Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 1 DE JULIOL DE 2019

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

Voldríem parlar del PRIDE 2019 i recordar que 1969, fets de Stonewall (50 aniversari), 1975 neix el Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), 1977 primera manifestació a Barcelona per celebrar el Dia de l'Orgull Gai. És evident que amb aquests anys de lluita organitzada, hem avançat en drets, però queda molt camí encara per a què cadascuna i cadascú estimi com vulgui i organitzi la seva vida personal – amb família o sense- com millor li sembli. Podríem aprofundir en la realitat diferent que viuen lesbianes i gais...

Voldríem parlar de l'incendi, que durant cinc dies ha patit la Ribera d'Ebre, i dels interrogants que se'ns obren: abandonament del territori, gestió dels boscos, recursos materials i humans insuficients...

Voldríem parlar que aquesta setmana, als locals de CCOO, celebrarem la XV edició de la UPEC, amb el lema «El futur és un país estrany». Una edició dedicada al mestre Josep Fontana.

PERÒ parlarem de CAROLA RACKETE, capitana del vaixell Sea Watch 3 que per rescatar 42 persones a la Mediterrània ha estat empresonada pel govern de Salvini. Diu Òscar, Camps, fundador d'Open Arms: "de la presó se'n surt, del fons del mar no". «Obeir no porta a res més que a la mort de persones».

Estem acceptant amb el nostre silenci que el Mediterrani es converteixi en una fosa immensa, potser la més gran que haurem conegut. Recordem que Hannah Arendt ens va parlar de la Banalitat del Mal. Permetre el que està passant, ens converteix en còmplices; no ho oblidem!!

Sumem la nostra veu #FREECAROLA

Dilluns Republicans

 
Fundació l'Alternativa

Un vídeo

Dilluns republicans: Pi i Maragall:
sobiranies, estats i nacions

Diàleg amb Xavier Domènech, Historiador

17 de juny a les 18h30

Ateneu Roig: C/ Torrent d’en Vidalet, 34, Gràcia, Barcelona.

Si no vas poder assistir a la presentació o seguir-la en streaming, ja la pots veure al nostre canal de YouTube.

Visualitza el vídeo!​

Més info

UPEC 2019 

 
Fundació l'Alternativa

UPEC

XV edició
Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya


Del 3 al 5 de juliol
Seu CCOO, Barcelona
“El futur és un país estrany”


Una part dels debats girarà al voltant de les identitats, un mot que cal declinar en plural ja sigui quan parlem de classe o de gènere i que viu també a la cruïlla dels cossos, els sentiments i la política; les identitats es construeixen per acumulació i no per exclusió.


Programa
Inscripcions
#Més info

Informe

 
Fundació l'Alternativa

Informe "10 anys de trajectes de dones en situació de violència masclista: itineraris, vivències i relats"

El passat 20 de juny vam assistir a la presentació de l'informe “10 anys de trajectes de dones en situació de violència masclista: itineraris, vivències i relats” per part de la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, i les especialistes en violència masclista de l’entitat Tamaia: Rakel Escurriol, Rosa González, Beatriu Masià i Carme Vidal.

Aquest estudi, encarregat per l’ICD a Tamaia, identifica pautes per millorar l’abordatge d’intervenció posant en el centre la veu de:

Les mateixes dones que relaten la seva experiència en el trànsit a través dels recursos de la Xarxa d’Atenció i Recuperació Integral per a dones que pateixen violència masclista.
Les persones professionals que les acullen i acompanyen.

Tamaia Viure sense violència és una entitat que treballa des de fa 26 anys en l’acompanyament terapèutic a dones en la recuperació dels efectes de la violència masclista en la parella i en la família. Està formada per un equip multidisciplinar que aborda l’atenció terapèutica, la formació especialitzada per a professionals, la prevenció per a joves, i la difusió i sensibilització de la problemàtica per a la societat en general.

Llegir l'informe: AQUÍ


 

Destaquem

Imatge demo

Una formació

UNIVERSITAT D'ESTIU DEL 10-14 DE JULIOL DE 2019 A FIUGGI, Itàlia

Aquesta trobada serà un dels primers moments de discussió col·lectiva després de les eleccions europees.
Es planteja compartir entre tots i totes la discussió i analisis que cada participant haurà tingut l'oportunitat de desenvolupar al seu país i amb la seva organització.


Inscripcions obertes

Podeu descarregar el formulari d'inscripció, completar-lo i tornar-lo a europeanleftSU@gmail.com abans del 3 de juliol de 2019.

#Més info

Separador Imatge demo

La Cursa i Caminada 2019

XII CURSA I CAMINADA LLUÍS COMPANYS​

INSCRIPCIONS OBERTES

🛑Novetat d’aquesta 12ª edició: És requisit IMPRESCINDIBLE omplir el formulari pels acompanyants que vulguin entrar a l’Estadi Olímpic el dia de la Cursa, de cost 0€. 

19 d'octubre de 2019: Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a córrer!

Inscrui-t'hi: AQUI

#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre


Els llibertaris catalans a la Transició


Joan Zambrana 

L'autor d'aquesta obra busca donar a conèixer als lectors una sèrie d’esdeveniments històrics esdevinguts durant els anys de la «Transició»
a Catalunya que, lluny de ser anecdòtics, van formar part d’una nova «repolitització llibertària», de la qual gairebé no se’ns han mostrat expressions escrites rellevants. 

#Més info

Fundació l'Alternativa

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Si encara no ho has fet, col·labora amb la campanya: #TotsSomNuet

Perquè defensar les llibertats i els drets bàsics és cosa de tots i totes!

Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"