Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 29 DE JUNY DE 2020

 

Aquesta setmana

 

Cap de setmana de mobilitzacions. Imprescindible sumar energies. Estima a qui vulguis. Setmana en què el juny deixarà pas al juliol. Incerteses sobre què ens portarà que la gent de més enllà dels Pirineus vinguin a gaudir de les vacances a les nostres platges i boscos. Dies de retrobaments amb amigues i amics o parents que viuen lluny.
Però el juliol també ha estat, tradicionalment, un mes per un temps educatiu no tancat en les parets de les escoles. Casals, campaments, colònies... Sentir les rialles d'infants que passegen per la ciutat o veure'ls carregats amb les motxilles a l'esquena sempre ens omplen d'alegria. Aquest any els sentirem, però no veurem la rialla a la cara perquè les mesures sanitàries els fan posar la mascareta. I nosaltres dediquem el darrer butlletí d'aquest curs a reflexionar sobre la importància i la necessitat d'aquestes activitats des del punt de vista educatiu, però també laboral per infants, adolescents i joves del país.
Acabem els butlletins d'aquest curs. Necessitem temps de treball intern que la pandèmia ha dificultat.
Us recordem que el dia 1,2 i 3 de juliol podreu participar en la UPEC confinada. Dues taules de debat i una entrevista (teniu la informació en aquest mateix butlletí). I que al novembre tindrem la UPEC presencial.
També, recordar-vos que la Cursa i Caminada Lluís Companys la celebrarem dissabte, 17 d'octubre; reserveu aquesta data a l'agenda, perquè, a més, de la ja tradicional prova esportiva, aquest any recordarem que fa 80 anys va ser afusellat qui va ser President de la Generalitat.
Passeu un bon estiu. Gaudiu de la cultura, de la família, de les amistats, de la natura... sempre, però amb les ulleres liles, vermelles i verdes ben posades. Cuideu de la vostra salut i de la gent que teniu al voltant.

Ens retrobarem amb el butlletí de la Fundació al setembre!!

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Distopia postpandèmia al lleurerticle llibre

Aquest article ens dóna l'oportunitat d'escoltar el jovent sobre el tema que els toca directament: el lleure en temps de Covid19.
Escrit per Héctor Aznar, vint anys, activista universitari, estudiant de química i nou anys participar en el "Grupo Scout Makarenko" del barri del Carmel i Martina A. Quiles activista de quinze anys, estudiant de 3r d'ESO, porta sis anys al món del lleure i actualment forma part de l'esplai Isard Flor de Neu del barri d'Horta.

Veus joves i actives en el món del lleure. Lectura obligatòria!

#Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo

Aquest estiu podem viatjar des de casa amb:
Dana, la nena pirata

Separador

La diada de Sant Jordi 2020 ha estat marcada pel confinament sanitari, aquell dia s'havia de fer la presentació del llibre per a infants: Dana, la nena pirata. La situació no ho va permetre, però el llibre s'ha transformat en una eina encara més necessària en temps on la canalla que ha patit especialment el confinament de manera invisible i en els que no sabem si podrem moure'ns lliurement pel món fins que la situació s'estabilitzi. 

Per aquest motiu, l'autora del llibre O. Sylvia Oussedik i Mas, historiadora, professora i escriptora, ens escriu unes paraules sobre la publicació i les activitats que es poden fer amb el llibre per viatjar arreu del món sense haver d'agafar un avió. Destaquem també la feina de la il·lustradora: Ayla Ayadi Antón, estudiant de belles arts i matemàtiques, que ajuda amb imatges al viatge de les idees.


#Llegir l'article

Separador

Necessitat d'un estiu
saludable

Separador


La situació d'emergència sanitària ha posat en relleu les mancances del sistema sanitari, educatiu i social afeblit progressivament per governs poc curosos del benestar a la societat, deixant-nos veure el que vol dir realment posar la vida al centre de totes les decisions polítiques.

Els més joves han patit especialment el confinament i no se'ls ha tingut prou al cap a l'hora deprendre totes les "grans mesures" per aquesta "nova normalitat".

Ara, amb l'arribada de l'estiu, tornarem a fer patir la canalla i el jovent per manca de planificació?

Aquest article d'Adelina Escandell, presidenta de la fundació, mestra jubilada i llicenciada en psicologia, fa reflexió sobre aquestes qüestions.

#Llegir l'article

 

Destaquem

Imatge demo

Un llibre

Brigadistes.
Vides per la llibertat


Jordi Martí-Rueda

Durant la Guerra Civil va passar una cosa extraordinària. Milers d’homes i dones d’arreu del món van deixar família, feina i un món en pau per creuar la frontera i combatre el feixisme a la península Ibèrica. 

Mai en la història s’havia vist un gest de solidaritat com aquest, i mai s’ha tornat a veure. 'Brigadistes' hi posa noms i mirades, amb 60 relats i 60 fotografies.

#Més info

Separador Imatge demo

Uns actes

UPEC 2020

Arriba la @UPEC_cat confinada! 

Sessions telemàtiques:

📆1 de juliol ,18h
📆2 de juliol, 18h
📆3 de juliol, 12h


Consulta el programa i els enllaços de connexió

A l'agenda:
4, 5 i 6 de novembre, que hi haurà la UPEC de sempre en viu i en directe. Més informació aviat!

#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre i una pel·lícula

El beso de la mujer araña

Escrit per Manuel Puig al1976, any del cop d'estat a l'Argentina.
Dos presoners, un polític, l'altre homosexual, ambdós transgressors de les regles socials, estableixen una relació sense prejudicis que els allibera d'altres cadenes.


#Més info

L‘any 1985,  Héctor Babenco va fer-ne una pel•lícula amb William Hurt, Raúl Julia i Sonia Braga. Una meravella interpretativa.

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"