Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 12 D'ABRIL DE 2021

 

Aquesta setmana

 

Teniu davant vostre el primer butlletí del segon trimestre del 2021. El proper trimestre estarà fortament marcat per la nova constitució de govern a Catalunya, així com els avenços de la vacunació contra la pandèmia a nivell internacional. A la vegada es pot preveure un augment de la conflictivitat social derivada de la crisis generada per la pandèmia. En aquest context des de les Ciències Socials tenim molt a estudiar i hi tenim molt a dir i molt a debatre. 

És per això que em fa molta il·lusió poder-lo presentar com a recentment escollit president de la Fundació l’Alternativa.

La nova Junta tenim el gran repte de mantenir el llegat que ens deixa l’Adelina Escandell, des de les diferents xerrades, els Dilluns Republicans, la Cursa i Caminada Lluís Companys...

En definitiva, seguir treballant per tal que la Fundació l’Alternativa esdevingui una eina de referència, que pugui promocionar el debat, l’estudi i els punts de contacte entre les diferents forces i moviments d’esquerres i del sobiranisme i fomentar el tan necessari pensament crític.

Per sort, en aquesta empresa no m’hi trobo sol, m’hi acompanyen el Miquel Salas i la Lucía Pérez en la junta, així com la resta de membres del patronat i com de l’equip tècnic de la Fundació, sense el qual seria impossible dur a terme aquesta tasca.

En aquest butlletí hi podreu trobar les filmacions de les dues darreres trobades organitzades conjuntament amb EUiA, l'European Left i la Fundació Revolució Democràtica sobre els reptes que planteja la crisi ecològica i les possibles respostes que es plantegen aquí i a la resta d'Europa. A més i per no perdre els bons hàbits unes recomanacions de lectura, pel·lícula i actes.

Que aprofiti la lectura i ens veiem en les lluites!


Arnau Piqué i Magdalena
President de la Fundació l’Alternativa

Webseminar:
reen New Deal / Decreixement

 
Imatge demo Separador Imatge demo


Primera sessió:
La crisi ecològica i les seves respostes: Green New Deal o Decreixement? Són compatibles? 

Separador


Models ecològics per una Europa postpandèmia

L'acte va ser moderat per Mercedes Vidal, ambientòloga i co-Coordinadora nacional d'EUiA i va comptar amb la participació de Margarita Mediavilla, membre del grup d'energia, economia i dinàmica de sistemes de la Universitat de Valladolid; Giorgios Kallis, economista ecològic i ecologista polític, membre d'ICREA-UAB; i de Francesca Falcini, membre del col·lectiu ecologista Fridays for Future a Itàlia.

Veure la filmació

Separador


Segona sessió:
Són els fons NEXT GENERATION la resposta als reptes del present i del futur

Separador


Models ecològics per a una Europa postpandèmia

L'acte va ser moderat per Paula Quílez, politòloga i membre de la JCC i va comptar amb les ponències d'Alfons Pérez, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització; Alain Pagano, investigador universitari francès en temes d'ecologia i membre del Consell Executiu Nacional del Partit Comunista Francès com a responsable de la comissió d'ecologisme i Joao Garcia, membre del Bloco de Esquerda (Portugal).

Veure la filmació

 

Destaquem

Separador Imatge demo

Un projecte

ADA

Demà comença l'ADA, Acompanyament a dones joves a la inclusió sociolaboral!

L'ADA és un projecte d'acompanyament de dones joves cap a la inclusió sociolaboral impulsat des de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere per a dones d'entre 18 i 25 anys

Ens trobem en un moment que la situació de pandèmia ha agreujat molt més l'accés  a oportunitats laborals de dones joves,  més les  dificultats que de per sí moltes viuen generen emocions, bloquejos i situacions molt difícils de transitar. El poder del propi grup, la cerca conjunta de sol.lucions i el procés d'acompanyament i orientació permetrà en aquestes 17 dones  fer un procés formatiu en competències digitals i certificació en ACTIC, més pràctiques en empreses i entitats permetran  interioritzar una vivència d'èxit  i apoderament.

Encara hi ha alguna plaça disponible, si coneixes a alguna dona jove, pot contactar al whatsapp:  654 01 24 69


#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre

Paraules d'Arcadi

Arcadi Oliveres

Que es produeixi una pandèmia global o que en ple segle XXI haguem de cridar «llibertat presos polítics» no són fets casuals. Hem construït un món de relacions internacionals complexes, amb un sistema capitalista que perpetua les desigualtats, en un planeta que està dient prou, mentre la Mediterrània s’omple de persones que s’ofeguen… 

Fent memòria de les seves lluites i de la seva vida, l’economista altermundista i referent dels moviments socials Arcadi Oliveres repassa en aquest llibre els conceptes que han guiat el seu posicionament: democràcia, refugiats i migracions, capitalisme, canvi climàtic, antiarmamentisme, cultura de la pau… Podem, així, entendre fins on hem arribat, què hem après de tot allò viscut i explicar on són les claus per creure, encara, que aquest és un món habitable.

L’Arcadi ens adverteix: estem obligats a l’esperança. Perquè l’esperança és l’únic motor per a l’acció.


#Més info

 

Separador Imatge demo

Una pel·lícula

Pride

Stephen Beresford
Matthew Warchus

Durant l'estiu de 1984, sent primera ministra Margaret Thatcher, el Sindicat Nacional de Miners (NUM) convoca una vaga. Durant la manifestació de l'Orgull Lgtbi a Londres, membres del col·lectiu es dedica a recaptar fons per a ajudar les famílies dels treballadors.

Això va suposar el naixement de la històrica aliança Lesbians and Gais Support the Miners, entre la comunitat Lgtbi i els miners.

Però el sindicat de miners no accepta els diners per por dels comentaris de l'opinió pública sobre una associació oberta amb un col·lectiu gai. El grup decideix llavors posar-se en contacte directe amb els miners i van a un poblet de Gal·les, on si accepten els diners gratament.

Comença així la curiosa història de dues comunitats totalment diferents que s'uneixen per una causa comuna.

Un film basat en una història real.


#Més info

 

 
Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici va ser el 24 i 25 de març. Han condemnat al nostre company a vuit mesos d'inhabilitació i 12.000€ de multa.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"