Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 26 DE NOVEMBRE DE 2018

 

Aquesta setmana

 
Fundació l'AlternativaSeparador

Ahir, 25 de Novembre vam veure una demostració al carrer que cada dia hi ha més gent que vol viure en un món lliure de violències. Ho vam viure a Barcelona, però ha estat emocionant veure com el novembre feminista s'ha manifestat arreu de Catalunya i de l'estat.

I comencem una setmana de forta mobilització social amb vaga de metges i d'ensenyants.

Uns serveis públics que funcionin, ben dotats i amb professionals formats i amb orgull per la feina ben feta, és una exigència que tota la societat hem de fer nostra. Perquè són la garantia d'una societat més justa, igualitària i cohesionada. Exercir les sobiranies significa, entre d'altres, disposar d'uns serveis públics amb la millor qualitat.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Actes amb entitats feministes al Parlament
 

Dilluns, 19 de novembre, va tenir lloc a l’auditori del Parlament de Catalunya un acte per commemorar el desè aniversari de l’aprovació de la llei 5/2008 del drets de les dones a eradicar la violència masclista i avaluar-ne la seva avaluació.
Una de les feministes que va intervenir va ser Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, entitat (entre d’altres) que va participar en l’elaboració de la llei

A l’acte, moderat per la periodista de Crític Laia Soldevila, també hi van intervenir Marisa Fernández, de Dones Juristes, Beatriu Masià, cofundadora i actual presidenta de Tamaia Viure sense Violència i Isabel Muntané, periodista feminista i sòcia fundadora d’Almena Cooperativa Feminista.

En el resum de l’acte de la Plataforma, se’ns diu “Totes elles van destacar conjuntament els avenços que suposà la llei, com ara la perspectiva de considerar les dones no com a víctimes, sinó com a persones amb drets, i també les mancances en el seu desplegament, algunes presents de forma estructural en la llei, d’altres que són dèficits en la seva explicació i el pressupost insuficient amb què compta aquesta. Amb tot, les entitats van destacar que va ser una “llei fonamental i capdavantera”, i van apostar perquè arran del seu desè aniversari s’analitzi des de l’àmbit polític el que s’ha fet i, sobretot, el que encara manca per fer de la llei un “veritable instrument per al dret de les dones a erradicar la violència masclista”.

Podeu veure el video de l'acte aquí

 

Fundació l'Alternativa

El Silencio de los Otros

No us perdeu aquest documental. Pel contingut, però també per com està explicat.
Daniel Raventós, a Sin Permiso, publica aquesta ressenya.

El silenci d'altres està dirigit per Almudena Carracedo i Robert Bahar i és una coproducció hispà-nord-americà. /.../ Almudena Carracedo, en la preestrena de Barcelona esmentat, va comentar: "feu d'activistes d'aquesta pel·lícula perquè es faci justícia". Potser que es faci justícia, tractant-se de la judicatura hereva del franquisme sense la menor depuració, sigui massa demanar perquè ella també hauria de ser jutjada pels seus crims, però que aquesta pel·lícula es difongui tant com es pugui entra dins de les possibilitats de la "realitat radical ". Val la pena veure-la.


 

Destaquem

Imatge demo

Comité 1 de Desembre - Plataforma Unitària d'ONG Sida de Catalunya fa 20 anys!

Per donar resposta al VIH/sida al territori autonòmic de Catalunya, erradicar l’estigma i la discriminació de les persones que viuen amb VIH/sida. 


 

#Més info
 

 

Separador Imatge demo

Manifestació: 

Sense Drets no hi ha Justicia

Dissabte 1 de desembre a les 17:00h a la Plaça Universitat
Manifestació dels Moviments socials #SenseDretsNoHiHaJustícia
 


 

Separador Imatge demo

Un film: 

Spotligth

El 30 de Novembre, a les 19 hores a les Cotxeres de Sants, (Carrer de Sants, 79).

Spotligth es la història realista de com el Boston Globe va descobrir l'escàndol d'abusos massius a menors per part dels sacerdots de l'arxidiòcesi de Boston.

 

#Més info 

 


Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"