Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 30 DE SETEMBRE DE 2019

 

Aquesta setmana

 

Sembla que la tardor que just hem encetat no serà, precisament tranquil.la i ho diem no en termes climatològics, sinó socials.

La setmana passada, l'estat, va aprofundir en la seva política d'associar terrorisme amb independentisme i vam assistir a la detenció de nou persones de diferents localitats. Els seus advocats i organitzacions de Drets Humans, denuncien les múltiples irregularitats en el procés, però això ha permès, a mitjans d'informació de tot l'estat i a partits polítics de llançar el seu missatge, que configura marcs mentals, de violència i terrorisme associat a independentisme i mobilització social. Ho hem vist en altres casos- els més recents de la Tamara i l'Adri-, però amb moltes persones al País Basc, que després han estat declarats innocents, però la campanya de desprestigi i criminalització ja estava en marxa (i la vida de les persones trencada). I això a les portes de la celebració de l'1 i 3 d'octubre i de la proclamació de les sentències contra els presos i preses polítics. I a la porta d'una nova campanya electoral.

Davant d'aquestes actuacions calen respostes el més unitàries possibles perquè no és només un tema d'independència, sinó de defensa de drets democràtics. Reclamar que Catalunya és subjecte polític i l'autodeterminació, no és delicte!! Mobilitzar-se per defensar unes idees és un DRET.

Recordem també que el judici del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) als anteriors membres de la Mesa del Parlament, quan n'era la presidenta Carme Forcadell, entre els que està, l'anterior coordinador d'EUiA i patró de la Fundació, Joan Josep Nuet, serà entre els dies 19 i 22 de novembre. El nostre suport i solidaritat.


 

Bona lectura i bona setmana!

27-S

 
Fundació l'Alternativa

Divendres 27 es van celebrar manifestacions i actes diversos arreu del planeta per posar l'atenció en l'Emergència Climàtica. Noies i nois en van ser els protagonistes, però la implicació no ha de ser només seva. Un tema que ha de representar una impugnació directa al sistema capitalista. Mai com ara havíem tingut dades que amb aquest sistema depredador, no és que es destrueixi el planeta... és que ens destruïm com a humanitat. En una entrevista a JORGE RIECHMANN / filòsof i ecologista, a la revista Contexto, ens explica, entra altres: “Els càlculs teòrics realitzats per investigadors canadencs sobre les opcions que resultarien de respectar els límits biofísics de la Terra indiquen que, per exemple, el parc mòbil d'un país com Espanya, que té 15 milions de cotxes, hauria de ser d'uns 180.000 vehicles amb motor de combustió. Però clar, això és inacceptable en termes industrials. El cas és que, si no s'accepta aquesta realitat, no hi ha lluita alguna contra el canvi climàtic”. Per la seva banda, Victor Ríos, en la presentació del llibre de Joaquim Sempere  Las cenizas de Prometeo. Transición energética y socialismo que aporta dades, reflexions i propostes molt valuoses per a tots i totes les que pensem que un altre món és possible i cada cop més urgent, ens explica que “per fer-lo viable, cal plantejar-se sense embuts els camins de la superació de la lògica capitalista que ens aboca al col·lapse civilitzatori i avançar en l’actualització de la proposta socialista, de la construcció d’un socialisme a l’alçada dels reptes del segle XXI”.

Imatge demo Separador Imatge demo

Entrevista a Yayo Herrero als matins de TV3

Separador

Si no vas poder veure l'entrevista a Entrevista de Els Matins a Yayo Herrero i a Susana Borràs Pentinat et convidem a fer-ho ara:
Visualitza l'entrevista

 "Necessitaríem tres planetes si tothom tingués la mitjana de consum espanyola" (Yayo Herrero)

Separador

El canvi climàtic és el simptoma però la malaltia és el capitalisme

Separador

Recomanem la lectura d'aquesta entrevista feta per Gorka Castillo a Jorge Riechmann, Professor de Filosofia moral a la Universitat Autònoma de Madrid, traductor, poeta, assagista i membre d'Ecologistes en Acció, publicada a la Revista Contexto.

Llegir l'article a la font


 

Destaquem

Imatge demo

Un acte

Els Estats Units i la vigència de la Doctirna Monore en la seva Política actual

10 d'octubre de 2019
18.30h

Seu de la Fundació l'Alternativa
C/Doctor Aiguader 10-12, Barcelona


Amb:
Hassan Perez, professor auxiliar de la Univeristat de la Havana
Felipe Aranguren, sociòleg i escriptor
Cristina Bedmar, politòloga i directora de la Revista Maig

#Més info

Separador Imatge demo

Un acte

Presentació del llibre: 
1939: l'exili del magisteri de Catalaunya

AVUI

a les 18h30 a la Seu del Memorial Democràtic

La presentació anirà a càrrec de Francina Martí, presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, Joan Soler, president de la Societat d'Història de l'Educació dels països de parla catalana, Francesc Vilanova, professor de la UAB i director de l’Arxiu històric de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Salomó Marqués, autor del llibre i de Jordi Font, director del Memorial Democràtic.

#Més info

Separador Imatge demo

Un homenatge

Teresa Pàmies
Del 21 al 28 d'octubre
Ateneu Roig de Gràcia

Amb motiu del CENTENARI DEL NAIXEMENT DE TERESA PÀMIES, personatge imprescindible a la història de Catalunya des de la guerra civil fins avui, l’ATENEU ROIG ha volgut retre-li un HOMENTAGE, amb sis activitats a les quals queden palesos alguns dels aspectes de la seva vida com a persona, com a activista, com a escriptora, com a feminista i com a analista del món i la societat.

#Més info

12ª Cursa i Caminada

 
Fundació l'Alternativa

INSCRIPCIONS OBERTES

 
XII CURSA I CAMINADA LLUÍS COMPANYS

19 d'octubre de 2019: Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a córrer!

Inscrui-t'hi: AQUI

La Cursa i Caminada Lluís Companys és un homenatge l’Olimpíada Popular de Barcelona de 1936 que volia expressar els valors republicans i antifeixistes en el món de l’esport.

L’Olimpí­ada Popular, organitzada per part d’entitats socials, culturals i treballadores, s’havia de dur a terme a Barcelona, del 19 al 26 de juliol de 1936, com a resposta a l’Olimpí­ada de Berlín, que havia esdevingut una eina d’apologia del feixisme i la xenofòbia. El cop militar feixista del General Franco, produït 24 hores abans, va impedir que aquest fraternal projecte es desenvolupés.

Aquesta és l’12ena edició de la Cursa i Caminada porta el nom del President màrtir, Lluís Companys, assassinat pel franquisme després de ser lliurat per les tropes nazis.

La Fundació l’Alternativa, des de la reivindicació i recuperació de la memòria històrica i republicana, va pensar que la millor manera de commemorar l’Olimpíada Popular era fer-ho compartint l’esperit de fraternitat republicana amb una cursa i una caminada, deixant al marge la competitivitat, l’espectacle i l’interès per records i marques.
 

🛑Novetat d’aquesta 12ª edició: És requisit IMPRESCINDIBLE omplir el formulari pels acompanyants que vulguin entrar a l’Estadi Olímpic el dia de la Cursa, de cost 0€.#CursaCompanys
#OlimpíadaPopular1936

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici serà entre els dies 19 i 22 de novembre 2019​


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"