Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 5 D'OCTUBRE DE 2020

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

Hem viscut la setmana de l'1 i el 3 d'Octubre. Dates que passaran a la història del nostre poble. Dèiem en aquest butlletí fa tres anys: “I ja som a 2 d'octubre. I res és igual, perquè el cúmul de fets en la jornada de l'1 han suposat un trencament amb la situació passada”. I tres anys després, tenim preses i presos polítics a la presó o a l'exili i molta gent encausada. I la descomposició del règim del 78 se'ns fa més present amb l'omnipresència d'un poder judicial que actua com a ariet per apuntalar-lo: connivència de la monarquia amb el poder judicial front al legislatiu, inhabilitació del President Joaquim Torra, absolució de Rodrigo Rato pel cas Bankia. I la negació als presos polítics dels permisos per sortir de la presó i la fiscalia intentant enterrar les causes contra les càrregues policials durant el referèndum...

I tot això convivint amb una pandèmia que comporta una greu crisi, no només sanitària, sinó social i econòmica. I que posa al descobert la gran imprudència i injustícia que van representar les retallades en els serveis públics. I en l'horitzó, unes eleccions al Parlament de Catalunya.

En aquest escenari la suma de l’esquerra sobiranista és necessària i urgent; una suma  que pugui fer front als reptes en l'eix nacional (amnistia i dret d'autodeterminació), en el social (enfortir serveis públics, reforma fiscal, renda bàsica) i en el mediambiental (mesures per revertir la destrucció del planeta).

Recordem una frase del poema «El Poble» de Miquel Martí i Pol.  

 

«El poble és el meu esforç i el vostre esforç, és la meva veu i la vostra veu”

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

Cursa i Caminada Lluís Companys 2020

Separador

A l'octubre és tradicional, de fa tretze anys, que la Fundació organitzem la cursa i caminada Lluís Companys, com a reconeixement a l'Olimpíada Popular del 1936 (un exemple d'autoorganització de la gent i les organitzacions treballadores) i al President afusellat pel feixisme. Aquest any, la data de l'esdeveniment és el 17 d'octubre i com a conseqüència de la pandèmia, la cursa serà virtual; trobareu la informació a www.cursacompanys.cat.
La caminada es mantindrà, amb totes les mesures de seguretat.
Us hi esperem!

Separador


Marín Villa i la indecència: miserables!

Separador


Jordi Serrano i Blanquer, Historiador i Rector Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) comparteix l'article publicat a Público: Martín Villa i la indecència: miserables!

Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

Equipaments de Serveis Scials, d'on venim i com estem

Separador


Assun Franquesa Segura treballadora social, sindicalista de CC. OO., Membre del Consell Confederal i del Consell de la CONC. i membre del CN d'EUiA escriu aquest article sobre el naixement, desenvolupament i situació actual dels serveis socials com a pilar de l'Estat del Benestar.

Llegir l'article

Separador

No més morts evitables en residències i geriàtrics

Separador


Antonio López, activista social a la Marea Blanca de Catalunya i membre del Consell Nacional d'EUiA escriu l'article següent sobre la terrible situació que han patit i segueixen patint la gent gran a la nostra societat i com les residències i geriàtric necessiten més recursos per fer front a la situació actual de pandèmia. 

Llegir l'article

 

Destaquem

Imatge demo

La biografia

Neus Català
Memòria i lluita


Neus Català va néixer al 6 d'octubre de 1915 i amb la seva mort l'any 2019 s'apagava la veu, però no la memòria de l'última catalana supervivent dels camps de concentració nazis. Aquest llibre d'Elisenda Belenguer Mercadé és també un reconeixement i un homenatge a totes les dones que van lluitar contra el feixisme per defensar la llibertat i la justícia.

Recomanació especial pel que hauria sigut el seu 105 aniversari.


I a llegir la biografia de Neus Català aquí.

#Més info

Separador Imatge demo

Maflada i Quino

La setmana passada celebràvem l'aniversari de Mafalda i tot just i dia següent ens deixava el seu dibuixant, Quino.

Que la terra et sigui lleu, el teu llegat quedarà per sempre a la ment de moltes generacions.


Separador Imatge demo

Una pel·lícula

Diarios de motocicleta

​Pel·lícula dirigida per Walter Sales i estrenada el 2004, explica el viatge a través d'Amèrica del Sud que Che Guevara va fer quan tenia 23 amb el seu amic Alberto Granado.

Al fil de les trobades efectuades i de les injustícies socials i de la misèria de la qual són testimonis, la seva actitud es transforma radicalment.

Recomanació especial per l'aniversari del seu assassinat que serà el 9 d'octubre, fa 53 anys ja.

¡Hasta la victoria siempre!

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"