Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 21 D'OCTUBRE DE 2019

 

Aquesta setmana

Separador

Dilluns passat coneixíem la sentència pel judici del procés, i les mobilitzacions no es van fer esperar. Les Marxes per la Llibertat van mobilitzar el conjunt de Catalunya d'una manera pacífica però resolta, decidida. La metàfora és clara: un poble que avança plegat cap a un objectiu. I els carrers de Barcelona, el dia 18 reflectien aquesta voluntat com a poble.
Però abans que comencessin els aldarulls, (que el temps i les diverses informacions ens aclariran qui els va provocar, a qui van beneficiar, quina va ser l'actuació dels diferents cossos policials...), des de l'estat, els partits que defensen l'ordre monàrquic (o millor el desordre?) i  els mitjans de comunicació, ja s'havia col·locat a la població que protestava per la sentència l'etiqueta de “terroristes”.
Deplorable que el President del Govern en funcions es reuneixi amb els representants dels diferents partits d'àmbit estatal però que no es vulgui reunir amb els partits, que també tenen representació parlamentària i són d'àmbit català; quina tristesa amb la perversió del llenguatge, perquè ell a això ho anomena diàleg. En una declaració abans de la sentència, Fundipau argumenta i nosaltres compartim: “S’ha fet i s’està fent un abús irresponsable del llenguatge. Des de diferents posicions, en un intent de desqualificar l’adversari, s’han banalitzat paraules com feixisme, traïció o cop d’estat. Des dels discursos polítics, jurídics i des d’alguns mitjans de comunicació s’han introduït termes com tumult, violència, sedició, rebel·lió i, darrerament, terrorisme, amb la intenció de penalitzar judicialment aquestes protestes. Això no fa sinó desinformar i augmentar les pors i les tensions”.
Pors i tensions que no ajuden a resoldre el problema. Un problema que no es resoldrà amb més repressió, sigui de la policia o dels jutges. Cal fer política, entesa com a art de negociació, diàleg i acords.
Saludem la iniciativa de diverses entitats cíviques, socials i sindicals de seure amb les institucions per trobar la manera de canalitzar les mobilitzacions. I en aquest debat s'ha de posar damunt la taula l'actuació dels mossos d'esquadra; les declaracions i explicacions del conseller Buch són inadmissibles. El conflicte està al carrer i no es resolt ni amb la negació ni amb més policia.
I enmig d'aquest ambient, la Fundació, dissabte 19 vam celebrar la XII edició de la Cursa i Caminada Lluís Companys. Algunes de les persones inscrites al final no hi van participar; és comprensible. Felicitem a les que malgrat l'ambient van pujar a l'estadi i van fer possible aquest esdeveniment esportiu però també cívic i cultural de memòria històrica.
Agraïm també a totes les persones que hi van col·laborar: al Carles Vallejo, President de l'Associació d’expressos polítics del franquisme perquè va posar l'apunt històric a la gent de la caminada, a Jordi i Elisa Cànovas que mantenen la flama i l'esperit del seu pare, Antoni Cànovas que ens va deixar l'any passat i que era un dels joves que havien de participar en l'Olimpíada Popular i que el Cop d'Estat franquista el va abocar a lluitar a la guerra i també a totes les persones voluntàries que un dissabte, després de la setmana intensa van matinar per fer tasques, a vegades invisibles, però imprescindibles. GRÀCIES. Un moment festiu per recordar i posar damunt la taula els valors republicans, per això aquesta Cursa i Caminada porta el nom de Lluís Companys.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

XII edició de la Cursa i Caminada Lluís Companys

Imatge demo Separador Imatge demo

Crònica XII edició de la Cursa i Caminada Lluís Companys

Separador

Tania Hahn Utrero, estudiant de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, i realitzant pràctiques a la Fundació.
 
Ens fa la crònica sobre la darrera Cursa i Caminada Lluís Companys, que va tenir lloc el passat dissabte 19 d'octubre, i en la qual va col·laborar.


#Llegir l'article

Separador

José Barón i l'Olimpíada Popular de Barcelona

Separador

Intervenció de Carles Vallejo a la XII Cursa i Caminada Lluís Companys 19 octubre 2019

Ens parla sobre José Barón Carreño i la seva implicació amb l’Olimpíada Popular, que el va portar a defensar la República i, més tard, França.


#Llegir l'article


 

Destaquem

Imatge demo

Un acte

Dilluns Republicans

Un passeig per la vida i obra de Teresa Pàmies

A càrrec de Montse Barderi
Comissària de l'any Teresa Pàmies

28 d'octubre de 18:30h a 20h
Ateneu Roig
Carrer del Torrent d'En Vidalet, 34

#Més info

Separador Imatge demo

Un homenatge

Homenatge a les brigades internacionals

Organitza: Associació d'Amics de les Brigades Internacionals de Catalunya

Dissabte, 26 d'octubre de 2019, a les 11h
Rambla del Carmel/Agudells

#Més info

 

Separador Imatge demo

Un fòrum

XV Fòrum contra les Violències de Gènere

Volem créixer sense violència, el feminisme és el futur!

Organitza Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

7, 8 i 9 de Novembre

Espai Francesca Bonnemaison,
Sant Pere Més Baix, 7,
Barcelona

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici es celebrarà els dies 28 i 29 de novembre i 3 i 4 de desembre.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"