Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 28 D'OCTUBRE DE 2019

 

Aquesta setmana

Separador

“Mucho más temprano que tarde, se abrirán las grandes alamedas”. La nostra estima i solidaritat cap al poble xilè que planta cara al model neoliberal que els aboca a la pobresa i desesperança. També volem felicitar el poble bolivarià, argentí i colombià.

Una setmana de moltes i fortes mobilitzacions contra la sentència als polítics del procés, homes i dones i als Jordis, caps d'entitats socials. Una setmana amb gent molt jove protagonista d'algunes d'elles. Amb temps i calma, sense sorolls, es podrà analitzar què està passant amb aquest jovent al qual el neoliberalisme havia promès un món fantàstic i que constaten que és un mal decorat d'una realitat que no poden acceptar. Ens sumem a les veus que denuncien l'actuació de les forces de seguretat, s'anomenin policia nacional o mossos d'esquadra. I sobre aquests darrers la responsabilitat de les seves actuacions és clara;  és del govern de la Generalitat,  en concret, del Conseller d'Interior Miquel Buch.

I més enllà de les mobilitzacions al carrer, ens trobem amb una societat, que en la seva majoria, sigui independentista o no, rebutja la sentència: universitats, municipis, entitats cíviques, socials, culturals...

També la nostra solidaritat cap als joves d'Altsasu. La sentència és una mostra que, malgrat per fi, s'ha retirat el cadàver del dictador del seu mausoleu, el poder judicial segueix impregnat de franquisme. Cal acabar amb el règim del 78, cal fer net amb l'herència franquista.

I des de la Fundació seguim compromeses amb la recuperació de la Memòria Històrica. Dissabte vam participar en l'acte de record a les Brigades Internacionals i avui dilluns, dins el cicle de Dilluns Republicans, recordarem la dona, mare, companya, filla, escriptora, feminista, comunista...Teresa Pàmies, amb la companyia de Montserrat Barderi, també escriptora i comissària de l'any del centenari dedicat a Teresa Pàmies.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Alliberament de París

Rosario Cunillera, activista social, membre de l'Associació d'Expresos Polítics del Franquisme i dels Iaioflautes, i patrona de la Fundació; i Carles Vallejo, secretari de l'Associació Catalana de Presos del Franquisme. Junts ens porten un recull dels esdeveniments que van tenir lloc durant el mes d'agost del 2019 per commemorar els 75 anys de l'alliberament de París, on van participar republicans espanyols exiliats per la Guerra Civil.

Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

Fotografies de la XII Cursa i Caminada Lluís Companys

Separador

XII Cursa i Caminada Lluís Companys!

19 d'octubre de 2019 a l'Estadi Olímpic
Un acte esportiu de memòria!
L'any que ve...

Tornarem a lluitar,
Tornarem a sofrir i 
Tornarem a córrer!


Aquí podeu veure les imatges de la Cursa i Caminada

Separador

La sentencia enciende Cataluña: balance de una semana de movilizaciones

Separador

Per Miguel Salas

El lunes 14 de octubre de 2019 quedará grabado en la historia del Reino de España como el día en el que se condenó injustamente a unos líderes sociales y políticos y se agrandó aún más el foso, probablemente insalvable, entre una mayoría del pueblo de Cataluña y el actual régimen monárquico.

Llegir l'article

 

Destaquem

Imatge demo

Un fòrum

XV Fòrum contra les Violències de Gènere

Volem créixer sense violència, el feminisme és el futur!

Organitza Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

7, 8 i 9 de Novembre

Espai Francesca Bonnemaison,
Sant Pere Més Baix, 7,
Barcelona

#Més info

Separador Imatge demo

Un teatre

"Paisajes para no colorear"

De la companyia La Re-Sentida i amb l'equip de Teatre Lliure. 

Nou noies xilenes pugen a l’escenari per donar la seva visió del món i de la violència amb què s’han d’enfrontar. Un espectacle amb música, coreografies, internet, vídeos en directe i molt d’humor. Adolescents davant la vida.


Del 31 d'Octubre al 17 de Novembre
Plaça Margarida Xirgu, 1

#Més info

Separador

Imatge demo

Un teatre

Una nova primavera
La història de les Brigades Internacionals


Dramatúrgia i direcció: Ivan Campillo, amb Mireia Clemente


"Los nobles ideales por los que luchasteis alcanzarán un día la victoria. Si no lo vemos nosotros, lo verán nuestros hijos; pero es necesaria e inevitable, frente a esta sociedad insolidaria, una nueva primavera del mundo." Marcos AnaDimarts, 29 d'Octubre a les 20h a l'Almeria Teatre

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici es celebrarà els dies 28 i 29 de novembre i 3 i 4 de desembre.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"