Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 8 DE JULIOL DE 2019

 

Aquesta setmana

 

Avui publiquem una reflexió sobre l'escalfament de la terra que ha escrit David Rodríguez.
Ens diu: “L'onada de calor que acaba de viure's en bona part d'Europa ha estat de les més intenses dels darrers temps. A Catalunya ha durat des del 25 al 30 de juny i per primera vegada en la història del Servei Metereològic de Catalunya (SMC), ha publicat un mapa d'avisos de màxim nivell en totes les comarques”. Però més enllà d'aquesta constatació analitza el comportament irresponsable dels partits de dretes ( a Espanya, a Catalunya i al món)  que anteposen els beneficis del sector automobilístic a la salut de les persones. 

Mentres, esperem que es pugui acabar de formalitzar la residència del govern. Els ciutadans i ciutadanes ja vam manifestar la nostra voluntat en les eleccions. Ara toca als partits polítics, i en primer lloc al PSOE, que té major responsabilitat, a complir amb el que s'espera d'un partit polític: fer política. I això significa dialogar i arribar a acords.

Avui dilluns hi haurà concentracions arreu, per donar suport a la noia de Manresa que va patir una violació múltiple. Hem de tornar a dir alt i clar: “No és abús, és violació” i “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”.

Article

 
Fundació l'Alternativa

Onada de calor

Aquí teniu un article de David Rodríguez, president de la Fundació Revolució Democràtica, publicat a la publicació digital Debate Callejero.
Reflexió sobre el clima i el posicionament negacionista de les dretes, a Catalunya, Madrid i com a, malauradament, molts altres indrets del món.

Llegir l'article

12ª Cursa i Caminada

 
Fundació l'Alternativa

INSCRIPCIONS OBERTES

 
XII CURSA I CAMINADA LLUÍS COMPANYS

19 d'octubre de 2019: Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a córrer!

Inscrui-t'hi: AQUI

La Cursa i Caminada Lluís Companys és un homenatge l’Olimpíada Popular de Barcelona de 1936 que volia expressar els valors republicans i antifeixistes en el món de l’esport.

L’Olimpí­ada Popular, organitzada per part d’entitats socials, culturals i treballadores, s’havia de dur a terme a Barcelona, del 19 al 26 de juliol de 1936, com a resposta a l’Olimpí­ada de Berlín, que havia esdevingut una eina d’apologia del feixisme i la xenofòbia. El cop militar feixista del General Franco, produït 24 hores abans, va impedir que aquest fraternal projecte es desenvolupés.

Aquesta és l’12ena edició de la Cursa i Caminada porta el nom del President màrtir, Lluís Companys, assassinat pel franquisme després de ser lliurat per les tropes nazis.

La Fundació l’Alternativa, des de la reivindicació i recuperació de la memòria històrica i republicana, va pensar que la millor manera de commemorar l’Olimpíada Popular era fer-ho compartint l’esperit de fraternitat republicana amb una cursa i una caminada, deixant al marge la competitivitat, l’espectacle i l’interès per records i marques.
 

🛑Novetat d’aquesta 12ª edició: És requisit IMPRESCINDIBLE omplir el formulari pels acompanyants que vulguin entrar a l’Estadi Olímpic el dia de la Cursa, de cost 0€.#CursaCompanys
#OlimpíadaPopular1936


 

Destaquem

Imatge demo

Una concentració

AVUI de 19h a 20h

Contra les violències masclistes i en homenatge a les víctimes de feminicidis
Arriba l'estiu... però ni la violència masclista, ni els feminicidis s'aturen. Si aquesta setmana, la notícia ha estat el judici als als violadors d'una jove de Manresa -i la revictimització de la noia supervivent per part d'alguns mitjans- hem de lamentar, també, que la xifra de feminicis a l'Estat Espanyol només en el que portem de 2019 ja ascendeix a 47 dones i nenes, tal com recull Feminicidio.net.  

#Més info

Separador Imatge demo

Vídeos UPEC

“El futur és un país estrany”

La setmana passada es va celebrar la XV edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya

Si no hi vas poder assistir, no pots deixar de veure les filmacions de les diferents sessions:

AQUÍ

#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre


Com el neoliberalisme va fragmentar la identitat de la classe treballadora

Daniel Bernabé 

Una crida a la unitat davant la fragmentació promoguda per l'actual activisme.


#Més info
 

Fundació l'Alternativa

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Si encara no ho has fet, col·labora amb la campanya: #TotsSomNuet

Perquè defensar les llibertats i els drets bàsics és cosa de tots i totes!

Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"