Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 29 D'ABRIL DE 2019

 

Aquesta setmana

 

Ens retrobem després d'uns dies de vacancetes.

I aquesta setmana celebrarem el 1r de maig. Dia de lluita i reivindicació. Aquest any que hem celebrat el centenari de la jornada laboral de 8 hores, aconseguida com a conseqüència de la  Vaga de la Canadenca, és necessari recordar-nos que les conquestes socials i laborals no cauen del cel, sinó que són el fruit de la lluita i organització de les treballadores i treballadors. I que un cop conquerits cal defensar-los. La classe treballadors del segle XXI haurà de trobar la manera d'organitzar-se i de lluitar  adequada a aquest moment. De situacions per lluitar n'hi ha moltes: 400 000 persones que tot i treballar són pobres; a Catalunya una bretxa salarial entre homes i dones de 23,4%, una tercera part dels contractes tenen la durada de menys d'una setmana, creixen les hores extres no pagades; el poder adquisitiu de salaris i pensions, disminueixen, mentre els beneficis de les grans empreses augmenta.. I hi hem d'afegir els milers de persones que treballen sense cap mena de regulació ni drets.

Llegiu el butlletí l'endemà de les eleccions generals. No ens toca a nosaltres fer l'anàlisi polític. Però sí que volem expressar algunes idees: La participació a tot l'estat ha estat molt alta. NO HAN PASSAT, tot i que una força explícitament feixista tindrà representació a las Cortes.

A Catalunya, el primer que cal comentar és que alguns dels escollits com diputats i un senador són persones que estan en presó preventiva per motius polítics.  La primera força és ERC-Sobiranistes i i en conjunt guanyen les forces que defensen el dret de decidir.

Potser començarem una etapa en què el diàleg estigui en la base de la política?

Articles

 
Fundació l'Alternativa

El treball en l'època dels Smartphones

Carlos del Barrio, Secretari de polítiques sectorials i sostenibilitat de CCOO de Catalunya, ens escriu aquest article sobre la transformació del món del treball amb la digitalització de processos, o l'increment de la interconnectivitat amb internet i el fenomen d'autoexplotació a la que ens empeny el sistema capitalista.

Llegir l'article

Fundació l'Alternativa

Un primer de maig roig i lila

Adelina Escandell, activista feminista, mestra jubilada i Presidenta de la Fundació, escriu aquest article sobre el context del proper 1r de maig, que arriba impulsat per mobilitzacions socials imparables, com ara la del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora.

Llegir l'article

 

Destaquem

Imatge demo

Una jornada

Tortures Impunes

DEMÀ: 30 d'abril, 18h 

Auditori El Born CCM C/Comercial, 5 de Barcelona.

“Botxins impunes” 
Participació de José Babiano Mora  i d'Aràdia Ruiz Blanco. Moderat per Angelina Puig i Valls.
 
 "Impunitat i simbologia a l’espai urbà”
amb Kathrin Golda-Pongratz, i de  Manel Risques Corbella. Será moderat per  Ricard Conesa Sánchez.

Separador Imatge demo

Participa!

Amigues i amics d'en Cisquet!
S'ha obert un verkami per recollir fons pel documental que estem produint des de la Comissió Cisquet.
La Comissió Cisquet us demana que participeu en aquesta aventura fent una aportació i difonent aquesta iniciativa a tots i totes les vostres amistats. És molt important aconseguir el màxim de recursos per recuperar aquesta memòria dels combatents republicans que van seguir lluitant contra el feixisme quan tot els hi anava en contra. No li falleu a en Cisquet! 
Gràcies a totes i tots!!

#Més info

Separador Imatge demo

Una exposició

Arqueologia a l'exili:
El museu d'Arqueologia de Catalunya i la guerra civil espanyola (1936-1939)

Del 25 d’abril al 30 de setembre
Museu d’Arqueologia de Catalunya
 
La mostra planteja com el conflicte va afectar la història cultural i patrimonial del nostre país i homenatja els homes i dones que, enmig de les dificultats d'una guerra, treballaren incansablement per protegir el patrimoni cultural català i garantir-ne la seva transmissió a la posteritat.

Proin eget tortor risus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus.

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"