Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 2 DE MAIG DE 2018

 

Aquesta setmana

 

Fundació l'Alternativa
Aquest, darrer butlletí de l'any. I també darrera setmana de treball a la Fundació.

I treball intens, perquè avui presentem LA GUIA DE L'AIGUA, dins el cicle de DILLUNS REPUBLICANS que realitzarem en col.laboració amb l'Ateneu Roig de Gràcia. I volem començar el cicle del que ja us anirem informant amb aquest tema, perquè els valors republicans: Llibertat, igualtat, fraternitat, no són eteris ni grans paraules de les que alguns volen apropiar-se per pervertir el significat, sinó que els podem concretar. I és això el que fem, perquè l'aigua és un bé comú imprescindible per al desenvolupament de la vida. (l'any passat ja vam presentar la guia per l'energia)

I demà i dimecres, conjuntament amb EUiA, el Partit de l'Esquerra Europea i les fundacions Revolució Democràtica i Socialisme sense Fronteres, un cicle de COMMEMORACIÓ DELS 200 ANYS DE MARX. Dimarts veurem la pel.lícula El jove Marx amb un debat posterior conduït per Pepe Gutierrez, i dimecres, quatre ponents de luxe: Joan Tafalla i Miguel Salas reflexionaran sobre Marx i la Qüestió Nacional, Quim Sempere sobre Marx i l'ecologia i Mònica Clua sobre Marx, el treball i la precarietat.

Ja sabem que és setmana de molt soroll i de molta activitat, però si realment volem ser alternativa, les solucions no ens vindran del cel ni per inspiració divina, sinó per la nostra formació, organització i capacitat de solucions. Per això, cal aturar-se a vegades per reflexionar i què millor que fer-ho al voltant de l'obra de Marx.

I en aquest darrer butlletí, ens seguim solidaritzant amb la gent que pateix us sistema judicial hereu del franquisme, amb biaix de classe i masclista; altres vegades hem parlat del judici als components de la violació múltiple a Iruña, sobre les dones temporeres que recullen la maduixa a Huelva, sobre els rapers...

Recordem els nois i noies d'Altsasu i els presos i preses polítics catalans, alguns en vaga de fam. ELS VOLEM A CASA.

Confiem que aquestes les passeu amb la gent que estimeu, que descanseu i que engeguem un nou any amb nova energia.

Fins el 7 de gener.

 

Articles

 
Fundació l'Alternativa


Jornades Commemoratives 200 Aniversari de Karl Marx

18 i 19 de Desembre
Centre Cívic Pati Llimona
C/Regomic, 3 BCN

EUiA conjuntament amb el PEE, la Fundació l’Alternativa, la Fundació Socialisme sense fronteres i la Fundació revolució Democràtica organitzen dues jornades per fer reflexió sobre el legat de Karl Marx i la seva actualitat. 

 

Imatge demo Separador Imatge demo

Apunts per una metròpoli saludable: límits i possibilitats

Llorenç Planagumà i Guàrdia
Coordinador al Centre per a la Sostenibilitat Territorial,  esmena en aquest article els principals límits a tenir en compte per la planificació d'una ciutat sostenible i saludable. La gestió de l'aigua, l'energia o la sobirania alimentaria són fonamentals. 

Separador

Anàlisi de "La Sal de la Terra" (1953). Una pel·lícula feminista i sindicalista d'obligada visió

Antonio Gómez, periodista i crític musical jubilat,  analitza a aquest article, el film La sal de la terra que des d'una visió feminista va narrar en 1953 una vaga real de miners chicanos al Nou Mèxic i el paper fonamental que van tenir les dones en tot plegat. 


 

Destaquem

Imatge demo

L’AIGUA, control democràtic per a una gestió no mercantilitzada

17 de desembre a les 18:30h a l'Ateneu Roig
Carrer Torrent d'En Vidalet, 34 del barri de Gràcia.

A càrrec del geòleg i ambientalista Llorenç Planagumà del Centre per la Sostenibilitat Territorial.


#Més info
 
Separador Imatge demo

#BaltasarDeVeritat
Proposa:
'Casa nostra, Casa' i 
'Volem Acollir'

És tradició que el dia de la cavalcada infants i adults es disfressin de patges i reis. Sovint, al rei Baltasar l’han representat persones blanques amb la cara pintada de negre. Acabem amb aquesta pràactica.
 

#Més info

Separador Imatge demo

Jornades Commemoratives del 200 aniversari de Karl Marx

Per l'ocassió hem editat un llibret, que serà lliurat a totes les persones que vinguin a les Jornades, a partir del text que va escriure Manuel Sacristán al 1974, el filòsof marxista més important del nostre país.

#Més info


 

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"