de París i el municipalisme

Miguel Salas, vicepresident de la fundació, sindicalista i del Consell Editorial de Sin Permiso ens escriu aquest article sobre el que va suposar la Comuna de París a França l'any 1971 així com la importància del municipalisme en els processos revolucionaris i el que la Comuna ens ensenya pels actuals projectes emancipatoris.
Celebrem doncs els 150 anys de La Comuna amb la lectura d'aquest article. 


Llegir l'article

Un vídeo

 
Fundació l'Alternativa

Dilluns passat vam tenir una nova sessió del Dilluns Republicà on vam parlar amb Alba Blanco, responsable d'internacional d'EUiA i membre de l'observació internacional del Partit de l'Esquerra Europea sobre les eleccions de l'Equador.

Vam poder analitzar la 
situació política que ha quedat al país un cop celebrades les eleccions del passat 11 d'abril. A més, es va fer una anàlisi profunda dels resultats electorals.

Podeu recuperar la sessió: #AQUÍ

A l'agenda

 
Fundació l'Alternativa

Concentració a Barcelona

1 de maig de 2021
Via Laietana, 1, BCN
11h30

#1deMaig

 

Destaquem

Separador Imatge demo

Un llibre 

L’Economia Social i Solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègic

Jordi Estivill
Ivan Miró 


Enfront, injustícies socials, autoritarisme polític, desigualtat econòmicadevastació ambiental.

Darrere, col·lectivitats solidàries, cooperativismes i sindicalismes emancipadors, associacionismes i mutualismes fraternals.

Al costat, autoorganització col·lectiva, expressada a nivell municipalista.

Davant, generacions que empenyen la transformació feminista i la transició ecològica de l’economia; i  comunitats migrades que aixequen una nova economia popular, diversa i antiracista.

A l’horitzó, el projecte històric i present de l’Economia Social i Solidària: afrontar quotidianament les necessitats i aspiracions col·lectives bastint un futur amb justícia social, democràcia política, equitat econòmica i sostenibilitat ambiental. És a dir, la construcció d’un àmbit econòmic per la transformació social.


#Més info

Separador Imatge demo

Una fira

Festival d'idees i llibres radicals

22 i 23 de maig de 2021

Literal és una fira de llibres i idees radicals on es troben editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i somiar el món on vivim i com transformar-lo

La fira és una aposta política que neix des del sector del llibre i que s’adreça al conjunt de les persones de la ciutat i del país i, en especial, als col·lectius oprimits per aquest sistema. Amb la fira es pretén posar a l’abast de tothom eines de pensament per contribuir a la seva emancipació. Per això en part és oberta al públic i de caràcter gratuït.

S'ofereix un refugi per la literatura i la cultura crítiques, i a tota la gent que vulgui gaudir-ne amb la màxima seguretat i les màximes precaucions sanitàries possibles, conscients no només dels reptes que la pandèmia ens ha plantejat com a societat a nivell sanitari, però també a nivell social i cultural. Ara més que mai necessitem refugis col·lectius, punts de trobada, espais on teixir comunitat.


#Més info

Separador Imatge demo

Una pel·lícula

Clara Campoamor,
la dona oblidada


Laura Mañá

L'any 1931, a Espanya es proclama la Segona República. En aquest context, les dones són elegibles però no poden votar.

Clara Campoamor i Victoria Kent són les primeres dones diputades que trepitgen les Corts i es plantegen molt fermament lluitar pels drets de la dona. Clara Campoamor sap que això passa per una primera i gran conquesta: el vot femení. A partir d'aquest moment, la seva lluita no és gens fàcil.

Molt aviat va topar amb el primer obstacle: el seu propi partit, el Partit Republicà Radical. Els seus companys temien que les dones votessin influenciades per l'Església i, en conseqüència, que votessin la dreta, i li van girar l'esquena.

Aquest argument es va anar generalitzant i va fer que Clara Campoamor s'anés quedant sola al Parlament en la seva defensa del sufragi universal. Però la seva lluita constant i, tot i les múltiples traïcions, l'1 de desembre de 1931, Clara Campoamor va aconseguir el vot per la dona.#Més info

Fundació l'Alternativa

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici va ser el 24 i 25 de març. Han condemnat al nostre company a vuit mesos d'inhabilitació i 12.000€ de multa.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"