Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 16 DE SETEMBRE DE 2019

 

Aquesta setmana

Bon dia,

Nou curs, però vells i antics problemes damunt la taula perquè tots els temes que vam deixar oberts al juliol segueixen pendents.

Avui, però volem posar l'èmfasi en la convocatòria del dia 27 de setembre: VAGA MUNDIAL PEL CLIMA.

I ho fem amb dos articles que reflexionen sobre aquest tema des d'una perspectiva d'esquerres. Perquè com ens diu Cristina Bedmar: “El capitalisme no és un simple model econòmic, és també l’eix vertebrador de les nostres civilitzacions, el qui determina com ens relacionem amb els altres tant dins les nostres societats com entre societats, i la que estableix els patrons d’explotació que també expliquen el canvi climàtic. I és que no podem oblidar que el canvi climàtic s’ha d’expressar en termes de lluita de classe, de desigualtat dins les societats i, especialment, entre Estats: els països que patiran en major grau les conseqüències del canvi climàtic no arriben a emetre un 10% dels gasos més contaminants”.

I també us volem recordar que el 19 d'octubre celebrarem la XII Cursa i Caminada Lluís Companys. Hi podeu participar com a persones voluntàries, en la caminada o en la cursa. Animeu-vos!!

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

Héctor Tejero i Emilio Santiago, els bombers "a l'espanyola" del Green New Deal

Separador

Cristina Bedmar Batalla

Crisitna Bedmar Batalla, politòloga i col·laboradora de la fundació, escriu l'article següent, publicat a la Revista Maig, sobre el llibre ¿Que hacer en caso de incendio?

Llegir l'article

Separador


Canvi climatic i mitigació

Separador

Michael Roberts

Michael Roberts, economista marxista britànic, que ha treballat 30 anys com a analista econòmic i publica el bloc The Next Recession, publica l'article seguent a Sin Permiso per palar del nousdocument de l'FMI sobre el canvi climatic.

Llegir l'article

12ª Cursa i Caminada

 
Fundació l'Alternativa

INSCRIPCIONS OBERTES

 
XII CURSA I CAMINADA LLUÍS COMPANYS

19 d'octubre de 2019: Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a córrer!

Inscrui-t'hi: AQUI

La Cursa i Caminada Lluís Companys és un homenatge l’Olimpíada Popular de Barcelona de 1936 que volia expressar els valors republicans i antifeixistes en el món de l’esport.

L’Olimpí­ada Popular, organitzada per part d’entitats socials, culturals i treballadores, s’havia de dur a terme a Barcelona, del 19 al 26 de juliol de 1936, com a resposta a l’Olimpí­ada de Berlín, que havia esdevingut una eina d’apologia del feixisme i la xenofòbia. El cop militar feixista del General Franco, produït 24 hores abans, va impedir que aquest fraternal projecte es desenvolupés.

Aquesta és l’12ena edició de la Cursa i Caminada porta el nom del President màrtir, Lluís Companys, assassinat pel franquisme després de ser lliurat per les tropes nazis.

La Fundació l’Alternativa, des de la reivindicació i recuperació de la memòria històrica i republicana, va pensar que la millor manera de commemorar l’Olimpíada Popular era fer-ho compartint l’esperit de fraternitat republicana amb una cursa i una caminada, deixant al marge la competitivitat, l’espectacle i l’interès per records i marques.
 

🛑Novetat d’aquesta 12ª edició: És requisit IMPRESCINDIBLE omplir el formulari pels acompanyants que vulguin entrar a l’Estadi Olímpic el dia de la Cursa, de cost 0€.#CursaCompanys
#OlimpíadaPopular1936

Fer una publicació real

 
Fundació l'Alternativa

PROPERA PUBLICACIÓ DE «CARLOS CANO. VEUS PER A UNA BIOGRAFIA »

Omar Jurado i Juan Miguel Morales estan a punt de publicar el llibre «Carlos Cano. Veus per a una biografia», un assaig biogràfic sobre el cantautor granadí del qual es compleixen ara 20 anys de la seva mort.

És un recorregut de fotografies i textos per la trajectòria personal i professional del cèlebre cantor andalús, que torna a cobrar vida a través de les imatges de Juan Miguel Morales, la majoria d'elles inèdites, i les veus de persones que, d'una o altra manera, van tenir relació amb Carlos Cano. Així, Omar Jurado ha tingut ocasió de recollir els testimonis de personatges com Alícia Sánchez, Amaranta i Paloma Cano (la companya i filles del cantautor), Martirio, Santiago Auserón, Alejandro Rojas Marcos, Diego Cañamero, Pilar del Río, Paco Ibáñez, Antonio Gala, Marina Rossell, Benet Moreno, Diego de Sants, Luis Pastor, Fernando Bellver, Fernado G. Lucini, Ignacio Martínez, Lluís Llach o Joan de Loxa, entre d'altres.

Tots ells aporten la seva particular visió sobre Carlos Cano a través de la seva experiència personal, anècdotes o reflexions que donen noves llums a la figura d'aquest cantautor únic, molt més que un cantautor compromès amb l'andalusisme o el gran renovador de la cobla. Carlos Cano ho era, però no només això.

El llibre «Carlos Cano. Veus per a una biografia» es troba en aquest moment en fase de prevenda a un preu especial de 22 € i es pot aconseguir enviant un correu electrònic a l'editorial Edicions Cal.ligraf:


admin@edicionscalligraf.com

La campanya de prevenda es desenvoluparà des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre de 2019 i l'objectiu és assolir com a mínim la xifra de 200 exemplars venuts.

Per inscriure en la prevenda n'hi ha prou amb enviar un correu electrònic a l'editorial on consti:

* Nom i cognoms del comprador

* Correu postal a què s'ha de remetre el / els llibres

* Nombre d'exemplars que adquireix


El preu de venda al públic serà de 25 €, sent el preu especial dels adquirits en prevenda de 22 €, i es remetran sense cost suplementari d'enviament dins de la península.

El pagament s'efectuarà mitjançant transferència al compte corrent de l'editorial quan, un cop aconseguit l'objectiu de la venda de 200 exemplars, l'editorial comuniqui aquesta situació, així com la data concreta de publicació del llibre i enviï el número de compte al qual transferir les quantitats.

La publicació de «Carlos Cano. Veus per a una biografia »està prevista dins el primer semestre de 2020.

Fotografia: Juan Miguel Morales


#Més info

 

Destaquem

Imatge demo

Una concentració

AVUI a les 20h

Contra els feminicidis i pel dret a l'avortament legal i segur pel Dia d'Acció Global per un accès a l'Avortament Legal i Segur, que se celebra el 28 de setembre

Us fem arribar la convocatòria de concentració contra les violències masclistes de cada tercer dilluns de mes, que es realitzarà el AVUI a les 20h a la plaça Sant Jaume. 

Ara més que mai, cal que ens fem fortes als carrers per frenar l'atac contra els nostres drets!

No farem #cappasenrere pel nostre dret a una vida lliure de violències!

Organitzada conjuntament amb Marea Verde Barcelona


Us hi esperem a totes!

#Més info

Separador Imatge demo

Un acte de memòria

Contra les impunitats


Projecció del documental:
El silencio de otros


Dimecres 18 de setembre
a les 18h


Sala 11 de la seu de CCOO
Via Laietana 16, 1era planta, de Barcelona

Amb les intervencions de: Sònia Olivella, Almudena Carracedo, Martin Mozé i Carme Molinero.


Memòria democràtica és justicia
 

#Més info

Separador Imatge demo

Un moviment unitari

Vaga mundial pel clima

Convocatoria mundial

27 de setembre de 2019


#Més info

Imatge demo

Un acte

Possible actualitat del Front d'Esquerres de 1936

Xerrada a càrrec de:
Ramón Alquézar
Joan Tafalla

18 de setembre a les 19h

C/Raval de Fora 43-45,
Sabadell

#Més info

Separador Imatge demo

Unes guies pel medi ambient

Per l'empoderament municipal i la protecció dels béns comuns

Els municipis son un actor clau en la construcció de la democràcia energètica. Estan propers als ciutadans i poden generar polítiques de proximitat més eficients. 

Pots veure el vídeo aquí. 

#Més info

Separador Imatge demo

Una pel·licula

Icíar Bollaín

Història del ballarí cubà Carlos Acosta, un viatge temporal a través de la seva vida, llegenda de la dansa i primer ballarí negre en interpretar alguns dels papers més famosos del ballet, originàriament escrits per blancs, en companyies com el Houston Ballet o Royal Ballet de Londres (on ha estat primer ballarí durant més de 15 anys). Explica des de la seva dura infància fins a la maduresa, etapa que serà protagonitzada pel propi ballarí, qui, malgrat el seu èxit i reconeixement internacional, mai va oblidar els seus orígens.

#Més info

Fundació l'Alternativa

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Si encara no ho has fet, col·labora amb la campanya: #TotsSomNuet

Perquè defensar les llibertats i els drets bàsics és cosa de tots i totes!

Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"