Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 3 DE DESEMBRE DE 2018

 

Aquesta setmana

 
Fundació l'Alternativa

Font de la imatge: publico.es

Aquesta setmana hem viscut una onada de mobilitzacions i vagues al sector públic. La lluita conjunta ha mostrat la capacitat de marcar el debat públic quan s'actua conjuntament i s'omplen els carrers, com escrivia Xavier Domènech "La seva lluita és per un país més just i qui no ho entengui no entén Catalunya."

Hi ha qui ha volgut contraposar aquesta onada de mobilitzacions a les reivindicacions nacionals. Quina gosadia!! No són els mateixos bombers que van protegir els col·legis l'1-O i les mateixes mestres, metgesses o estudiants que van fer vaga el 3 d'octubre contra la repressió, els que es van plantar davant el Parlament per exigir al govern Torra que es reverteixin les retallades?

En aquest Butlletí Carlos del Barrio
Secretari de Polítiques Sectorials i Sostenibilitat de CCOO de Catalunya, dóna algunes claus sobre la relació de les retallades en el transport públic i el descarrilament d'un tren a Vacarisses, que va costar la vida a un passatger i David Companyon reivindica la figura de Francesc Layret assassinat, ara fa 98 anys, per pistolers de la patronal i la seva relació amb Lluís Companys i Salvador Seguí en l'intent de teixir aliances entre el republicanisme i el moviment obrer.

La setmana acaba amb l'anunci de la vaga de fam contra la injustícia d'un Estat i un sistema judicial que nega drets polítics i el dret a la defensa i comença amb el preocupant resultat a Andalusia que ens ha de fer reflexionar i actuar contra tots aquells que volen sembrar la por, perquè des de la por mai s'ha conquerit cap dret. Des de la fraternitat republicana enviem una abraçada, plena de força i coratge, a les companyes i companys d'Adelante Andalucía. 

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Sense un model de mobilitat no hi ha qualitat de vida

La qualitat de vida de les persones està profundament condicionat pel model de mobilitat. Les possibilitats d’accés a les activitats quotidianes, d’oci o els desplaçaments a la feina, haurien de respondre a les necessitats de tota la societat, garantint la igualtat d’oportunitats, fent més amables i accessibles els espais urbans. Per a que això sigui possible, és necessària una inversió decidida en les infraestructures de transport públic que ho facin possible, i un model de gestió avançat que incorpori criteris socials i ambientals.

Article de 
Carlos del BarrioSecretari de Polítiques Sectorials i Sostenibilitat de CCOO de Catalunya, sobre la relació de les retallades en el transport públic i el descarrilament d'un tren a Vacarisses.
 

La Nostra Història

 
Fundació l'Alternativa

L'assassinat de Francesc Layret. Un crim d'estat

El 30 de novembre de 1920, Francesc Layret, diputat a Corts i republicà d’esquerres, era assassinat davant casa seva per pistolers de la patronal quan sortia per anar a defensar Lluis Companys, aleshores regidor de l’Ajuntament de Barcelona i Salvador Seguí, secretari general de la CNT, que havien estat detinguts per ordre del governador civil Martínez Anido. Francesc Layret, que era un malson tant per la burgesia catalana com per la Monarquia espanyola, era el rostre més conegut del Partit Republicà Català que defensava la necessitat d’una aliança entre els republicans d’esquerres i el moviment obrer.

David Companyon, exdiputat i director de projectes de la Fundació l'Alternativa, rememora aquest fet en aquest article.


 

Destaquem

Imatge demo

Comité 1 de Desembre - Plataforma Unitària d'ONG Sida de Catalunya fa 20 anys!

Per donar resposta al VIH/sida al territori autonòmic de Catalunya, erradicar l’estigma i la discriminació de les persones que viuen amb VIH/sida.
 

.#Més info

Separador Imatge demo

La Fundació recomana:
"Pride"
 

Un llargmetratge que s'endinsa en el mon de la lluita obrera i la defensa dels drets LGTB
 

#Més info
 

Separador Imatge demo

Ponència:
"Las nuevas estrategias del imperialismo para derribar a los gobiernos de izquierda en latinoamérica"

Organitza: Casal de l'Alba
11/12/2018 a les 19h

#Més info

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"