Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 11 DE MAIG DE 2020

 

Aquesta setmana

Separador

Nova setmana d'aquesta època que veurem com l'anomenarà la història. Per la gent que la vivim al primer món, època estranya, que ens crea dubtes, interrogants, pors... Estem en el procés del qual anomenen desescalada però no tenim certeses de com evolucionarà no només la pandèmia sinó les seves conseqüències socials.

Però hem de pensar que aquesta situació que a casa nostra és anòmala, per moltes persones d'arreu del món, és la seva vida quotidiana: "Què passarà demà"? Avui volem posar l'atenció en la situació que viu Palestina; el poble palestí va ser desposseït de la seva terra i viu confinat permanentment en un minúscul territori amb vexacions i agressions constants per part d'Israel. La situació de la pandèmia no ha fet més que augmentar aquesta situació.

Muralles, controls, demolició d'habitatges, portes que s'obren i es tanquen de manera arbitrària i de les que depenen que puguis arribar a treballar o al metge, assentaments que creixen sense control. En temps de pandèmia COVID-19 el règim sionista aprofita la situació i segueix violant els drets humans i burlant-se del dret internacional.

Per això avui al butlletí us compartim "Memory of the land", curt animat de Samira Badran dona palestina que fa molts anys viu i treballa a Catalunya. Gran artista que utilitza l'art i la creativitat per denunciar la situació del seu país i fer créixer la solidaritat.

La nostra solidaritat amb Palestina però també amb tots els altres pobles del món que pateixen les agressions imperialistes en les seves múltiples formes.

El nostre respecte i estima per totes les persones que pateixen la malaltia en primera persona o amb la gent que estimen.

 

Els cafès confinats

 
Fundació l'Alternativa

Cafès confinats: Minitertúlies i entrevistes en directe

En el marc del #ConfinamentRoig iniciat per la Joventut Comunista de Catalunya i en col·laboració amb la Fundació Revolució Democràtica, el passat 24 d'abril es va iniciar el projecte dels cafès confinats. Aquesta iniciativa té per objectiu organitzar trobades dinàmiques amb persones especialistes sobre temes diversos i parlar de temes d'actualitat en format de minitertúlies i entrevistes dinamitzades per una persona moderadora. 
#Més info

I Cafè confinat: Sanitat, Educació i Municipalisme

El passat dia 24 d'abril es va realitzar el primer cafè confinat moderat per Carlota Freixenet. La primera minitertúlia va ser sobre sanitat en temps de Coronavirus amb Agustí Ruiz, Ana Posada i Antonio López. La segona minitertúlia va ser sobre l'educació i la situació de la joventut durant el període de confinament i va comptar amb la participació d'Adelina Escandell, Eduard Arnau, Dana Sánchez i Guillermo Chirino.

I, a més, una entrevista sobre la gestió del municipalisme amb l'alcalde de Sentmenat, Marc Verneda. 

#Visualitza el vídeo

II Cafè confinat: Economia, Cultura i Seguretat

El darrer divendres vam poder assistir al segon cafè confinat moderat per Paula Quílez. La primera minitertúlia va ser sobre economia amb David Rodríguez i Laura Azlor. La segona minitertúlia va ser sobre cultura amb la llibretera Carlota Freixenet i el tècnic d'espectacles Roc Laín
I, per últim, l'entrevista sobre seguretat amb l'extinent de l'exèrcit espanyol, Luis Gonzalo Segura. 

#Visualitza el vídeo

Trobades culturals

 
Imatge demo Separador Imatge demo

Cinema 

Separador
NAZRA Palestina
Cicle de cinema en streaming 
del 4 al 13 de maig 2020

En temps de Covid 19, de distanciament social, de cinemes tancats i teatres i festivals a configurar, hi ha moltes iniciatives i realitats que s’han activat per donar la possibilitat de veure pel·lícules i documentals connectats des de casa
Totes les pel·lícules estan en l’idioma original amb subtítols en italià i romandran en línia durant el temps de visualització de 5 dies.

Recomanació especial: 
"Memory of the land", curt animat de Samira Badran dona palestina que fa molts anys viu i treballa a Catalunya.

#Més info

Separador

Poesia

Separador

Roque Dalton, Sant Salvador 1935, fou un periodista, escriptor, assagista i poeta revolucionari salvadorenc.

L'any 1957 entra al Partit Comunista, fou detingut, torturat, i condemnat a mort en nombroses ocasions. Estigué exiliat a països com Mèxic, Txecoslovàquia, Guatemala i Cuba, on fou publicada gairebé la totalitat de la seva obra poètica.

Assassinat el 14 de maig del 1975 a hores d'ara encara no s'ha trobat el seu cos.

Per llegir i escoltar la seva poesia:

Poemari
El poeta guerriller
Recull de poemes
Poemes de l'ànima

 

Destaquem

Imatge demo

Un acte
Drets i Coronavirus

La situació de pandèmia estat l'oportunitat perfecta per a diferents governs d'implementar tendències autoritàries.
Reflexionem sobre això en aquesta tertúlia.  


Amb la participació de: Manuel Delgado, Ana Posada i Adelina Escandell. 

Organitza: Ateneu Roig

14 de maig a les 19h.
En directe pel canal de YouTube de l'Ateneu Roig

#Més info

Separador Imatge demo

Un acte
Covid-19 i violència masclista

La situació de pandèmia ha obligat a moltes dones a conviure amb els seus maltractadors, per això reflexionem sobre l'evolució de la violència masclista en temps de Covid-19.

Organitza: Plataforma unitària contra les violències de gènere

12 de maig a les 18h.
Cal inscripció prèvia.

#Més info

 

Separador Imatge demo

Una pel·lícula
Der Baader Meinhof Komplex

La banda Baader-Meinhof o Facció de l'Exèrcit Roig  va ser una de les organitzacions armades revolucionàries més actives de la Alemanya Occidental. Tots els seus membres varen ser eliminats en accidents o es varen suïcidar... La banda es declarà oficialment dissolta  al 1998.
La pel·lícula dirigida el 2008 per Uli Edel, resta en tot moment molt fidel al llibre del periodista Stefan Aust publicat el 1985 i va aportar elements nous al debat sobre el tema RAF.

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"