Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 18 DE MARÇ DE 2019

 

Aquesta setmana

 

Aquesta setmana, el 21,  es commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. Aquest dia, el 1960, la policia va obrir foc i va matar 69 persones en una manifestació pacífica contra les lleis de l'apartheid que es realitzava en Sharpeville, Sud-àfrica. En proclamar el Dia el 1966, l'Assemblea General de Nacions Unides va instar la comunitat internacional a redoblar els seus esforços per eliminar totes les formes de discriminació racial. 
I aquesta data, enguany, a Catalunya i a l'estat, resulta de gran importància davant l'augment, en els mitjans, les xarxes i institucional de VOX, el partit que representa més clarament aquestes postures. Però la seva presència empeny i justifica propostes del tot inacceptables des del punt de vista democràtic per banda dels altres dos partits que representen l'espai d'extrema dreta.

Al feixisme se'l combat de maneres diverses; des de l'acció institucional (lleis, recursos, gestió dels espais..), des de la construcció de la Memòria Democràtica, però també des de l'acció popular com hem vist en diverses poblacions i barris la darrera setmana rebutjant els atacs als MENAS. La Lluita hauria d'estar també en els mitjans de comunicació, però  al, contrari veiem com els donen ressò.

El nostre condol i solidaritat davant les persones assassinades per l'atemptat feixista a Christchurch, Nova Zelanda. 

Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha estat treballant per situar aquest perill en totes les localitats, entitats, universitats... i per a assolir, el proper 23 a Barcelona, una gran mobilització massiva, democràtica, unitària , plural i transversal, que canalitzi i visualitzi aquest rebuig a l’extrema dreta.

Dies enrere el feminisme va aturar el país i va situar la ViDA en el centre de la mobilització; diumenge hi va haver una gran manifestació en defensa de l'autodeterminació com valor democràtic a Madrid. Aquests valors estan absolutament contraposats als que exhibeix i defensa el feixisme. 

Per això, aquest butlletí, té com a objectiu donar-nos més arguments per intervenir en bones condicions en els espais i ambients privats o públics on ens relacionem.

Des de la Fundació estem compromeses en una societat justa, basada en els valors republicans de la fraternitat, llibertat i igualtat. NO PASSARAN!

Vídeo

 
Fundació l'Alternativa

Dilluns republicans

Errors històrics de l’esquerra front el feixisme

Dilluns passat vam tenir un diàleg amb Joan Tafalla, Doctor en Història per la UAB, a l'Ateneu Roig de Gràcia.

Si no vas poder assistir a la presentació o seguir-la en streaming, ja la pots veure al nostre canal de YouTube.

Visualitza el vídeo!​

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Davant VOX, què fer?

De fa anys, al voltant del dia, declarat per NNUU,  contra la discriminació racial, hi ha una convocatòria internacional de mobilitzacions, i UCFR heu convocat manifestació  a Catalunya. Aquest any, pel dissabte 23 de març, UCFR convoca la manifestació  al Pg. De Gràcia, escenari de  grans manifestacions.

Parlem amb Pere Fernàndez, activista d’ Unitat Contra el Feixisme i el Rascisme (UCFR) i també autor d’un extens document que compartim en aquest butlletí i la nostra pàgina web, amb eines per actuar davant VOX.

Llegir l'article

Consulta el document amb tota la informació sobre les formes d'actuació front al feixisme

Imatge demo Separador Imatge demo

Feminisme o barbàrie
 
Jordi Serrano, Rector de la UPEC escriu aquestes breus però molt encertades paraules...
 "Estem assistint a una onada d’extrema dreta al món i també a Espanya. I una de les banderes que agiten amb més força és la del masclisme. Abans del 8 de març de 2018 quasi totes les forces d’extrema dreta i d’extrem centre deien que no eren ni masclistes ni feministes. Una barbaritat conceptual."

Llegir l'article

Separador

No en el nostre nom

Al Poble Sec, nombroses entitats i associacions de manera contundent, han fet front al comunicat xenòfob i racista de la Unió de Veïns, que destacava que els MENAS (sigles amb què l'administració designa als menors estrangers no acompanyats) són un "problema "per al barri. 
Feministes del Poble Sec, a més, han fet un comunicat propi, publicat a l'altaveu del Poble Sec, manifestant el seu rebuig, que reproduïm.

Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

La manifestació
 
Per un món contra el feixisme i el racisme

23 DE MARÇ 17h
Passeig de Gràcia, Barcelona

Més info

Adhesions a la manifestació: Aquí

Separador

Adheriu-vos!

ATUREM VOX, ATUREM L’EXTREMA DRETA
Crida a associacions, moviments, organitzacions, sindicats, partits, persones a títol individual… a sumar esforços ara per evitar que l’extrema dreta es normalitzi a l’Estat espanyol.

Més info

 

Destaquem

Imatge demo

Una projecció

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL
"RIUDAURA LES VEUS CONTRA EL FRACKING"

De Marc Planagumà

22 de març a les 19h
Seu de CCOO
Via Laietana 16


El documental que explica la lluita contra les concessions per l’extracció d’hidrocarburs mitjançant la fractura hidràulica que el 2012 i el 2013 van sacsejar el petit poble de Riudaura i Catalunya en general. Com la lluita de tot un poble va aconseguir la prohibició.

Amb la participació de:

Marc Planagumà
Cris Gallardo i Llorenç Planagumà
Adelina Escandell 
Ernest Urtasun
Quim Sempere

#Més info

Separador Imatge demo

Una concentració

Contra els feminicidis i contra les violències masclistes

AVUI a les 20h a
Plaça Sant Jaume

S'ha de continuar pressionant des del carrer per a fer passes fermes per acabar definitivament amb la discriminació per raó de gènere, amb les violències masclistes i amb la seva expressió més brutal, els feminicidis. Cal, també, que no retrocedim enfront l'avenç de formacions d'ultradreta i feixistes, que pretenen arrabassar-nos els avenços aconseguits en matèria de protecció contra les violències, reconeixement de la diversitat sexual i afectiva i dret a l'avortament.

Per això convoquem a totes i tots a assistir a la concentració del març, que comptarà amb la lectura dels noms de les dones assassinades en aquest 2019, la lectura d’un manifest i una performance artística.

#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre

CONTRA EL FASCISMO

Les catorze claus d'Umberto Eco per reconèixer el feixisme: un manifest urgent.

En aquesta conferència adreçada als alumnes d'una universitat nord-americana el 1995, Umberto Eco alertava davant de l'ombra allargada d'un fenomen que no es restringeix a l'àmbit polític ni té data de caducitat, perquè després d'un règim i una ideologia hi ha sempre una certa manera de pensar i de sentir, un substrat cultural que pot ser el germen d'una nova onada feixista. Un dels grans pensadors dels nostres temps, aquell que ens va ensenyar a «reflexionar abans de pensar», ens ofereix catorze claus per reconèixer el fantasma del «feixisme etern» i ens ofereix instruments perquè el present i el futur no s'assemblin al nostre pitjor passat.
 

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"