Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 20 D'ABRIL DE 2020

 

Aquesta setmana

Comencem la sisena setmana de confinament. Cadascuna i cadascú gestiona aquesta situació a nivell personal com pot; no és el mateix tenir canalla a casa que viure sola; viure amb una parella en què hi ha una relació de respecte, de confiança i complicitat que viure amb un maltractador; haver de fer teletreball o no.... Milers de situacions. I sense parlar de les persones que o bé elles o bé algú de la família ha patit el virus. I aquí volem recordar que tant l'ONU com l'Organització Internacional del Treball coincideixen que aquesta pandèmia està tenint i tindrà un cost més alt per a les dones, I dintre d'aquestes, les que mal anomenem “sense papers”.

I també hi ha milers de situacions socials i laborals que serà difícil constrenyir en una normativa. Aquests dies hem vist com moltes persones treien el millor d'elles mateixes, per exemple en totes les xarxes solidàries que s'han organitzat en molts barris i poblacions.

Però les xarxes solidàries juguen el seu paper, però un govern progressista ha de pensar abans que res en la gent i en la vida i per això cal una renda bàsica ja, sense burocràcies. Perquè tothom pugui fer front a les necessitats bàsiques. Qui ha d'anar a comprar hi ha d'anar avui, no d'aquí a dos mesos.

També s'han d'organitzar mesures d'ajudes a les petites empreses, però no perquè els bancs obtinguin beneficis a costa d'uns préstecs que després s'han de tornar i que ofegaran encara més a qui els demani.

La situació és excepcional i per això calen mesures excepcionals.

I en paral·lel haurem d'anar posant les bases per no tornar a la mateixa normalitat en què vivíem. Aquella “normalitat” ha estat el problema.

No podem acceptar uns pactes en què hi surtin guanyant els de sempre, i que restringeixin llibertats. La llibertat, la igualtat i la fraternitat van de la mà; no se'n pot esborrar una per afavorir-ne una altra.
Aquest govern actual ha de demostrar que fa polítiques reals d'esquerra. I aquesta serà la manera real i efectiva de barrar el pas a les postures racistes, populistes i xenòfobes. Els partits que defensen aquestes postures no en tenen mai prou en la seva voracitat; no cal ni concedir-lis la mà, perquè, com diu la dita, “els dónes la mà i es mengen el braç”.

Us oferim dos articles de caire diferent; en un de David Sánchez fem una reflexió sobre les conseqüències de la pandèmia en el món educatiu. En l'altre, David Rodríguez, ens analitza el paper de la UE “El paradigma neoliberal que ha caracteritzat la Unió Europea fins a l’actualitat està trontollant. La situació actual va més enllà d’una crisi econòmica, és una crisi civilitzatòria que impedeix el que algunes persones assenyalen com a ‘retorn a la normalitat

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

La mort del model neoliberal europeu

Separador
David Rodríguez, economista responsable de l'àrea d'economia d'EUiA i President de la Fundació Revolució Democràtica ens presenta aquest article sobre la reacció de la Unió Europea davant la crisi del Covid-19 i de com el model neoliberal ha fracassat. 

#Llegir l'article
 
Separador

La docència confinada: reflexions d'un professor

Separador
David Sánchez, professor de secundària i batxillerat ens presenta unes sèries de reflexions sobre la situació escolar actual la qual ha provocat una situació extraordinària  tant pels alumnes com els professors. 

#Llegir l'article
Imatge demo Separador Imatge demo

Autoorganització solidària enfront de la pandèmia

Separador

David Companyon i Costa, ex diputat al Parlament de Catalunya i membre de la Fundació ens presenta aquest article publicat a la Revista Sin Permiso en relació a la situació actual d'emergència sanitària i de com la societat ha donat una resposta col·lectiva i solidària. 
La prova d'aquesta resposta han estat les immenses accions solidàries que la societat ha impulsat per ajudar a les persones en situació de vulnerabilitat. 


#Llegir l'article
 

Separador

 La crisi sanitària social i humana: Oportunitat de canvi?

Separador

Montserrat Vilà, patrona de la fundació i presidenta de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere ens presenta aquest article sobre la necessitat d'un canvi i un major suport a les organitzacions feministes que lluiten contra les violències masclistes.
La pandèmia ha posat de manifest que hi ha moltes dones que són a casa seva amb el seu maltractador per això s'ha de donar recursos per combatre aquest virus


#Llegir l'article

 

Destaquem

Imatge demo

Un acte
Café confinat

Sabem que el confinament està sent llarg i dur, per tal de fer-ho més lleuger, aquest divendres, 24 d'abril en el marc del #ConfinamemtRoig us convidem a fer el café amb nosaltres amb dues tertúlies sobre sanitat i educació i una entrevista sobre municipalisme a l'actualitat. 

Organitzen: JCC, Fundació Revolució Democràtica i Fundació l'Alternativa

24 d'abril a les 19h
 En directe per Youtube

Separador Imatge demo

Un llibre
De la poma a la pantalla
Marta Roqueta 

Aquest llibre ens presneta un relat on s'explica com es pot amar, desitjar, enamorar-se i viure el sexe en un moment en el qual les noves tecnologies s'obren camí dins aquest món.
El llibre es presenta com un manual per a aprendre sobre el sexe i l'amor i aprofitar les oportunitats que les tecnologies digitals ens ofereixen per poder viure l'amor i el sexe en l'escenari digital. 

Aquest llibre ha estat recomanat per la llibreria Pròleg. 

 

Separador Imatge demo

Una pel·lícula
Los lunes al sol

Després d'haver deixat enrere el camp i la mar per anar a treballar a la indústria, José, Santa, Lino i Rico han de fer front a una reconversió industrial que els deixarà sense treball.
Vivint al dia a dia i amb una situació cada vegada pitjor aquests 4 treballadors enfronten un món hostil sense esperança d'un millor futur. Així transcorren les seves vides sense treball, tombant-se els dilluns al sol.

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"