Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 27 D' ABRIL DE 2020

 

Aquesta setmana

Acabem de deixar enrere una setmana més de confinament. Ja hem deixat enrere la Festa de Sant Jordi, una de les millors que celebrem a Catalunya. Una setmana en què hem recordat la Revolució del Clavells de Portugal, l'aniversari del 75è aniversari de l'alliberament del poble italià del jou feixista, el Dia Internacional de la Visibilitat Lèsbica: victòries populars sobre el feixisme i la discriminació; victòries que no cauen del cel, sinó que van ser fruit de l'organització i treball organitzat de milers de dones i homes, la majoria anònimes.

Però també hem recordat el bombardeig sobre la ciutat de Guernika. No oblidem el rostre del feixisme: mort i destrucció. I cal seguir debatent sobre com, en el segle XXI i amb plena crisi provocada pel Covid 10, li seguim plantant cara.

I no es planta cara amb pors i tremolors; amb el sí però no. Calen mesures decidides a favor de la vida, a favor de les persones. I en aquesta situació cal plantejar-se sobre el paper de la UE (recordem que la setmana passada vam publicar un article sobre aquest tema).

I demà, cal recordar que és el Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball; molt oportú en aquestes circumstàncies. I  de dia en dia arribarem a l'1 de Maig. No ens trobarem a les manifestacions ni en les paelles populars, però segur que ens trobarem a la xarxa que s'ha convertit en el nostre carrer virtual.

La nostra estima i respecte per les persones que han patit i pateixen la malaltia o les seves conseqüències.

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

La defensa del Sàhara Occidental des de les institucions

Separador

Per Cristina Bedmar, directora de la Revista Maig i assistent parlamentària al Grup Parlamentari Republicà del Congreso de los Diputados.
L'article ens presenta el paper i el treball del representant públic, malgrat les seves limitacions. 
I
, a més, una explicació sobre quin és el paper de les institucions en favor
defensa del poble del Sàhara Occidental, després de 40 anys d'ocupació per part del Marroc. 


#Llegir l'article

Separador

 El jovent del Sàhara Occidental i la perspectiva de futur

Separador

Per Miguel Morilla Secretari de Relacions Internacionals i Solidaritat de la JCC que va visitar el Sàhara amb l'ONG Sàhara Dempeus com a representant del CJB, ens presenta aquest article sobre la situació i les condicions de vida del jovent sahrauí 40 anys després de l'ocupació del Marroc. 
A més, podeu veure el vídeo que la JCC ens presenta una xerrada sobre l'actualitat del Sàhara, feu clic
aquí


#Llegir l'article

 

Destaquem

Imatge demo

Un llibre
     La hija del cazador  

L'autora del llibre, Sophie Caratini ens presenta la història de Mariem, una jove nòmada que vol recordar les memòries de la seva vida per fer un homenatge a la seva mare, Fatimatu. 
El testimoni de Mariem coincideix amb una visió sobre com la colonització francesa a Mauritània afecta la seva vida diària.
El llibre ens presenta des de la seva infantesa al poble de caçadors del seu pare fins a convertir-se en la primera dona pilot. 


#Mes info
 

Separador Imatge demo

Un acte
   Revolució dels Clavells 

El 25 d'abril es commemora el 46 aniversari de la Revolució dels Clavells. Per això des de la Fundació us convidem a aquest acte en línia. 

Participen: Tiago Saraiva (Arquitecte), Joan Tafalla (Dr. en Història) i Adelina Escandell (Senadora per ERC-Sobiranistes). 

30 d'abril de 19h a 20h

Via streaming al canal de Youtube de
l'Ateneu Roig.
 

Separador Imatge demo

Una pel·lícula 
Hamada 

Hamada retracta les vides d'un grup de joves que viuen a un camp de refugiats al Sàhara. Malgrat la dura situació que continua 40 anys després, els joves no perden ni els somnis i l'humor. 
En ple desert, usen la creativitat per reparar els cotxes i fer carreres i, malgrat que els murs invisibles de l'ocupació impedeixen anar més lluny. La diversió serà l'arma més poderosa per denunciar la dura situació dels sahrauís. 

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"