Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 19 D'ABRIL DE 2021

 

Aquesta setmana

 

Nova setmana però velles necessitats, sanitàries, ecològiques, socials, polítiques i humanes:

La situació sanitària segueix inestable, corbes de contagis que pugen, vacunes que es posen, vacunes que es paralitzen, països amb un alt percentatge de vacunació i països en els quals encara no han posat cap vacuna.

Crisi climàtica i reptes ecològics urgents que posen en perill a mitjà termini la vida tal com la coneixem.

Situació laboral precària i inseguretat per la classe treballadora.

Violència masclista, desprotecció a les dones i feminicidis.

Futur incert per al jovent.

Desnonaments il·legals parats a peu de carrer i racisme institucional.

Arribada de l'extrema dreta a les institucions i als governs de molts països.

Les desigualtats i el foment de l'enfrontament dels d'avall contra els de sota mai hauria de ser una eina de creixement, però sembla ser, que malgrat la crisi mundial que estem patint, no està canviant la forma de prendre decisions, ni el sistema de profit capitalista que al cap i a la fi ens ha portat a la situació actual. En resum: noves situacions però velles solucions.

Aquesta setmana passada hem commemorat el 90è aniversari de la Segona República. Recuperar la memòria històrica és justícia democràtica, però la cosa no s'acaba aquí. S'han de recuperar també els ensenyaments i valors republicans per tal de revertir la situació d'injustícia social i política que està cada cop més normalitzada a les nostres democràcies, més que deficients, on els interessos d'uns pocs primen sobre els interessos generals del gruix de la societat. Una economia planificada i basada en les necessitats reals deixant de banda interessos econòmics i posant la vida al centre de totes les decisions en seria un bon inici de canvi. Per avançar en aquest sentit el primer que hem de fer és prendre consciència de la situació, desenvolupant el nostre esperit crític, i fer del conjunt de la societat una eina de reflexió i de propostes trencadores amb les injustícies institucionalitzades. Aquest butlletí n'és una modesta eina que des de la Fundació creem per tal de contribuir en aquest procés.

Aquesta setmana compartim amb vosaltres, l'entrevista que es va fer la setmana passada al nostre patró fundador Joan Josep Nuet a la publicació digital Sin Permiso, dos articles resum de les trobades Europees virtuals sobre Green New Deal escrites per Paco Martín i unes recomanacions de lectura i signatura de manifestos un sobre renda bàsica i l'altre sobre memòria democràtica.

Recordem també que aquesta tarda tenim una sessió molt especial del Dilluns Republicans amb Alba Blanco que ha estat, com a observadora internacional, a les eleccions de la setmana passada Equador i que ens en farà un petit resum molt important, ja que la victòria electoral de les forces de dreta capitalista i reaccionaria és una dinàmica força habitual en temps de crisi que hem de combatre.

Bona lectura i bona setmana!

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Segueix la repressió a Catalunya. Nuet condemnat.

Joan Josep Nuet ha estat recentment condemnat per “desobediència reiterada”, segons el Tribunal Suprem per desobeir les ordres del Tribunal Constitucional a l'hora de tramitar en la Mesa del Parlament les iniciatives parlamentàries.

La realitat però és ben diferent, i aquí Nuet explica en una entrevista que li va fer la revista Sin Permiso la seva visió de la condemna injusta així com les altres persones que tenen causes obertes a la justícia espanyola.

Llegir l'entrevista

Imatge demo Separador Imatge demo

Green New Deal / Decreixement - Sessió 1

Separador


Paco Martin, estudiant de Sociologia i col.laborador de la Fundació, ens escriu aquest article resum sobre la primera sessió del web seminari on es va parlar sobre la crisi ecològica i com avançar cap a un món més just i sostenible amb el medi ambient i el planeta.


L'acte va ser moderat per Mercedes Vidal, ambientòloga i co-Coordinadora nacional d'EUiA i va comptar amb la participació de Margarita Mediavilla, membre del grup d'energia, economia i dinàmica de sistemes de la Universitat de Valladolid; Giorgios Kallis, economista ecològic i ecologista polític, membre d'ICREA-UAB; i de Francesca Falcini, membre del col·lectiu ecologista Fridays for Future a Itàlia.
 
Llegir l'article

Separador

Green New Deal / Decreixement - Sessió 2

Separador

Paco Martin, comparteix amb nosaltres, com ho va fer també amb la primera sessió d'aquest web seminar sobre el Green New Deal, aquest article resum sobre la segona  sessió. En aquesta sessió es va abordar com gestionar els fons reservats europeus i es va posar en el centre del debat com grans empreses aspiren a obtenir part d'aquests fons amb la voluntat clara de fer negoci.

L'acte va ser moderat per Paula Quílez, politòloga i membre de la JCC i va comptar amb les ponències d'Alfons Pérez, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització; Alain Pagano, investigador universitari francès en temes d'ecologia i membre del Consell Executiu Nacional del Partit Comunista Francès com a responsable de la comissió d'ecologisme i Joao Garcia, membre del Bloco de Esquerda (Portugal). 

Llegir l'article

A l'agenda: AVUI 

 
Fundació l'Alternativa

Avui tenim un nou Dilluns Republicà on parlarem amb Alba Blanco, responsable d'internacional d'EUiA i membre de l'observació internacional del Partit de l'Esquerra Europea sobre les eleccions de l'Equador i analitzarem la situació política que queda al país més una anàlisi profunda dels resultats electorals molt dolents per l'esquerra equatoriana.

Connecta't a la sessió:
AQUÍ
#Més info
 

Destaquem

  Imatge demo

Un llibre

Límits
Ecologia i llibertat

Giorgios Kallis

Quin paper ha exercit la idea de límits en el pensament modern, des de l'economia fins a l'ecologisme? Parlar de límits és invocar l'escassetat? Quines relacions de poder hi ha darrere de la formulació dels límits de la naturalesa? Necessita límits la societat? De quin tipus? Aquestes són algunes de les preguntes que tracta de respondre Giorgos Kallis en aquest llibre.

Els límits no existeixen de manera autònoma: sorgeixen de la nostra interacció amb els altres i amb l'entorn; són una opció individual i col·lectiva que forma part de la cerca de la llibertat. Les pàgines d'aquest llibre són, sobretot, un espai intel·lectual i polític per a repensar-los.


#Més info

Separador Imatge demo

Una campanya de signatures

Renda Bàsica Incondicional
Iniciativa Ciutadana Europea


L'objectiu d'aquesta iniciativa és introduir en tots els països de la UE una Renda Bàsica Incondicional que garanteixi la subsistència i la possibilitat de participació social per a tots i totes.

A continuació trobareu un vídeo explicant en què consisteix exactament una renda bàsica universal i compta amb la col·laboració de Javier Gallego, Lucía Mbomio, Carla Vall, Jule Goikoetxea, Toni Mejías, Sergi López, Xulio Abonjo, Coral Herrera i Javier Padilla.

El vídeo el podeu visualitzar:

 #AQUÍ

Si voleu signar i ser partíceps de la campanya ho podeu fer #AQUÍ

Separador Imatge demo

Un manifest

Per una Llei de Memòria Democràtica que posi fi a la impunitat del franquisme

L’actual avantprojecte de llei sobre Memòria Democràtica aprovat pel Consell de Ministres el 15 setembre de 2020, ben aviat passarà a debatre’s com a projecte de llei en el Congrés. Des de la Trobada Estatal de Col·lectius de Memòria Històrica i de Víctimes del Franquisme considerem que és una gran oportunitat per a aconseguir, aquesta vegada sí, una llei que posi fi a la impunitat del franquisme i permeti tancar les ferides que encara romanen obertes. Ho necessitem les víctimes, centenars de milers, i ho necessita la democràcia espanyola per a tancar definitivament aquell procés de transició amb Veritat, Justícia i Reparació

Per llegir el manifest complet cliqueu:
 
#AQUÍ

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici va ser el 24 i 25 de març. Han condemnat al nostre company a vuit mesos d'inhabilitació i 12.000€ de multa.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"