Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 30 DE MARÇ DE 2020

 

Aquesta setmana

Nova setmana confinades. Recordem les i els presos en general, i, en especial, les persones polítiques que a més d’estar a la presó, ara han d’estar en situació de confinament. També recordem els nois d’Altsasu.

Hem vist en un darrer estudi publicat a El Crític, allò que ja intuíem: que el virus colpeja en funció de la classe; així, a la ciutat de Barcelona, Nou Barris és la zona més afectada i Pedralbes la menys. I també sabem que les conseqüències no seran les mateixes en funció de la teva posició social.

Recordem, també, les persones dels camps de refugiats: sense espai personal, amb escassetat d’aigua, sense instal.lacions sanitàries adequades...

Cal reclamar al govern mesures valentes. Entre les persones afectades hi ha tantes casuístiques, que és impossible implementar mesures que resolguin totes les situacions. Molta gent està reclamant, ja una renda bàsica. Si els governs europeus van acordar ràpidament rescatar bancs en el seu moment, ara cal rescatar persones.

Com a societat estem en un moment d’incertesa: som éssers humans acostumats a programar el nostre dia a dia, no només individual sinó també col.lectiu. I, de cop, ens trobem que no veiem més enllà del nostre dia a dia. Necessitem alguna certesa: que cada final de mes ens arribin uns ingressos per fer front a les necessitats bàsiques. I per agilitzar, ha de ser universal: ja passarem comptes en la propera declaració de renda.

Recordem que brigades de personal sanitari de Cuba estan donant suport a Itàlia i Andorra. Com diu un dels metges:” La solidaritat no és donar el que ens sobra, sinó compartir el que tenim”. Bona frase a recordar en aquests moments.

En aquest butlletí reproduïm l’acte a les xarxes que va substituir la manifestació que s’havia de produir a Barcelona contra el racisme i el feixisme. Cal reflexionar sobre com les situacions de por fan créixer comportaments autoritaris i excloents.

I recordem

JoEmQuedoaCasa

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

Convocatoria de mobilització internacional

Separador

La manifestació no es va poder realitzar, però els motius per realitzar una gran convòcatoria contra el racisme i el feixisme no han desaparegut.
Encara continuen, per això la necessitat d'una gran convocatòria de mobilització internacional a les xarxes contra el racisme i el feixisme.


#Llegir l'article

Separador

La transformació de la manifestació

Separador

Com a resultat de la situació global de pandèmia i emergència sanitària, la manifestació antiracista i antifeixista del dia 21 va haver de transformar-se en una sèrie d'accions i protestes de forma virtual a les diverses xarxes socials per insistir en el lema:
"Prou Racisme! Drets per a tothom!"


#Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

La mobilització politica, sindical i social

Separador

La transformació de la manifestació va ser un èxit! La participació de diversos col·lectius socials, sindicals i polítics va comptar amb molta ressonància per això us deixem un recull de piulades, fotografies, vídeos i valoracions en contra del racisme.

#Llegir l'article

Separador

La valoració de David Karvala de l'impacte del 21-M

Separador

David Karvala, escriptor i autor de "El antifascismo del 99%" i membre d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ens dóna una petita valoració sobre l'impacte global de les accions online que es van produir a la manifestació del 21-M.

#Llegir l'article

 

Destaquem

 
Imatge demoCicle debats ajornats

Recordatori: el cicle d'avui queda ajornat!

Davant les mesures sanitàries anunciades per la Generalitat i la situació d'emergència sanitaria, la Fundació Josep Irla i la Fundació l'Alternativa hem decidit ajornar les 3 jornades del cicle «Catalunya, després de la sentència 1-O»

Tan bon punt s'estabilitzi la situació, anunciarem noves dates! 

Si no vau poder assistir a la primera sessió
del cicle de debats, la podeu visualitzar: Aquí.

Separador Imatge demo 
Recomanacions de llibres
Com a resultat de la situació d'emergència sanitària actual es un bon moment per llegir. I, per això, us oferim les recomanacions de llibres dels ultims anys que hem publicat als diferents butletins:

 

Recomanacions del 2019

Recomanacions del 2018

Recomanacions del 2017

I, per últim, un homenatge a Gloria Fuentes.

#Recomanacions de llibres

Separador Imatge demoUna pel·lícula 

Un Franco, 14 pesetas 

A Espanya, durant la dècada dels 60, amb la reconfiguració de la indústria molts obrers van ser acomiadats, entre ells Carlos i Martin que marxaran a Suïssa a la recerca de treball deixant a les seves famílies en Madrid.
En Suïssa, entrant com a turistes, hauran d'adaptar-se a una nova cultura, llengua i costums diferents.
Però quan hi regressin a Espanya hauran de fer un esforç en adaptar-se perquè la vida en un altre país els ha fet canviar.

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"