Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 4 DE MAIG DE 2020

 

Aquesta setmana

Comencem una nova etapa, les fases del que anomenen "desconfinament". Dubtes, molts. Certeses poques. Aquests dies s'han escrit molts articles en diversos mitjans que analitzen les conseqüències d'aquesta pandèmia. Alguns molt optimistes, veuen l'oportunitat d'un canvi radical. D'altres més pessimistes. El que sí és cert és que el virus ens ha posat, a la població del primer món, davant el mirall i ens ha mostrat la nostra vulnerabilitat.

Ens ha mostrat quins treballs són necessaris perquè la vida continuï. Ens ha mostrat que els serveis públics són imprescindibles. Ens ha mostrat que una part important de la població del nostre país ja vivia en situació precària, de pura subsistència. I també la feblesa del nostre sistema econòmic. I sí, cal dir-ho alt i fort: el virus, coneix de classes socials.

Però d'aquí a deduir que hem après la lliçó i que els comportaments socials i polítics seran diferents hi ha un abisme. Ja hem vist que els empresaris de la construcció reclamen noves mesures per edificar allà on els plagui, que algú que ha obtingut inabastables beneficis gestionant les autopistes, demana moratòria perquè aquests darrers temps no n'han obtingut... D'entrada, la por, no contribueix mai a trobar sortides que afavoreixen al conjunt de la població.

Necessitem uns governs que no tremolin per aplicar mesures a favor del 99% i una societat civil organitzada per reclamar els nostres drets. La història no està escrita; l'escrivim en cada moment. Esperem que d'aquí a molts anys, s'estudiï que aquesta pandèmia va comportar canvis profunds en la manera de viure i de consumir. Canvis profunds que van permetre aturar el deteriorament del planeta i que la gent visqués millor.

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

Què estem fent amb els drets de les nostres criatures?

Separador

Eduard Arnau (físic i professor de secundària), Noelia Vázquez (infermera i professora de la UB) i Oriol de la Villa (Historiador i mestre) ens presenten aquest article publicat a la Revista la Realitat sobre la vulneració dels drets dels infants durant la pandèmia. 

#Llegir l'article

Separador

Pestes, pandèmies i canvis socials

Separador

Miquel Salas sindicalista i membre del Consell editorial de la Revista Sin Permiso ens porten aquest article publicat a la Revista Sin Permiso sobre les diverses pandèmies que han assolat el món al llarg de la història i quines lliçons en podem treure d'aquesta.

#Llegir l'article 

 

Destaquem

Imatge demo

Un acte
Cafè confinat

Sabem que el confinament està sent llarg i dur, per tal de fer-ho més lleuger, aquest divendres 8 de maig en el marc del #ConfinamentRoig us convidem a fer el cafè amb nosaltres amb dues tertúlies sobre economia i cultura i una entrevista.

Organitzen: JCC, Fundació Revolució Democràtica i Fundació l'Alternativa 

8 de maig a les 19h 
En directe per Youtube

#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre
Las señoras de la fresa

Per recol·lectar maduixes es va cercar una emigració útil a Espanya i el Marroc. Havien de treballar per un salari miserable, en col·lectivitat, sense dret a la intimitat. Havien d'acceptar separar-se dels infants durant mesos. 
Es varen buscar obreres entre les més fràgils, des d'un punt de vista social, seguint criteris molt estrictes perquè no romanguessin a Espanya, per tal d'evitar qualsevol rebel·lió, la menor reivindicació, per petita que fos.

#Més info

Separador Imatge demo

Una pel·lícula
El raïm de la ira

Pel·lícula de 1940 dirigida per John Ford i protagonitzada per Henry Fonda, va rebre 2 Oscars: al millor director i millor actriu secundària. Està basada en la novel·la homònima escrita per John Steinbeck l'any 1939, guanyadora del premi Pulitzer.
Narra la història d'uns temporers d'Oklahoma durant la Gran depressió de com s'enfronten a les dures condicions econòmiques que els obliguen a immigrar a Califòrnia. 

#Més info

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"