Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 25 DE JUNY DE 2021

 

Aquest mes

 

Aquí us presentem el darrer butlletí de la Fundació l’Alternativa del present curs polític. Un curs marcat encara profundament per la crisis de la pandèmia de la COVID-19, i un lleuger retorn a la normalitat. Una normalitat que implica crisi econòmica, desnonaments, violència de gènere, racisme institucional... Una normalitat que al cap i a la fi no volem que torni, i la qual des de la Fundació n’apostem per una radical transformació.

El present butlletí ve marcat, com no, per la realitat política que ens envolta. Del perill del retorn del feixisme en les seves diferents cares, ja sigui amb el conflicte territorial i polític que vivim en el nostre país, reflexat en aquest cas en un article sobre els indults. O amb el creixement de l’extrema dreta plena d’odi contra tot tipus de col·lectius i persones,i com a tal marquem en la nostra agenda la manifestació contra la lgtbifòbia, així com la recomanació de la pel·lícula també enaquest context.

En aquest butlletí també trobareu el recull dels darrers Dilluns Republicans, marcats per l’actualitat política i temes de pensament polític més estratègic. Finalment, també hi trobareu l’anuari de Transform!, la fundació del Partit de l’Esquerra Europea de la qual participem.

Només ens queda desitjar que passeu un feliç estiu i torneu amb les piles carregades, que ens espera un proper curs polític ple de lluites, i on serà més necessari que mai l’estudi i el desenvolupament del pensament crític.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

D’indults i amnistia: l’aliança del aparell judicial amb les dretes extremes espanyoles

Són moltes les persones, des dels àmbits més diversos de la teoria, l’activisme, la política, que al llarg de segle XX han alertat de la incompatibilitat del capitalisme i la democràcia. I la connivència dels diferents poders amb el feixisme per aixafar la democràcia. Un exemple, simple exemple, el moderadíssim Karl Polanyi explicava davant l’ascens dels feixismes dels 20 i 30 de segle passat que el seu avanç no era tant a causa de la seva base social de suport com, per una banda, al suport que rebia de capitalistes, la judicatura, l’exèrcit i cossos policials. Per altra banda, aquest avanç era a causa de l’afebliment del moviment obrer i ciutadà. Deixem això aparcat. Anem al primer punt: Capitalistes, judicatura, exèrcit i cossos policials. En aquest regne, el d’Espanya, caldria afegir encara que no en exclusiva l’església catòlica. I la monarquia borbònica, és clar. Hem tingut un gran exemple aquests últims dies per part de la judicatura, niu de reaccionaris sense parangó. Per a això hem de parlar d’indults. I de la mena judicial que està en la cúspide d’aquest poder.

Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

Dilluns Republicà
El moviment estudiantil contra la crisi educativa

Separador

Repassem amb la Celia Domingo de l'Associació d'Estudiants Progressistes i la Nadia Arranz, de l'Assemblea de Medicina de la UAB l'estat del moviment estudiantil, les darreres mobilitzacions i especialment la iniciativa Compromís contra la crisi educativa .

Veure el video

Separador

Dilluns Republicà
Arrels del republicanisme catalanista

Separador

Jordi Serrano, historiador i Rector de la UPEC, ens posa en context dels orígens del Catalanisme Republicà del segle XIX a partir de 8 personatges alguns desconeguts, altres oblidats i d'altres dels que ens han desinformat.

Veure el video

 

Destaquem

  Imatge demo

Un llibre

L’amenaça mortal del capitalisme
Anuari Transform

Transform! 2021 analitza l'impacte del capitalisme en l'ecosistema mundial a través de l'escalfament global, l'actual pandèmia i la crisi econòmica, i els seus efectes sobre la logística i les fronteres, l'estructura del treball, els sistemes sanitaris, la integració europea, les relacions de poder geopolítiques, les relacions de gènere i la situació econòmica de les dones. Al mateix temps, analitza les esquerdes de l'hegemonia neoliberal i el creixement del pensament crític, amb nous enfocaments d'organització laboral i fins i tot una nova sensibilitat socialista als EUA.

#Més info

Separador Imatge demo

Una pel·lícula

Pride (Orgull), 2014

La pel·lícula es basa en la vida de l'activista LGBT Mark Ashton i en l'inici de la campanya Lesbians and Gays Support the Miners (LGSM). El grup londinenc de LGSM inicia campanya de recol·lecta de diners en suport als miners en vaga de les regions gal·leses durant la vaga de miners britànics de 1984 i 1985

Tràiler Prompocional

Separador Imatge demo

Un manifest

Per una Llei de Memòria Democràtica que posi fi a la impunitat del franquisme

Per 45è cop consecutiu, sortim als carrers a reivindicar l’alliberament sexual, afectiu i de gènere. Com sempre, sense empresaris ni explotadors i en aliança amb moviments socials i altres sectors de la classe treballadora explotats i oprimits pel mateix sistema que nosaltres. Enguany, centrem la reivindicació en quatre eixos: feminisme, habitatge, treball i antiracisme. Llegiu els manifestos tot seguit.

#AQUÍ

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici va ser el 24 i 25 de març. Han condemnat al nostre company a vuit mesos d'inhabilitació i 12.000€ de multa.


Fes la teva aportació aquí:  www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"