Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 22 D'OCTUBRE DE 2018

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

«Antonio Cánovas va morir als 98 anys el passat 7 d’agost d’enguany». Així comença aquesta breu ressenya que escriu la seva filla Nàdia pel nostre butlletí.

A la Fundació el vam tractar més personalment a partir de la celebració del 80è aniversari de l'Olimpíada Popular en la que ell havia de participar. Hi vam trobar un home alegre, generós, sempre acompanyat per la família que l'estimava. Ha estat una de les persones que cada any ha vingut a lliurar trofeus en la Cursa Lluís Companys. I molta gent jove demanava fotografiar-se al seu costat.

Vam tenir una gran satisfacció quan la Generalitat, a través de la Conselleria d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals al juliol del 2017  va fer el reconeixement institucional a les persones i entitats que havien participat en l'organització de l'Olimpíada Popular. Aquest dia va rebre, amb gran satisfacció,  de mans del Conseller Romeva la medalla, que hauria d'haver guanyat 80 anys abans si el cop d'estat feixista no ho hagués impedit.

I també us presentem el llibre sobre la vida d'Amalio Presmanes. I us recordem que aquesta setmana es faran els actes de reconeixement a les dones i homes que van participar en les Brigades Internacionals. Persones del segle XX que es van veure obligats a agafar les armes per lluitar contra el feixisme.

I tot això, amb l'objectiu que  la reflexió sobre el passat ens permeti reflexionar sobre com hem de lluitar al segle XXI.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Vida d'Antonio Cánovas

Nadia Cánovas, filla d'Antonio Cánovas, ens escriu aquest emotiu article sobre la vida d'un lluitador incansable amb uns principis impertorbables i que va lluitar tota la seva vida pels principis republicans de llibertat, igualtat i fraternitat. Tota una vida de compromís de lluita contra el feixisme i a favor d'una vida digna per tothom.

Fundació l'Alternativa

Reflexions sobre la 3ra Conferència Internacional Marxista Feminista

Vera Sánchez Ramos, antropòloga i tècnica de la Fundació, ens escriu aquest article resumint la participació de la fundació a la 3rª Conferència Internacional Marxista Feminista, organitzada per la Fundació Rosa de Luxemburg i Transform! Europe a la Universitat de Lund (Suècia).

Imatge demo Separador Imatge demo

Un llibre
Amalio. Fuego, vapor y armas

Rosa-Elvira Presmanes García ha escrit una biografia molt personal del seu pare: Amalio. La basa en la memòria oral, la documentació personal i les dades històriques.
Interessant per conèixer aquesta història en minúscula, la dels homes (en aquest cas), que al llarg del segleXX van viure entregats a conquerir una societat sense explotats, una societat comunista, i per aquest ideal van lluitar de totes les maneres possibles. Però  també perquè qui ho explica és la filla que va veure la seva vida condicionada per la lluita del pare. I en la història es barreja la crònica històrica amb la personal.
Un home, Amalio Presmanes que va lluitar tota la vida, sense buscar reconeixements, de manera honrada i coherent.
Més informació

Separador

Fotografies Antoni Cánovas


Fem nostres les paraules del poeta: «Parlem de tu, però no pas amb pena...»

Perquè ens vas ensenyar a estimar la vida. Una vida de compromís, de solidaritat, d'amistat i d'amor.

I tingues per segur que seguirem dia a dia el teu compromís de  lluita contra el feixisme i a favor d'una vida digna per tothom.

Una abraçada forta a la família més directa, però també a totes les persones que et respectaven i t'estimaven.

Fundació l'Alternativa


 

Destaquem

Imatge demo

Jornada: Unió Europea: Temps decisius
27 d'octubre a les 10h
C.C. Pati Llimona

 Jornada sobre la UE que volem i les polítiques d'esquerres que defensem al Parlament Europeu. Un avançament: conferència del periodista RafaelPoch i varis eurodiputats!

Més informació

Separador Imatge demo

Calendari d'actes commemoratius del comiat de les Brigades Internacionals

Aquest any celebrem el 80è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals i s'organitzen actes arreu de la ciutat.

 

Més informació

Separador Imatge demo

Assemblea General d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme

Dissabte 3 de novembre, 11h
Espai Jove La Fontana
Gran de Gràcia 190. <M> Fontana L3, o FGC Gràcia
Vine i participa!Més informació

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"