Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 17 DE JUNY DE 2019

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

Ara ja amb els ajuntaments constituïts, comença, en molt consistoris, una nova etapa que desitgem contribueixi al conjunt del país, a aconseguir que les persones visquin amb millors condicions perquè si bé  amb els governs municipals no es fa cap revolució, sí que és cert que segons les seves prioritats, possibiliten millores per la vida de la gent en molts aspectes. Els desitgem valentia i encerts.

Aquest cap de setmana hem hagut d'acomiadar a dues dones molt diferents d'origen, trajectòria i experiència però amb les que segur hem passat moltes bones estones escoltant o llegint. Parlem de Laura Almerich, guitarrista i Marta Harnecker, periodista, psicòloga, sociòloga, i intel.lectual comunista, nascuda a Xile.  Segur que les trobarem a faltar.

Com a Fundació, es pot dir que tanquem el curs amb el darrer Dilluns Republicà. El d'avui  Pi i Margall: sobiranies, estats i nacions, a càrrec de Xavier Domènech, historiador.

Però com que no ens aturem, ja tenim el nou curs obert amb les inscripcions de la XII Cursa i Caminada Lluís Companys, que serà el 19 d'octubre. Hi podeu participar de diferents maneres; hi podeu córrer, caminar, fer de persona voluntària o, senzillament, en podeu fer difusió. En qualsevol cas, us esperem!!
 

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo


Resistències des del Sud

Separador

 

Ramón Luque, Patró de la fundació i responsable de l’Àrea d’Europa d’Esquerra Unida i Alternativa, fa un petit resum dels resultats de les eleccions Europees a Espanya.

L'article va ser publicar a la pàgina web de Transform! Europe.

Llegir l'article

Separador

Judici per a la història (VII). 1935: La Generalitat a la banqueta

Separador

Miquel Salas, sindicalista i membre del Consell Editorial de Sin Permiso, comparteix amb nosaltres aquest article que posa de manifest que l'actual judici al Procès no és pas una situació nova que no s'hagi donat mai abans. Tot el contrari no fa tant de temps va passar una situació molt similiar que no hem pas d'oblidar.

Llegir l'article

Dilluns Republicans

 
Fundació l'Alternativa

Un acte

Dilluns republicans: Pi i Maragall:
sobiranies, estats i nacions

Diàleg amb Xavier Domènech, Historiador

AVUI a les 18h30

Ateneu Roig: C/ Torrent d’en Vidalet, 34, Gràcia, Barcelona.

Recordeu que si no podeu venir, podeu seguir en streaming la ponència a la pàgina web Facebook de l’Ateneu i ho podreu trobar poc després al canal de YouTube de la Fundació.

Més info

12ª Cursa i Caminada

 
Fundació l'Alternativa

INSCRIPCIONS OBERTES

 
XII CURSA I CAMINADA LLUÍS COMPANYS

19 d'octubre de 2019: Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a córrer!

Inscrui-t'hi: AQUI

La Cursa i Caminada Lluís Companys és un homenatge l’Olimpíada Popular de Barcelona de 1936 que volia expressar els valors republicans i antifeixistes en el món de l’esport.

L’Olimpí­ada Popular, organitzada per part d’entitats socials, culturals i treballadores, s’havia de dur a terme a Barcelona, del 19 al 26 de juliol de 1936, com a resposta a l’Olimpí­ada de Berlín, que havia esdevingut una eina d’apologia del feixisme i la xenofòbia. El cop militar feixista del General Franco, produït 24 hores abans, va impedir que aquest fraternal projecte es desenvolupés.

Aquesta és l’12ena edició de la Cursa i Caminada porta el nom del President màrtir, Lluís Companys, assassinat pel franquisme després de ser lliurat per les tropes nazis.

La Fundació l’Alternativa, des de la reivindicació i recuperació de la memòria històrica i republicana, va pensar que la millor manera de commemorar l’Olimpíada Popular era fer-ho compartint l’esperit de fraternitat republicana amb una cursa i una caminada, deixant al marge la competitivitat, l’espectacle i l’interès per records i marques.
 

🛑Novetat d’aquesta 12ª edició: És requisit IMPRESCINDIBLE omplir el formulari pels acompanyants que vulguin entrar a l’Estadi Olímpic el dia de la Cursa, de cost 0€.#CursaCompanys
#OlimpíadaPopular1936

 

Destaquem

Imatge demo

UPEC

XV edició
Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya


Del 3 al 5 de juliol
Seu CCOO, Barcelona
“El futur és un país estrany”.


Una part dels debats girarà al voltant de les identitats, un mot que cal declinar en plural ja sigui quan parlem de classe o de gènere i que viu també a la cruïlla dels cossos, els sentiments i la política; les identitats es construeixen per acumulació i no per exclusió.


Programa
Inscripcions
#Més info

Separador Imatge demo

Un cicle de cinema

27a Mostra Internacional de Films de Dones
Retrospectiva Helena Taberna

Del 6 al 23 de juny de 2019​

A la Filmoteca de Catalunya
Pl. Salvador Seguí, 1-9 (Bcn)

Una retrospectiva impulsada per Filmoteca Basca de l’obra d’aquesta cineasta que ha mantingut i manté una fidelitat indestructible als principis feministes, a la consciència basca i a l’ofici del cinema.

#Més info

Separador Imatge demo

Un congrès internacional

Pensar l’emancipació. Radicalitats i moviments socials en un món polaritzat

Els últims anys han estat marcats per grans turbulències econòmiques, socials i polítiques. Han estat anys plens d’esperances però també d’amenaces. Anys on el camp del possible s’ha ampliat. Anys on hem vist igualment injustícies inombrables en el sí d’una creixent polarització. Davant una crisi de civilització sense precedents, l’activisme polític i social ha conegut un nou floreixemement, paral.lel al renaixement de forces i de moviments reaccionaris.

Programa
Inscripcions

#Més info

 
Fundació l'Alternativa

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Si encara no ho has fet, col·labora amb la campanya: #TotsSomNuet

Perquè defensar les llibertats i els drets bàsics és cosa de tots i totes!

Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"