Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 16 DE DESEMBRE DE 2019

 

Aquesta setmana

Separador

Aquest és el darrer butlletí d'aquest any. Un any que acabem sense haver resolt alguns dels grans temes que, com a societat, tenim plantejats. I enfront d'aquests problemes ens trobem una societat mobilitzada que és conscient que no es tracta de situacions fruit de la casualitat o la sort, sinó que són fruit d'unes relacions de poder i dominació.
Ha acabat la Cimera del Clima COP25 a Madrid sense acords substancials que frenin la degradació del planeta: la ciència ens explica que ens estem autodestruint però els interessos capitalistes no permeten posar solucions per aturar la destrucció.
S’acaben de publicar les dades oficials del Consejo General del Poder Judicial, sobre desnonaments entre 1 juliol i 30 de setembre de 2019. El sindicat de Llogaters les ha valorat molt negativament perquè indiquen que cada 12 min es desnona una família a l'estat espanyol. El tema de l'habitatge és un dels problemes greus que afecta la nostra societat.
Podem parlar de les mobilitzacions en defensa d'unes pensions dignes, de les que es realitzen per aturar la llei Aragonès, feministes, contra el feixisme, a favor del dret d'autodeterminació a Catalunya o de l'amnistia pels presos polítics... També podríem parlar de Chile, Bolívia, Brasil, Palestina, el Sahara...
I mentre això passa al carrer, seguim amb les negociacions per veure si es pot formar un govern progressista l'Estat espanyol. Esperem que les negociacions entre PSOE i ERC donin acords positius.
Ens tornarem a trobar el 2020. Us desitgem que passeu uns bons dies de festa amb la gent que estimeu i renoveu el compromís per seguir empenyent per aconseguir un món millor.

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

Dilluns Republicans

Separador

Aquest dilluns, 16 de desembre a les 18.30h se celebra el Dilluns Republicà.
En defensa dels béns comuns: L'AIRE
Control democr
àtic per la qualitat de l'aire
Guia per a municipis

Amb Llorenç Planagumà, del Centre de Sostenibilitat Territorial.
A totes les persones que vinguin avui se'ls donarà un exemplar de la guia.


#Més info

Separador

Convenció 14D

Separador

Dissabte passat es va celebrar la Convenció 14D a Barcelona. Un balanç molt positiu. Bones i bons ponents: Molta gent de procedències i experiències diverses que vam reflexionar i debatre no de la República en abstracte, sinó dels reptes a que ha de fer front. El sobiranisme que defensem està molt lligat al interessos de les classes populars, dels seus anhels i esperances per a una vida millor.

#Llegir Manifest


 

Destaquem

Imatge demo

Un acte

Marxa popular en memòria de la reitrada republicana a La Garrotxa

El 2 de febrer de 2020 volem reviure la retirada republicana a la Garrotxa. Ho volem fer amb el record de la família Serrat Pujolar, com a símbol de tots els garrotxins que van haver de travessar el Pirineu per fugir de l’opressió feixista.

Organitza: Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca; i hi col·labora la Fundació

2 de febrer de 2020
a les 7h
Cal inscripció prèvia!

#Més info

Separador Imatge demo

Un acte

Dilluns Republicans

Dia a dia teixint contra les violències masclistes
El paper dels ajuntaments


A càrrec d'Àngels Tomàs
Consellera de feminismes del districte de Gràcia

Organitza: la Fundació, amb la col·laboració d'Ateneu Roig

13 de gener
de 18.30h a 20h

Ateneu Roig
Carrer del Torrent d'En Vidalet, 34

#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre

Contra el feixisme

«El feixisme etern encara ens envolta, encara que porti vestit de paisà. Pot tornar en qualsevol moment, encara que es disfressi de les formes més innòcues. El nostre deure és detectar-lo, llevar-li la màscara i denunciar en veu alta cadascuna de les seves gestes.»

El gran pensador del nostre temps, aquell que ens va ensenyar a «reflexionar abans de pensar», ens ofereix catorze claus per a reconèixer el fantasma del «feixisme etern».

Umberto Eco

Imatge demo

Un llibre

Diners i militarisme
Del franquisme a la democràcia (1939-2018)


Aquest és, sens dubte, un llibre ambiciós. D'una banda, té l'obstacle derivat de l'escassa bibliografia i documentació sobre una matèria, la despesa militar a Espanya, en la qual les qüestions relacionades amb la defensa no són transparents. I, per una altra, perquè busca criteris unificadors per a donar una visió de conjunt que permeti delimitar el militarisme existent a Espanya, tant sota la dictadura franquista, des de 1939, com en l'etapa democràtica, fins a l'actualitat.

Pere Ortega

Separador Imatge demo

Un llibre

Ciutats democràtiques
La revolta municipalista en el cicle post-15M


Aquest llibre analitza el cicle municipalista 2015-2019 i ho fa a través d'un horitzó comú, la ciutat democràtica, cap al qual camina un projecte que aprèn fent. Les autores situen i analitzen la irrupció del municipalisme en l'escena política, analitzen críticament diferents polítiques públiques transformadores i innovadores implementades per i a les “ciutats del canvi”.

Laura Roth (ed.), Arnau Monterde (ed.) i Anotnio Calleja-López (ed.)

Separador Imatge demo

Un llibre

A la conquesta del cos equivocat

El relat més popular sobre la transsexualitat ha assenyalat que el nostre malestar resideix en el nostre cos i la solució és transformar-lo. Altres veus han volgut impugnar aquest relat amb noves preguntes: i si l'origen del nostre malestar no estigués en el nostre cos?, continuaria estant en el cos el remei? Trobar una resposta a aquestes qüestions és un exercici col·lectiu que porta dècades forjant-se. Aquest llibre és part d'aquest exercici, de la batalla per guanyar el relat sobre l'origen del malestar de les persones trans.

Miquel Missé

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"