Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 19 DE NOVEMBRE DE 2018

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

Comença una setmana de molta activitat feminista que culmina el dia 25, diumenge, en què les dones d'arreu del món (i els homes que ens acompanyin) farem sentir la nostra veu exigint l'ERADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA. O millor, violències perquè adquireix múltiples facetes, que es fan sentir de diverses maneres segons visquis al cor de l'Àfrica o d'Europa, però que arreu són estructurals.

Aquests dies es publicaran dades, informes, anàlisi.. Segons les dades no oficials de Feminicidio.net, a l'estat espanyol al llarg del 2018, han estat assassinades 86 dones i 8 menors (segons les oficials (43 i 2). Però ens és igual, perquè no en volem NI UNA!!! No en volem ni una assassinada, però tampoc que pateixi qualsevol altra de les violències que massa sovint passen desapercebudes o es consideren problemes menors.

I esperem que les veus de tothom, situïn que la violència contra les dones, ha d'esdevenir una qüestió d'estat.

Recordem, especialment a Carme Forcadell i Dolors Bassa, preses polítiques que pateixen, directament, la violència estructural de l'estat.

Us presentem la xerrada debat «VIOLÈNCIA MASCLISTA: COMPRENSIÓ, DETECCIÓ, RESPONSABILITAT» que va realitzar Beatriu Masià de Tamaia, divendres passat, perquè segur que us presentarà nous aspectes que potser no havíeu pensat i en aquest aspecte la formació individual i col.lectiva és imprescindible per lluitar-hi.

També el manifest feminista del 25 de novembre que porta un títol ben descriptiu:

HEM DECIDIT NO CALLAR ! JUNTES SOSCAVEM L’ORDRE PATRIARCAL! 

I comencem en el Butlletí una secció “La nostra història” en la qual anirem publicant articles sobre lluites, vagues, esdeveniments que han anat conformant el moviment obrer, popular, feminista, d’alliberament a casa nostra i arreu. En aquesta ocasió parlem sobre els màrtirs de Chicago.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Taller sobre la violència masclista

Divendres passat vam organitzar conjuntament amb les Fundacions Socialisme Sense Fronteres i Revolució Democràtica un taller per parlar de la violència masclista amb Beatriu Masià de Tamaia.
Per les persones que no vau poder venir, aquí teniu la filmació.
Perquè volem: Viure sense violència masclista!

 

Fundació l'Alternativa

Manifest Feminista del 25N

"Estem continuant el treball iniciat per dones feministes, molt abans que nosaltres, vindiquem la nostra genealogia. Hem mirat enrere amb agraïment a totes les feministes que ens han precedit arreu del món. I així anem sumant generacions, seguint les trajectòries feministes i creixent en els sabers i les reivindicacions." 

Llegeix el manifest aquí

La Nostra Història

 
Fundació l'Alternativa

Els Màrtirs de Chicago

Just fa 131 anys eren executats cinc obrers a Chicago, en un dia que passaria a la història com el “divendres negre”. David Companyon, exdiputat i director de projectes de la Fundació l’Alternativa, ens endinsa en l’origen del Dia Internacional dels Treballadors i Treballadores, el 1 de maig, com una jornada de lluita amb l’objectiu de conquerir la jornada laboral a vuit hores tot commemorant l’execució dels Màrtirs de Chicago. Perquè es va escollir aquesta data? Què va passar aquell 1 de maig de 1886?

Llegeix l'article aquí

 

Destaquem

Imatge demo

Manifestació:
Juntes Soscavem l'Ordre Patriarcal

Convocatòria  del Novembre Feminista
25 de Novembre pel Dia Internacional de la no violència contra les dones i les nenes. 


#Més info

Separador Imatge demo

Jornada contra la violència de gènere

24 de Novembre a l'Institut Francesc Macià, Cornellà de Llobregat. Lectura de Manifest, tallers, debat, dinar popular, concert i activitats per els més petits. 

#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre

A Contradición Permanente: Una Conversa sobre Municipalisme i Republicanisme

Presentació el 23 de Nov. 19:00h.
Carrer MArina 131, Barcelona. 

#Més info


Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"