Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 13 DE MAIG DE 2019

 

Aquesta setmana

 

El butlletí d'aquesta setmana l'hem dedicat a Veneçuela. Podríem haver-lo centrat en Síria, Iemen... perquè al món hi ha moltes persones en molts països que viuen situacions de dolor extrem i que això té unes causes concretes: l'imperialisme.

Però ens centrem amb el país llatinoamericà perquè representa de manera evident la manera com EEUU belluga els fils per disposar no només dels recursos naturals d'aquest país, sinó també com els països del món occidental, que presumeixen de demòcrates, li segueixen la corrent. 
Recordem que El Banc d'Anglaterra retè 14 tones d'or propietat de Veneçuela valorades en 550 millones de Euros, el govern d'EEUU amb la complicitat de la Unió Europea (UE) confisca 1.400 milions de dólars que el govern veneçolà volia destinar a la compra de materials destinats al sector de salut.
No oblidem com es va teixir el cop d'estat contra Salvador Allende a Xile, les mentides al voltant d'Iraq... No caiguem ara en dubtar sobre el que passa a Veneçuela. El nostre rebuig a la injerència d'EEUU sobre la sobirania dels pobles  i la nostra solidaritat cap al poble de Veneçuela i el seu President Nicolàs Maduro.

I també recordem al poble palestí. Aquesta setmana s'ha presentat  l'informe que Ana Basanta ‘Palestina Batega. Viure sota l’ocupació: la societat civil palestina fa f front a les vulneracions dels drets humans’, que ha elaborat per a l’Associació Catalana per la Pau,  I en aquest marc, hem escoltat  al Dr Mustapha Barghouti, de l'associació Palestinian Medical Relief Society (PMRS), que ofereix assistència mèdica a la població, “L’ocupació de Palestina per part d’Israel és la més longeva de la història -el mes que ve farà 52 anys-, i no només és una ocupació militar, afecta tots els àmbits de la vida; és un apartheid, però nosaltres resistirem”. 

I parlem de Palestina, la setmana en què el festival d'Eurovisió es realitzarà a Israel i recordem que hi ha una campanya de boicot a la que s'han sumat una gran quantitat d'artistes i mitjans de comunicació 

 

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Què estpa en joc a Veneçuela?

Víctor Ríos, historiador, investigador i membre de l’Assemblea Bolivariana de Catalunya, escriu aquest article sobre la situació en que es troba la  República Bolivariana de Veneçuela avui.

​Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

Per això va servir que Espanya i Europa reconeguessin a Guaidó com a president

Separador

Roberto Montoya 

Roberto Montoya, periodista i escriptor, publica l'article seguent a Sin Permiso.

A Veneçuela i altres països llatinoamericans confiaven que Sánchez no se sotmetés a les pressions dels Estats Units i que es distanciés dels governs més reaccionaris oferint Espanya com a mediadora de negociacions entre el Govern de Maduro i l’oposició.

Llegir l'article

Separador


Veneçuela:cojuntura perillosa
 

Separador

Ángel Guerra Cabrera

Article d'Ángel Guerra Cabrera, Periodista, colaborador de La Jornada, profesor en Casa Lamm, publicat a la secció d'opinió del diari digital La Jornada.

"La caricatura de cop d'Estat del 30 d'abril a Caracas es va desinflar al capvespre sense que fos necessària una acció militar contrària."

Llegir l'article

Medi ambient

 
Imatge demo Separador Imatge demo

Parlem d'energia

Separador

Control democràtic de l’energia i lluita contra la pobresa energètica

“En defensa dels lladres de llenya i en contra de les lleis que defensen la propietat privada dels boscos ja es proclamava a finals del segle XIX. Han canviat els mitjans però no les injustícies”. Inspirat en la lectura respecte el robatori de llenya en propietats privades de Karl Marx La Gaseta Renana.

Consulta la guia 

Separador

Parlem de l'aigua

Separador

L’aigua, control democràtic per a una gestió no mercantilitzada

Estem units per lluitar contra la
privatització i mercantilització d’aquest
bé vital, i la construcció d’una gestió
pública i comunitària de l’aigua,
basada en la participació democràtica
dels ciutadans i dels treballadors.
Manifest de Nàpols del moviment europeu per l’aigua.


Consulta la guia

Dilluns republicans

 
Fundació l'Alternativa

Un acte

Dilluns republicans: Cisquet i Miquel Serrat Pujolar

Diàleg amb Raül Valls, Membre de la comissió Cisquet

AVUI a les 18h30

Ateneu Roig: C/ Torrent d’en Vidalet, 34, Gràcia, Barcelona.

Recordeu que si no podeu venir, podeu seguir en streaming la ponència a la pàgina web Facebook de l’Ateneu i ho podreu trobar poc després al canal de YouTube de la Fundació.

Més info

 

Destaquem

Imatge demo

Una trobada

Primera trobada ver les escoles feministes

25 de maig
10h a 14h

Escola Turó del Cargol de Barcelona
c/ Sant Cugat del Vallès, 13. Metro: Lesseps

Proposta educativa que busca la transformació social, l’emancipació de les persones i tornar a posar la vida al centre des de i per a l’escola pública a partir d’una perspectiva feminista.

Inicitiva de docents, mares, pares i col·lectius que aposten per la transformació educativa des d’una mirada feminista i amb perspectiva de gènere. Aquest és un espai comunitari, autoorganitzat i horitzontal, independent d’institucions i entitats privades.

#Més info

Inscripacions: Aquí

Separador Imatge demo

Una xerrada

Dones i ciència ciutadana

15 de maig a les 19 h
Casal Torre de la Sagrera 

Com és fer recerca amb la ciutadania a Barcelona? Diverses dones científiques explicaran els projectes de ciència ciutadana en els quals estan implicades i com és la seva experiència amb aquesta disciplina.

Participació de:
Aitana Oltra (Mosquito Alert), Montserrat Llasat (Floodup) i Concepción Linares (Plantes).
Modera:
Gemma Agell 
(Observadors del Mar)

#Més info

Aprofiteu per visitar també l'exposició Dones de Ciència i la gimcana que completarà el vostre coneixement sobre aquestes dones.
Del 7 al 30 de maig


#Més info

 

Separador Imatge demo

Un llibre

Capitalismo y democracia 1756-1848
Cómo empezó este engaño

Josep Fontana

«Vivimos en un mundo en que la mayoría de los estados son democracias parlamentarias basadas en constituciones que garantizan los derechos y las libertades de todos los ciudadanos, pero donde los gobiernos elegidos cuidan sobre todo de favorecer los intereses económicos de las grandes empresas y los más ricos. [...] Este libro quiere explicar cómo comenzó este sistema.»

Així comença l'obra pòstuma de Josep Fontana en la qual explica com el sistema capitalista és avui com és i com des del poder s'ha afavorit sempre el seu desenvolupament a costa del benestar social. Una breu història d'Europa en un moment clau del naixement del capitalisme.

#Més info

Fundació l'Alternativa

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Joan Josep Nuet, ex membre de la Mesa del Parlament de Catalunya i patró de la nostra Fundació, va rebre la setmana passada la cèl.lula d’emplaçament del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya de la Causa Especial 20907/2017 del Tribunal Suprem Sala Penal.

Si encara no ho has fet, col·labora amb la campanya: #TotsSomNuet

Perquè defensar les llibertats i els drets bàsics és cosa de tots i totes!

Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"