Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 18 DE MAIG DE 2020

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

Imatge: Claus fetes per Sim Sim Samira Badran i Jaume Serra, artistes visuals

Avui, volem recordar la lluita del poble palestí pels drets sobre la seva terra 72 anys després que els hi arrabassessin.
I ho fem donant veu a una néta de qui va ser expulsada de casa seva. "Avui és la Nakba. Avui fa 72 anys, la meva àvia Fàtima va ser expulsada de casa seva per les milícies sionistes. Van agafar les quatre coses i van marxar de Ramla a peu, amb presses, amb les seves germanes i mare. Pensaven que tornarien a casa al cap de ben poc. Mai més van poder tornar. Mai més hem pogut tornar. Ens queden uns mapes dibuixats molts anys després per la meva àvia i enviats a la meva mare. Ens queda avui la memòria, ben viva i la lluita. Pel dret de retorn de totes les palestines de la diàspora i per la fi de l'ocupació, el desmantellament del mur i la fi del Règim d'Apartheid que Israel imposa sobre la població palestina.
Lluitem per poder viure amb dignitat i llibertat a la nostra terra. Avui, és el dia de la Nakba (catàstrofe en àrab) i la clau és un símbol amarg de tot allò que ens han robat i que ens manca. També és un símbol contra l'oblit i l'intent perpetuat, continuat i sistemàtic de l'Estat d'Israel per erradicar la nostra palestinitat, la nostra terra, la nostra llengua, la nostra identitat, les nostres xarxes, els nostres vincles, les nostres tradicions. El nostre passat, les nostres lluites i en definitiva la nostra història. Però 72 anys després no oblidem. Jo Laila, néta de Fàtima i filla de Samira porto aquesta lluita i aquesta història teixida ben a dins, al igual que les meves companyes de la diàspora. I no pararem , no callarem fins que hi hagi reparació i justícia."

Volíem aquest butlletí monogràfic sobre Palestina, però durant la setmana ens hem vestit de dol dues vegades: Juan Genovés i Julio Anguita. El nostre condol i reconeixement.

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

Crònica del viatge institucional a Palestina

Separador

Adelina Escandell, mestra jubilada, activista feminista, presidenta de la Fundació i Senadora per ERC-Sobiranistes, va escriure aquest article l'any 2015 sobre el viatge organitzat per les organitzacions NEXES i SCI per conèixer la situació del poble palestí. Malauradament segueix completament d'actualitat.

#Llegir l'article

Separador


Un quadre de Juan Genovés

Separador

Miquel Àngel Sòria, camarada del Vallès, professor de secundària de llengua i literatura castellana jubilat, apassionat de la literatura i la música i amic de la Fundació ens porta un article recordant l'obra i l'artista Juan Genovés que ens va deixar el passat 15 de maig.
Que la terra et sigui lleu.

#Llegir l'article
Imatge demo Separador Imatge demo

Prou Complicitat amb Israel: és l’hora d’actuar 

Separador

Les polítiques il•legals d'ocupació, colonització i apartheid dutes a terme per Israel a Palestina des de la Nakba (1948) han estat possibles en gran part gràcies a les relacions que la comunitat internacional ha mantingut amb Israel. 

La doble moral dels governants i la complicitat amb Israel ha facilitat la violació sistemàtica dels drets del poble palestí.

Aquest manifest porta ja uns anys circulant, però segueix d'actualitat, convidem a tothom a signar-lo i fer-ne difusió!


#Adhereix-te al manifest

Més informació sobre la campanya de boicot a Israel i el BDS AQUI

Separador

Recuperació d'articles

Separador

Palestina rebutja la proposta de Trump: La notícia publicada a La Realitat ens presenta el rebuig del president palestí Mahmud Abbás a la proposta nord-americana de dividir els territoris perquè allunya a Palestina de la sobirania i control de l'aigua i la terra.

Les ciutats, claus contra l'ocupació:
“Si ets neutral davant la injustícia, et poses de part de l’opressor”. Aquesta frase de Desmond Tutu, un dels líders de la lluita contra l’apartheid emmarca prou bé la moció aprovada per l’Ajuntament de Barcelona de condemna de l‘ocupació israeliana i les polítiques de colonització dels territoris palestins. 
Ja són més de 58 els ajuntaments espanyols el que s'han sumat a la iniciativa del BDS. Seguim fent pressió contra els abusos i la impunitat d'Israel i els interessos imperialistes!

 

Destaquem

Imatge demo

Una xerrada
Converses sobre l'apartheid: de Sudàfirca a Palestina

El passat mes de març el líder Sud-africà, nét de Nelson Mandela, va analitzar les similituds entre l'apartheid israelià i el que es va viure a Sud-àfrica.
Mandla Mandela fa una crida a la societat civil internacional perquè demanin als seus governs que donin suport al boicot a Israel de la mateixa manera que van fer amb Sudàfrica.


Visualitza la filmació: Aquí

#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre
El derecho al retorno

Farouk Mardam-Bey i Elias Sanbar presenten textos en els quals es revisa la història de Palestina anterior al 1948 fins a la diàspora, els reptes humanitaris, el funcionament dels camps de refugiats, la gestió dels béns dels absents i acaba preguntant si és negociable el dret al retorn.

"No hi haurà pau duradora a Orient Pròxim si no se soluciona la qüestió dels refugiats palestins; això implica que Israel reconegui el dret al retorn"

#Més info

Separador Imatge demo

Una pel·lícula
Idol

Hany Abu-Assad

Mohammed Asaf és un noi de Gaza que somia de ser cantant i actuar un dia al teatre de l'òpera del Caire. La pel·lícula narra la seva vida des de la infantesa, animant casaments a camps de refugiats a Gaza, fins que va guanyar el concurs d'Arab Idol, del 2013.

Haurà d'afrontar les seves pròpies pors i assumir el control del seu destí per acabar portant esperança i felicitat a tota una regió. 

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"