Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 6 D'ABRIL DE 2020

 

Aquesta setmana

Ha arribat l'abril. I algunes persones que estimàvem ens han deixat. El més universal, Luis Eduardo Aute; ens queda la seva paraula i la seva música que ens seguirà acompanyant.

Compartim les preocupacions que segur teniu, per l'ara i, sobretot, pèl demà. Aquesta situació nova, impensable, a quin tipus de societat ens portarà? Ens hem adonat que hi ha algunes tasques imprescindibles per tal que una societat funcioni? Ens haurem adonat que potser no cal invertir en material bèl.lic i sí en investigació i en sanitat pública? Estarà el govern de progrés al costat de la gent que ho passa realment malament? Ha fet algunes passes que van en la bona direcció, però encara són tímids. Les ajudes han d'arribar a la gent amb urgència.

Hi ha algunes demandes clares que esperem que es resolguin; només n'anomenem una: Regularització i permís de treball per a totes les persones.

Aquesta pandèmia ha posat damunt la taula amb tota la seva cruesa la situació de moltes residències de gent gran del país. Sabíem que la majoria de residències les gestionaven empreses que havien guanyat la concessió per ser, senzillament, la proposta més econòmica. Alguns fons d'inversió i grans empreses s'havien adonat que d'aquest sector en podien treure grans beneficis a costa, evidentment, de la situació laboral de les persones que hi treballen i de les persones grans que hi viuen. Beneficis empresarials i atenció a les persones són dos conceptes antagònics: ho haurem après?
Si aquí la situació ens preocupa, volem recordar Palestina i Colòmbia.

La setmana, tot i seguir confinats i confinades a casa, dilluns és festiu, per tant no rebreu el butlletí setmanal, però com sempre ens podeu trobar a les nostres xarxes socials: Twitter: @fun_alternativa i Facebook: Fundació l'Alternativa.

Que passeu bona setmana i, recordeu

JoEmQuedoaCasa

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Els drets de les criatures i el confinament

Adelina Escandell, activista feminista, mestra jubilada, Senadora d'ERC-Sobiranistes i Presidenta de la Fundació, escriu aquest article publicat a la revista La Realitat sobre la situació dels infants i els seus drets davant la situació d'emergència sanitària actual.
L'anàlisi se centra en els drets dels infants i en la necessitat de refer una política urbana que estigui destinada a posar als infants al centre de les decisions.

#Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

Drets de les persones grans

Separador

Per Tania Hahn Utrero, estudiant de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i realitzant pràctiques a la Fundació.​
El següent article tracta sobre els drets de la gent gran que s’han vist vulnerats a partir de la crisi sanitària del Covid19 i d'algunes condicions que pateixen la gent gran durant aquesta crisi.
Aquest article està basant en la informació de tres articles de la Realitat, CCOO i CTXT.


#Llegir l'article 

Separador

Treball i habitatge en temps de Covid-19

Separador

Per Matías Posada Jubin, estudiant de Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i realitzant pràctiques a la Fundació.
Alguns dels sectors més afectats per la crisi ha estat el laboral i el de l'habitatge, la situació sanitària ha provocat un empitjorament del qual no ens havíem recuperat, aquest article pretén analitzar quina és la situació d'aquests dos sectors en l'actualitat. 

#Llegir l'article

 

Destaquem

Imatge demo

Dues adhesions

Persones migrades i feminisme per fer front el Covid19. 

La situació actual ha provocat que un empitjorament d'un dels col·lectius més desprotegits, els migrants. La seva invisibilitat sanitària i laboral comporta un greu risc.
Regularització per a migrants ja!
El coronavirus no atura la violència masclista, les víctimes corren un greu perill, les organitzacions feministes amb recursos molt precaris necessiten el suport per tirar endavant.

Adhereix-te a l'adhesió feminista.
Adhesió a les persones migrades

Separador Imatge demo

Un llibre

La pesta d'Albert Camus.  

La novel·la d'Albert Camús ens trasllada a la ciutat algeriana d'Orán on narra la història d'uns doctors que descobreixen la seva labor humanitària. El llibre ens presenta una ciutat assolada per la pandèmia i com els seus habitants s'arrisquen per mantenir la maquinària productiva de la ciutat.
A la revista La Realitat podreu llegir una ressenya sobre el llibre de l'Albert Camús i la relació que té amb la pandèmia que assola al món. 

#Llegir l'article

Separador Imatge demo

Una conferencia

En Comú. El compromís i la comunitat.

En Comú, és una conferència realitzada per la filòsofa i escriptora Marina Garcés l'any 2013 on ens presenta una reflexió filosòfica sobre la preocupació pel comú i sobre la invasió d'allò privat en la vida pública
La idea fonamental és que portem una vida en comú, però la pregunta que es planteja és quines responsabilitats impliquen aquesta vida en comú que es presenta davant nosaltres. 

#Visualitza el vídeo

 

Una cita diària i solidària que podem fer des de casa

Fundació l'Alternativa
Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"