Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 22 DE MARÇ DE 2021

 

Aquesta setmana

 

Fundació l'Alternativa

SOLIDARITAT, TAMBÉ ECONÒMICA, AMB JOAN JOSEP NUET


Aquesta setmana, el 24 i el 25 de març qui va ser President de la Fundació i ex-coordinador d'Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, declararà davant del Tribunal Suprem per haver possibilitat el debat de la llei del referèndum i de transitorietat, en el marc dels mesos previs a la realització del referèndum de l'1 d'octubre de 2017. La fiscalia li demana la seva inhabilitació per ocupar càrrecs públics durant un any, i l'extrema dreta, com a acusació particular, demana fins i tot penes de presó. Joan Josep Nuet és l'únic membre de la Mesa que encara no ha estat jutjat, a conseqüència de la seva condició de diputat al Congrés dels Diputats des de l'any 2019.

Joan Josep Nuet, va ser secretari tercer de la Mesa de Parlament per la candidatura Catalunya Sí Que Es Pot, que portava en el seu programa propostes com un referèndum acordat amb l'Estat i un procés constituent per superar el règim del 78.

Aquest judici no és a una persona, sinó a les idees que ha defensat i continua defensant en l'exercici de les seves tasques de representació política. Es tracta també d'un judici contra el debat parlamentari en llibertat, ja que no es tracta només d'unes lleis o una votació concreta, sinó que també s'ha produït contra el debat de resolucions i declaracions al Parlament de Catalunya, més recentment sobre la reprovació de la monarquia.

Aquest cas demostra que la persecució dels poders de l'Estat va dirigida contra l'independentisme perquè avui suposa una de les úniques amenaces contra el règim monàrquic, però que també pot anar contra qualsevol organització, moviment, artista o qualsevol ciutadà que qüestioni el sistema polític i econòmic imperant a Espanya.

La Fundació l'Alternativa s'ha pronunciat de manera continuada, en solidaritat  amb les preses i presos polítics i exiliats, i amb totes les persones encausades a Catalunya i a l'Estat per mobilitzar-se contra la repressió i el règim del 78 i també hem manifestat el nostre compromís en la lluita per l'amnistia.

Per tot això, quan vam saber seria jutjat, vam engegar una campanya de col.laboració econòmica per tal de sufragar les despeses que comporta el judici, i us recordem que és més necessària que mai.

Adelina Escandell Grases
Presidenta de la Fundació l'Alternativa

 

Visualitza el vídeo de la campanya: Aquí
Entra a la campanya de solidaritat:
 www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet
 

 

Destaquem

Separador Imatge demo

Una obra

Dones lliures
Iván Campillo


29, 30 i 31 de març
 20h a La Model


La companyia La Voz Ahogada presenta "Dones Lliures", que s'ha fet a través d'entrevistes a persones que han patit la presó de la Trinitat Vella, amb prèvies tortures a la Comissaria de Via Laietana de Barcelona i altres comissaries d'altres ciutats catalanes, i han volgut deixar patent la seva experiència. Relata la situació i les vivències de les preses durant els anys seixanta i setanta.


#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre

El nom de la rosa

Umberto Eco

En vistes del judici a la llibertat d'expressió i la violació de drets fonamentals que estem vivint a l'Estat, recuperem una novel·la clàssica italiana tan necessària en aquests temps que ens toca viure.

"Darrera setmana de novembre del 1327. Una abadia benedictina de la Itàlia septentrional. Fra Guillem de Baskerville i el seu ajudant, Adso de Melk, cronista pòstum dels fets, investiguen tot un seguit de crims enmig d'una singular querella filosòfico-teològica." 


#Més info

Separador Imatge demo

Un acte

Els Estats Units de Biden: ruptures i continuïtat

25 de març a les 18.30h

Una activitat de l'Associació Catalana per la Pau i Iap Actionpeace.
Amb la moderació de Claire Chastain, de l'ACP i amb la participació de Jim Cohen, Doctor en Ciències Polítiques, professor de la Universitat Sorbonne Nouvelle (París); Paolo Barcella, professor d'Història Contemporània a la Universitat de Bèrgam; Gabriela Lemus, politòloga i Andreu Espasa, investigador de l'Institut de Recerques Històriques de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic.


#Més info

 


Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici serà el 24 i 25 de març.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"