Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 15 DE JUNY DE 2020

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

Avui no parlem nosaltres, escoltem les persones que cada dia, viuen el racisme institucional a casa nostra, però també un racisme quotidià i la nostra indiferència davant d'un patiment que es dóna entre nosaltres. Donar veu és una manera  de reconèixer la seva capacitat i els seus drets

17 minuts d'un manifest d'un enorme contingut de lluita i de combat.
Gràcies a Joan Tafalla pel seu enregistrament i text. 
Hi ressonen els ensenyaments de Franz Fanon, la llarga lluita dels damnats de la terra, contra l'horror del colonialisme i de l'esclavisme unes lacres de tan llarga durada que segueixen encara vigents. Vigents no sols en la barbàrie feixista de la poli dels USA. Si no ben a prop nostre, millor dit, entre nosaltres.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Les vides negres importen. Revolta als Estats Units

Miguel Salas, membre del patronat de la Fundació, sindicalista i membre del Consell Editorial de Sin Permiso escriu el següent article sobre les mobilitzacions contra el racisme que s'estan donant arreu del món. Fa un molt interessant paral·lelisme entre racisme i capitalisme tot lligant aquest moment de reivindicació i revolta  antiracista amb els moviments dels anys seixanta als Estats Units.

#Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

No puedo respirar

Separador


Elizabeth Maier, Professora-investigadora del COLEF, adscrita a Departament d'Estudis Culturals, publica l'article següent a Dossier Político sobre les mobilitzacions als Estats Units i la campanya mediatíca que s'ha fet al voltant. 

"La privatització de les presons, inserida en la dinàmica de demanda i oferta del lliure mercat, ha resultat en polítiques policíaques i judicials que garanteixen i institucionalitzen l'oferta de cossos negres i morens apartats de les seves comunitats i famílies, en condicions físiques i psicològiques malvades, reeditant així formes modernitzades d'esclavitud."


#Llegir l'article

Separador

Strange Fruit

Separador


"Els arbres són testimonis muts, i de vegades ajudants involuntaris, de les més atroces infàmies comeses per éssers humans." El linxament va esdevenir el 7 d'agost de 1930 a la ciutat de Marion, Indiana. La cançó, composta i escrita per Abel Meeropol, va ser una de les obres d'art que va predicar amb més força en contra dels linxaments dels estats de sud dels Estats Units i un dels primers lemes del moviment pels drets civils nord-americans.

Aquesta cançó ha estat interpretada per artistes com Nina Simone (1965), Diana Ross (1972), Cassandra Wilson (1995) i Annie Lennox (2014).

#Escolta la canço
 

Destaquem

Imatge demo

Una declaració

UCFR:
Jo també sóc antifeixista i antiracista


Ens enfrontem a greus amenaces a la democràcia i els drets humans, arreu del món i a molts fronts. Ens haurem d’esforçar per impulsar les lluites àmplies i unitàries necessàries per respondre a la situació.

Demanem a tothom que es faci la foto amb el
cartell i que la difongui per xarxes socials, de ser possible amb els hashtags #RegularitzacioXTotes, #ObrimFronteres, #StopVOX i #BlackLivesMatter.

#Més info
 

Separador Imatge demo

Un llibre

El final de la negritud

És el racisme nord-americà un mal incurable?
A les pàgines del llibre de Debra J. Dickerson (Saint Lluís, Missouri, 1959) El final de la negritud poden llegir-se diagnòstics tan rotunds com el següent:
 «Amèrica hauria de donar les gràcies als negres per ensenyar-li una manera de ser veritablement democràtica. En canvi, els blancs han monopolitzat la identitat americana, perquè el seu narcisisme i cobdícia els exigeixen apoderar-se de tot».


#Més info

Separador Imatge demo

Un documental

Aixecament de soweto: la història darrere de la fotografia de Sam Nzima

El 16 de juny de 1976, milers d'estudiants van sortir als carrers de Soweto, una barriada pobre de Johannesburg, i es van encarar amb pedres a la policia. L'enfrontament va acabar amb més de 300 morts, molts ferits i detinguts. Un d'ells, Hector Pieterson, es va convertir des d'aquell dia en un símbol contra la segregació racial. Aquest fet va ser el detonant d'una reacció en cadena que va significar la fi de l'apartheid.


#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"