Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 21 DE SETEMBRE DE 2020

 

Aquesta setmana

 

Doncs ja tornem aquí. El Butlletí de la Fundació l'Alternativa engega en aquest nou curs. Un curs estrany, emmarcat amb la presència de la Covid-19. No només pels efectes sobre la vida personal, social, econòmica i política que ha deixat sinó per haver de conviure amb la seva presència. 

El futur a tots nivells: proper, mitjà i llunyà, se'ns dibuixa incert. Això comporta canvis importants en la manera de fer i comportar-se de les persones que ningú pot predir cap a on ens portaran.

Ens solidaritzem, avui, especialment, amb la gent dels barris del sud de Madrid que pateixen decisions classistes i racistes per banda de la Presidenta de la Comunitat del PP.  S'estigmatitza la pobresa. Se'ls responsabilitza de viure en habitatges petits i barris densament poblats. Enlloc d'augmentar les proves clíniques, els  centres mèdics, els suports socials... augmenten la vigilància policial. Tanquen a la gent dels barris pobres en el seu gueto i només se'ls permet la sortida per anar a treballar.

Davant aquestes incerteses hi ha persones que volen trobar explicacions clares i fàcils i acaben creient i defensant postures negacionistes que alimenten pensaments feixistes; per això avui publiquem un article d'Antoni Vicente, que analitza aquest comportament.

Recordem, avui també, les preses i presos polítics. I ens sumem a la campanya que reclama la seva amnistia.

Aquesta tarda reprenem també els Dilluns Republicans que organitzem amb la col·laboració de l'Ateneu Roig de Gràcia i que vam haver d'aturar a causa del confinament el passat mes de març. Reprenem aquesta activitat doncs amb una sessió filmada, ja que la situació sanitària no ens permet fer-ho d'una altra manera. Aquesta tarda podreu veure la sessió a partir de les 18h30 al nostre canal de YouTube.

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

S'ha iniciat el curs polític, que se'ns ve a sobre 

Separador

"S’ensuma a l’ambient que el curs polític serà intens i que entrem en un període que mantindrà l’agitació política que ens ha precedit en els anys anteriors."


Joan Josep Nuet, patró de la fundació, diputat al Congrés dels Diputats i ex- secretari General de Comunistes de Catalunya, ens escriu aquest article sobre les diferents possibilitats del nou curs polític als diferents escenaris que ens toquen directament. 

Llegir l'article

Separador

Una visió personal del negacionisme

Separador

"La pandèmia del COVID-19 ha portat el naixement d'un nou moviment, el negacionisme, que costa d'entendre. Per una banda planteja un argumentari antiglobalització, denunciant la influència de les grans indústries farmacèutiques en les institucions nacionals i internacionals però per l'altra banda defensa un marc ideològic basat en la defensa de l'anomenada llibertat individual i el paper de l'Estat-Nació com aglutinador dels anhels de tota la ciutadania."
Antoni Vicente, informàtic, expresident de memòria Parets i membre d'Amical Brigades, ens escriu aquest article sobre el negacionisme.

Llegir l'article

Dilluns Republicans

 
Fundació l'Alternativa

Dilluns Republicans

Ciència i ideologia: límits i fronteres

Ponència d’Eduard Arnau, físic i professor de secundària

AVUI de 18:30h a 20h

A través del Canal de YouTube de la Fundació: https://www.youtube.com/user/fundacioalternativa/videos 


#Més informació


 

Destaquem

Imatge demo

Una pel.lícula

Un don excepcional

Pel·lícula dirigida per Marc Webb

Després de la defunció de la seva germana, Frank Adler  es va fer càrrec de la seva neboda Mary, i tots dos viuen junts en un poble costaner de Florida.

La nena té ja 7 anys, i demostra tenir un sorprenent talent per a les matemàtiques. La situació es complica quan Frank haurà de lluitar per la custòdia de la nena, ja que l'àvia creu que ha d'anar-se'n a viure amb ella a Massachusetts i aprofitar el seu do amb els números. 

#Més info

Separador Imatge demo

Un curs

Topologies de l'Estat

Catarsi organitza un ​curs de 10 sessions del 9 d’octubre al 14 de gener.

Què és l’Estat? Diversos autors s’han preguntat al voltant d’aquesta estructura tot pensant en l’emancipació. En aquest curs reflexionarem amb uns quants d’ells per poder enfocar una anàlisi del fet estatal i dirigir-lo a l’actual situació política i social que viu el país.
En cada una de les sessions es treballarà l’obra més representativa d’un autor concret i analitzant els conceptes claus tot contextualitzant-los i pensant com interpretar-lo en el nostre context.

#Més info

Separador Imatge demo

Una xerrada

República i el dret a l'existència

 
Dimarts 22 de setembre
18h
Canal de YouTube de Sabadell per la República


L'associació per la República de Sabadell organitza una Xerrada sobre la República i el dret a l'existència amb JoanTafalla i Alejandro Andreassi.

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"