Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 16 DE MARÇ DE 2020

 

Aquesta setmana

Separador

I aquí estem. Confinats a casa (qui en tingui). Amb aïllament físic. Els carrers de les nostres ciutats ofereixen imatges que semblen tretes d'una pel.lícula de ciència ficció. Oi que ningú s'imaginava aquesta situació fa una setmana?

Un enemic minúscul, un virus,  ha tombat una Europa superba. Portem anys dedicant quantitats exagerades als pressupostos de defensa,  per defensar-nos d'enemics imaginaris mentre retallàvem en investigació, sanitat (entre d'altres). I resulta que ara, alguns s'adonen de la importància d'aquestes dues branques del coneixement. Fa una setmana, el 8 de març es posava sobre la taula la importància de les cures, i la situació actual ve a reafirmar el que les feministes reclamàvem.
 
Per fer front al coronavirus necessitem:
Un govern que executi, no polítics que pensin en clau electoral.
Una sanitat pública ben dotada
Responsabilitat personal
Solidaritat col·lectiva (cooperació, no competició)
 
Tot allò que el neolliberalisme fa anys que ens diu que no serveix.  Aprendrem?
 
Ja tindrem ocasió de fer valoracions sobre l'impacte personal, social, econòmic... que comportarà aquesta situació quan la pandèmia acabi. Però segur que ens hauran canviat la majoria de les preguntes.
 
I, entremig, l'escàndol de la monarquia. Negocis bruts, comissions, diners en paradisos fiscals... No ens estranya. La mateixa institució monàrquica,  opaca, porta en el seu si el virus de la corrupció. Què podem esperar de l'hereu del genocida Francisco Franco? I del rei actual? Cal fer neteja!!!
 
I el dia 21 seguirem recordant que és el dia dedicat a la lluita contra el racisme i el feixisme. No hi podran haver les mobilitzacions al carrer previstes, però segur que trobarem la manera de fer sentir la nostra veu a favor de les persones refugiades i per exigir una Europa que aculli.
Si una cosa ens ha quedat clar, és que el problema greu pel vell continent no ha arribat per les persones que busquen una vida digna, sinó de la mà d'un organisme minúscul que no coneix de fronteres.
El nostre reconeixement i agraïment a totes les persones que no poden restar a casa perquè el seu treball és imprescindible per assegurar-nos la vida. També cal cuidar-les.

Un article i un vídeo

 
Imatge demo Separador Imatge demo

El virus de VOX

Separador

Per Matías Posada Jubin, estudiant de Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i que realitza pràctiques a la Fundació. Aquest article és un resum de la presentació del llibre de Miguel Urbán "La Emergencia de VOX" que va presentar juntament amb Xavier Domenech i que ens dona les claus per entendre el fenomen de VOX

#Llegir l'article 

Separador

A Xile es violen els Drets Humans

Separador
Diàleg amb Mireya Valencia i Nina Salinas del Centre Salvador Allende, Carlos Margotta president de la Comissió xilena de Drets Humans i Alba Blanco del Àrea internacional d'EUiA. 

Si no vas poder assistir a la presentació, ja la pots veure al nostre canal de YouTube.

 
Visualitza el video

Manifestació del 21M nou format respectant l'alerta sanitària

 
Fundació l'Alternativa

Campanya de microaccions per aturar l'epidèmia del racisme i acabar amb el virus del feixisme

Per la situació del Coronavirus i la tràgica pèrdua de vides humanes, UCFR ha decidit transformar la nostra manifestació antiracista. Totes les raons que teníem per protestar el 21 de març segueixen allà perquè l'auge del racisme i l'extrema dreta són una amenaça per a la gran majoria de la població.

La islamofòbia, l'antisemitisme, l'antigitanisme... són un greu problema, igual que ho són el masclisme i la LGTBI-fòbia. L'extrema dreta —en la forma de VOX i d'altres grups "identitaris"— segueix fomentant l'odi. Ara, amb la crisi del coronavirus, tenim problemes afegits.

Mentre que a (alguns) països europeus s'han declarat mesures de seguretat, molts milers de persones refugiades segueixen tancades en camps superpoblats a les illes gregues, sense cap possibilitat de protegir-se.

Arreu de l'Estat espanyol, moltes persones estan tancades als CIEs. La Campanya Estatal pel Tancament dels CIE ha exigit el tancament immediat d'aquests centres i la posada en llibertat de les persones retingudes, per poder garantir una efectiva protecció de la seva salut davant el virus. Ens fem eco d'aquesta demanda.

Als últims mesos, la presència institucional de VOX està agreujant el racisme, el masclisme LGTBIfòbia... que ja hi eren. Ara, amb l'excusa del virus, s'estan produint més delictes d'odi contra persones que semblen xineses. Hi ha una creixent resistència davant l'ascens del feixisme, l'extrema dreta i el populisme racista a diferents països, i aquesta resistència ha demostrat que pot ser efectiva. Ara necessitem més unitat i solidaritat internacional per enfrontar-nos al racisme i a l'extrema dreta

Per tots aquests motius, i davant la impossibilitat de celebrar la gran manifestació prevista, hem decidit mantenir la lluita contra el racisme del 21M, però transformant-la en un format segur i assumible.
Proposem que aquest dissabte 21 de març es desenvolupin microaccions, arreu del territori, per aturar l'epidèmia del racisme i acabar amb el virus del feixisme. Hi pot haver mil formats: música; lectures; una petita acció teatral; altres performances; un grapat de persones amb una pancarta i espelmes davant un lloc emblemàtic...

Suggerim que es publiquin fotos i vídeos a les xarxes socials, amb hashtags com #21MProuRacisme o #21MStopRacismo, #WorldAgainstRacism, #RefugeesWelcome, i el nou lema #ElRacismeÉsUnVirus / #ElRacismoEsUnVirus.

Ara, més que mai, cal promoure la solidaritat a tots els nivells, des dels nostres barris fins al món sencer. Davant el coronavirus, davant el caos climàtic, davant el virus del racisme... ens hi juguem molt.


#Llegir i adherir-se al manifest!

 

Destaquem

Imatge demo

Cicle debats ajornats

El cicle d'avui queda ajornat!

Davant les mesures sanitàries anunciades per la Generalitat, la Fundació Josep Irla i la Fundació l'Alternativa hem decidit ajornar les 3 jornades del cicle «Catalunya, després de la sentència 1-O»

Tan bon punt la situació s'estabilitzi, tornarem a anunciar noves dates!

Separador Imatge demo

Un llibre

Antifascismo del 99%

Amb el creixement de l'extrema dreta i el feixisme arreu d'Europa i el món, David Karvala ens presenta les claus per combatre l'extrema  dreta i el feixisme 
mitjançant la lluita unitària.

L'eix central del llibre és aprendre dels errors i dels encerts per poder guanyar la lluita en el present.  

Separador Imatge demo

Quedat a casa!
 I si has de sortir seguiex les indicacions del Govern 

Respecta en tot moment la distancia de seguretat (1.5-2 metres). 
 Fes cues a l'exterior de l'establiment.
 Evitar anar a comprar amb infants i/o persones grans.
Actua amb seny i respecte pels altres. 
Només amb conscienciació col.lectiva, solidaritat guanyarem el repte sanitari actual.

Una cita diària i solidària que podem fer des de casa

Fundació l'Alternativa

 

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"