Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 28 DE SETEMBRE DE 2020

 

Aquesta setmana

 

El passat dia 14 va començar el curs educatiu a Catalunya. Molt se n'ha parlat i molt se n'ha escrit. I massa sovint parlen o escriuen persones que s'ho miren des de fora. Nosaltres hem volgut recollir veus diverses de persones que estan a primera línia: professorat, mares i pares, alumnes. Ens falten més veus d'alumnat, en som conscients. També no hi hem recollit la veu d'universitats que encara no han engegat el curs.
I també hem volgut posar en primer pla la responsabilitat i el suport dels ajuntaments, que molt sovint, queden amagats.
Moltes gràcies a totes i tots que ens heu fet arribat les vostres experiències, vivències i reflexions en una setmana que teniu carregada de feina.

Hem dedicat el butlletí al món educatiu, però aquesta setmana també cal fer reflexió sobre l'emergència climàtica; com a Fundació ens hem adherit al manifest Fridays For Future que convidava a la mobilització del passat dia 25.
Ens preocupa la situació de la pandèmia a Catalunya i a l'estat i la crisi social, econòmica, educativa... que està comportant.

El repte és si des de les esquerres sabrem plantejar i fer propostes col·lectives que donin resposta a les necessitats socials.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Tornada a l'escola: visions de totes les edats

Per aquest butlletí monogràfic hem demanat a professors i professores, mestres, pares, mares i alumnes que ens escriguessin petits comentaris sobre la tornada a l'escola i com la pandèmia ha afectat al món educatiu.

Hem dividit els escrits en dos grups:
Visions de persones adultes, amb els escrits d'Isa Vila, 
David Sánchez, Juan Medina, Eduard Arnau i Jordi López.

Llegir el recull de visions de persones adultes

Visions de persones joves amb els escrits d'Irene i Lluna.

Llegir el recull de visions de joves
 

Imatge demo Separador Imatge demo

Què ha comportat en l'àmbit educatiu per un ajuntament petit les mesures COVID-19

Separador


Marc Verneda Urbano, alcalde de Sentmenat ens explica com la bateria i proliferació de mesures per a la contenció de la pandèmia han afectat, en l'àmbit educatiu del seu municipi.

Llegir l'article

Separador

La inclusió educativa en temps de pandèmia

Separador

Laia L. Mestra de primària i Sergi Botswanas, músic i estudiant de medicina ens escriuen un article sobre educació i COVID-19 donant veu a aquelles persones amb necessitats especials, que estan patint una discriminació ferotge i que estan completament invisibilitzats durant la pandèmia actual.

Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

Visió d'una mestra jubilada

Separador

Adelina Escandell, mestra jubilada, presidenta de la Fundació l'Alternativa escriu l'article següent donant la seva visió, com a mestra jubilada, de la situació en la qual es troba el sistema educatiu, els reptes, les mancances i les necessitats urgents que no s'estan afrontant tot i una situació sanitària complexa i haver tingut les escoles tancades des del mes de març.

Llegir l'article

Separador

Com convertir-se en profe de secundària en 24 hores (i no morir en l'intent)

Separador


Anna Prades Pardo, professora de secundària, ens explica la seva particular situació quan va ser cridada a cobrir una vacant de substitució un cop ja iniciat el curs escolar. 

 

Destaquem

Imatge demo

Un concurs

XVI Concurs per l'erradicació de la violència masclista 2020

Pots participar-hi fins al 20 de novembre!

Lema: Les dones som essencials per a la vida! Feminismes per combatre la pobresa, la precarietat i l'exclusió!

Consulta les bases:
aquí

Et convidem a pensar, crear, construir o inventar una obra artística de categoria lliure que permeti visibilitzar estratègies juvenils i adultes per fer front les violències masclistes.

Lliurament de premis: dijous 3 de desembre, al Casal de Joves Palau Alòs.
 

#Més info

Separador Imatge demo

Una concentració

Confinem els cotxes
Recuperem la ciutat!Respirar net és un dret

Acció:

Dissabte 3 d'octubre 
18h
Plaça Francesc Macià de Barcelona


"Demanem un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat justa i sostenible envers l'ús del vehicle privat. La contaminació atmosfèrica ens afecta greument la salut i agreuja els efectes de la Covid-19. Volem recuperar les nostres ciutats. Unes ciutats saludables i que cuidin del nostre clima."

 

#Més info

Separador Imatge demo

Una pel.lícula i un llibre

Camí a l'escola

Viuen al mig del desert, els seus pares no tenen diners i els necessiten per treballar. Per si fos poc, el camí que duu a l’escola és llarg i perillós. Jackson, Kènia, Carlitos, Argentina, Zahira, Marroc, i Samuel, Índia s’han d’enfrontar diàriament amb una multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola, però comparteixen les mateixes ganes d’aprendre i són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor.

Per la seva determinació, pel seu coratge i la seva voluntat de construir-se una nova vida, aquests petits herois d’entre set i tretze anys són més que extraordinaris.

 

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"