Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 2 DE NOVEMBRE DE 2020

 

Aquesta setmana

 

La situació sanitària, econòmica i social segueix. Noves mesures socials que tenen com a objectiu frenar l'expansió de les persones que emmalalteixen. Noves mesures no només a Catalunya o a l'estat, sinó a tot Europa: Tocs de queda, confinaments perimetrals, confinaments selectius... Serviran? Però aquí segueixen els desnonaments. El malestar social creix i l'extrema dreta el vol capitalitzar amb consignes de "llibertat". La llibertat republicana que la gent d'esquerres defensem res té a veure amb aquesta llibertat individualista, però en èpoques de crisi, sabem per les lliçons històriques que les seves proclames creixen entre la gent que viu en pròpia pell com el sistema i les polítiques dites "d'esquerra" els abandona. Calen més professionals en el món de la sanitat, però també en l'educatiu, de serveis socials... Tots els sectors que havien patit les grans retallades en el passat. Sectors que ens proporcionen benestar, que tenen cura de les persones, on la majoria de les que hi treballen són dones. Aquesta setmana hem viscut un nou capítol de repressió en el món independentista, la causa general; potser es vol tensar les cordes dels ponts? Tota la història, si no fos trist i lamentable, seria per riure.
Aquesta setmana eleccions a EEUU; eleccions al Parlament de Catalunya al febrer.
Seguim...

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo


100 anys sense John Reed. Periodisme revolucionari
 

Separador


Miguel Salas, patró de la fundació sindicalista i membre del Consell Editorial de Sin Permiso escriu l'article següent pel centenari de la mort de John Reed

"Moltes generacions van llegir i van viure aquests esdeveniments a través dels seus escrits, que quedaran per a la història tal com ell els va explicar."


Llegir l'article

Separador

Els i les sahrauís, 45 anys de lluita

Separador

Toni Guirao, activista dins del món de la solidaritat i la cooperació amb el poble sahrauí a través de la Federació ACAPS, escriu l'article següent explicant la llarga lluita que els i les sahrauís porten des de fa més de 45 anys per la seva llibertat.

"Cal donar suport al Frente Polisario i al govern de la R.A.S.D., però sobretot a la societat civil sahrauí, que les afronta amb determinació i com una nova oportunitat d’aconseguir el seu objectiu principal com a poble: el seu dret a la autodeterminació."


Llegir l'article

A l'agenda

 
Imatge demo Separador Imatge demo

XVI Fòrum contra les violències de gènere

Separador


 "Les dones, invisibles massa temps, essencials sempre" 

Format semipresencial els dies 5, 6, 7, 12, 13 i 14 de novembre a l'Espai Francesca Bonnemaison i a l'espai virtual.
 

 
S'abordaran temes com la feminització de la pobresa com a conseqüència de les discriminacions patides per les dones, les economies feministes com a peces clau en la superació de la crisi, com l'aplicació del fals SAP posa en risc a fills i filles de pares maltractadors, les respostes feministes internacionals, l'antiracisme polític, la sostenibilitat de les entitats socials davant la crisi social i sanitària, i moltes altres qüestions d'actualitat que abordarem per contribuir a la superació de les violències masclistes des del diàleg i l'estratègia d'acció col·lectiva. 
 
Consulta aquí el programa.

#Més info

Separador

 

UPEC2020

Separador


ELLS SÓN POCS, NOSALTRES SOM MOLTES

4, 5 i 6 de novembre de 2020

Les jornades es faran sense públic i íntegrament en streaming
Enllaços del seguiment telemàtic: aquí

Després de la UPEC confinada el juny i juliol i ara us proposem les jornades de novembre. No són d'estiu, però els lliurepensadors som així i la covid-19 ens hi ha obligat. L'eix central del Programa de la UPEC 2020 és el combat contra el feixisme, què podem fer per lluitar contra ell i quines accions podem realitzar per preservar la memòria de cara a les noves generacions.


Consulta el programa: aquí
Inscripcióaquí
Manifest: aquí

#Més info

 

Destaquem

Imatge demo

Un debat virtual

La repressió del tardofranquisme en primera persona

5 de novembre a les 18h30
Plataforma Zoom

Amb:
Roser Rius, querellant de la CEAQUA contra Antonio González Pacheco i altres policies
Carles Vallejo, President de l'Associació Catalana d'Expressos Polítics del franquisme, torturat per Genuino Navales a la Jefatura Superior de policia de Via Laietana
Xavier Domènech, historiador i moderador de l'acte.

Inscripcions: dretsciutadania@bcn.cat

Separador Imatge demo

Unes mobilitzacions

Plan de choque social

7 de novembre:
Mobilitzacions unitàries per tot l'Estat


NO PAGUEM AQUESTA CRISI, UNA SORTIDA AMB JUSTÍCIA SOCIAL, ECOLÒGICA I LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES.

Fa mesos que, centenars d’Organitzacions, Col·lectius i Plataformes, venim treballant en la construcció d’una resposta de la Classe Treballadora i de la majoria social, davant el rumb que estan prenent els esdeveniments amb motiu de la pandèmia pel coronavirus i de la crisi econòmica i social conseqüent.

Des de la Fundació hem traduït i compartit el comunicat per les mobilitzacions del 7 de novembre.


Feu el mateix!

#Més info

Separador Imatge demo

Cicle de cinema

Personal i polítics, cinemes feminsites d'arreu

4 de novembre a les 18h TOMBOY

Per tal de contribuir, mitjançant aquest cicle a càrrec de Mireia Iniesta (docent i crítica cinematogràfica), al coneixement de la història del cinema feminista, s'organitzen un seguit de col.loquis sobre cinc pel·lícules de totes les latituds, rodades entre 1962 fins el 2019. El corpus triat representa un ampli ventall d'estètiques fílmiques, i aborda temàtiques tan diferents com les sexualitats, el patriarcat, l'amor romàntic, la família i la identitat de gènere, entre d'altres.

Totes les pel·lícules estan disponibles al catàleg de les biblioteques públiques (https://bibliotecavirtual.diba.cat/e-film).

A banda, el cicle també inclou un col·loqui, sobre cada un dels títols, amb la comissària del cicle a la Biblioteca Francesca Bonnemaison


Les xerrades seran en aquest enllaç.

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"