Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 10 DE MAIG DE 2021

 

Aquesta setmana

 

Setmana de novetats amb el fi de l'estat d'alarma, nova etapa en la gestió de la pandèmia de la COVID-19 amb la incertesa de l'evolució de la mateixa i el seguiment del pla de vacunacions.

Aquesta setmana proposem dos articles, el primer, de Paco Martin sobre la situació d'invisibilització de les noies menors no acompanyades i el segon sobre l'actualitat de la Comuna de París de Miguel Salas com a continuació dels dos altres articles que ha escrit el respecte per la commemoració del 150 anys de la Comuna.
Compartim també una fita molt important i és la Jornada de la UPEC "Els temps de les Cireres" que se celebra aquest dimecres.
Compartim també i convidem a tothom a fer-ne màxima difusió del manifest per l'alliberament immediat de Juana Ruíz Sánchez a Israel.

I com sempre, una recomanació de lectura, de documental i d'activitat.

Bona lectura i bona setmana!

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo


Les joves migrades, les eternes oblidades i invisibilitzades

Separador


Paco Martin, estudiant de Sociologia a la UAB ens escriu aquest article sobre les menors no acompanyades, fent palès la situació de vulnerabilitat en què es troben així com la invisibilitat que pateixen pel fet de ser molt menys nombroses que els nois, fet que no les converteix en menys importants, sinó tot el contrari, se'ls hi ha de donar més visibilitat perquè es conegui la seva dura i precària realitat.

Llegir l'article

Separador


L'actualitat de la
Comuna

Separador

Miguel Salas, vicepresident de la fundació, sindicalista i del Consell Editorial de Sin Permiso, escriu aquest article publicat originalment a Sin Permiso sobre l'actualitat de la Comuna de París on ens explica com idees de fa 150 anys segueixen més vigents i necessàries que mai per dur a terme un projecte emancipador.
En definitiva, la Comuna és actual perquè ens aporta idees i propostes per a una nova societat més justa i igualitària.

Llegir l'article

Una campanya

 
Fundació l'Alternativa

A continuació podeu llegir, compartir i sobretot signar, un manifest on es demana l'alliberament immediat de Juana Ruíz Sánchez, activista i Coordinadora de Projectes en l'organització Health Work Committes, empresonada per l'Estat d'Israel, així com l'alliberament de la resta de persones detingudes en el transcurs d'aquesta nova operació d'assetjament cap a la organotzació HWC.

Podeu llegir el manifest 
AQUÍ

Màxima difusió!

A l'agenda

 
Fundació l'Alternativa

UPEC 2021

🗓️ Apunta-t'ho a l'agenda #UPECLaComuna150 
Jornada "Els temps de les Cireres" 
150 aniversari de La Comuna de París

📌 Dimecres 12 de maig al @cececebe (inscripcions exhaurides) 

Consulta el Programa aquí i segueix-ho en directe 👉Aquí

#Més info

 

Destaquem

Separador Imatge demo

Un llibre

Una història popular del futbol
Mickaël Correia

El futbol no es limita al futbol negoci: des de fa més d’un segle ha estat un instrument d’emancipació potent per als obrers, les feministes, els militants anticolonialistes, els joves dels barris populars i els contestataris del món sencer.

Aquest llibre va a contracorrent dels clixés sobre els seguidors de futbol, explica la sorprenent història de les contracultures futbolístiques nascudes després de la Segona Guerra Mundial, des dels hooligans anglesos fins als ultres que han tingut un paper central en la Primavera Àrab de 2011.

L'autor recorda que el futbol és també generós i subversiu.


#Més info

Separador Imatge demo

Un documental

Comprar, tirar, comprar
Cosima Dannoritzer

La realitzadora alemanya  dirigeix aquesta reveladora història sobre l'"obsolescència programada", que explica per què els productes que comprem duren cada vegada menys; detalla la programació de l'obsolescència dels objectes per a incrementar el seu consum reincident pel ciutadà.

Existeixen bombetes eternes? Com es pot usar un xip per a 'matar' un producte quan arribi a un determinat nombre d'usos?

El documental -en anglès- ha estat rodat a Espanya, França, Alemanya, els EUA i Ghana, un país africà que s'ha convertit en l'abocador de les escombraries electròniques d'Occident.


#Més info

Separador Imatge demo

Una activitat


Gimkana virtual per a la prevenció de les violències digitals 2.0

Aquesta activitat es basa en l’experiència de la col·lecció dels llibres “Tria la teva aventura”. Aquests “llibre jocs” neixen el 1980 on el lector assumeix el paper de protagonista i pren les decisions que modifiquen la narració, en un format innovador de narrativa interactiva.

Proposta que convida a prendre les teves pròpies decisions, depenent de l’opció que triïs, podràs endinsar-te en viure una experiència o bé un altre. 

Recorda, pots participar de manera individual, o bé en grup.


#Més info

Fundació l'Alternativa


Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC


Davant la repressió, solidaritat!

El judici va ser el 24 i 25 de març. Han condemnat al nostre company a vuit mesos d'inhabilitació i 12.000€ de multa.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"