Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 12 DE NOVEMBRE DE 2018

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

 Aquest cap de setmana a Catalunya hi ha hagut un munt de mobilitzacions en diverses formes: fòrum, míting, concentracions, manifestacions... La societat bull i s'organitza i mobilitza per temes diversos, però potser cal trobar el denominador comú. La Fundació l'Alternativa hem participat en el Fòrum Europeu de Bilbao, que ha aplegat, partits polítics, fundacions i entitats socials d'arreu d'Europa de l'Esquerra Plural i que tenia com objectiu, més enllà de fer diagnòstics compartits, buscar maneres de defensar la sobirania popular.

Així, la declaració final: «Europa està en estat d'alerta i mobilització. Recuperem el nostre futur. Per una col·laboració permanent i convergent d'acció entre les forces d'esquerres, ecologistes i progressistes a Europa» acaba: «Per a que Europa tingui un futur diferent, el repte és combinar el respecte a la sobirania popular, la cooperació entre pobles i nacions i la posada en comú de recursos per a conquerir objectius socials i mediambientals compartits. El nostre objectiu és lluitar per una Europa que sigui una democràcia plenament cooperativa, solidària, igualitària i socialment avançada. Demanem que es potenciï la sobirania popular mitjançant el llançament d'una nova carta per a la democràcia sobirana a Europa».

I recordem que tal dia com avui, de fa cent anys, es va firmar l'armistici que posava fi a la Primera Guerra Mundial. Josep Fontana, en «El Siglo de la Revolución, dona veu a Harry Patch, el darrer supervivent britànic de la lluita a les trinxeres, que qualifica aquesta guerra com «un assassinat en massa generalitzat». 

Articles, per Carles Girbau

 
Imatge demo Separador Imatge demo

A peu cap al Nord

Carles Girbau,activista social especialitzat en migracions, ens explica en aquest article els motius de l’èxode de milers de persones d’Hondures i el Salvador cap als EEUU i la seva relació amb l’augment de la xenofòbia i el menyscapte dels drets humans.
“Cada nou afany per aconseguir una vida digna posa en joc el conjunt de les relacions socials, i ens interpel·la a tots”.

Separador

Les Migracions i l'Esquerra

En aquest article Carles Girbau ens escriu: "No són aquestes arribades de migrants l'excusa favorable per al creixement del populisme racista i del feixisme en llocs com Itàlia, Suècia, Alemanya, Polònia, Hongria o Dinamarca? Aguantaran les polítiques socials europees? És possible una migració segura, ordenada i regular que impedeixi les brutals escenes de patiment d'avui? Són la cooperació i l'ajuda al desenvolupament un mitjà per frenar el moviment poblacional?"

 

Destaquem

Imatge demo

Violència Masclista: Comprensió, detecció, responsabilitat.

Aquest divendres organitzem conjuntament amb les Fundacions Socialisme sense fronteres i Revolució Democràtica un taller per parlar de la violència masclista amb Beatriu Macià de Tamaia. Perquè volem:
Viure sense violència.

#Més info

Separador Imatge demo

Presentació del llibre:
"Dones de Pes.
18 vides de Gràcia. 1835-2015"

Elaborat de manera participativa per un grup de gracienques lligades al Consell de les Dones del districte de Gràcia, i vol recollir la memòria de la seva trajectòria, vinculada al districte, d'un interès col·lectiu, i donar a conèixer la seva vida i obra.
#Més info

Separador Imatge demo

Manifestació:
Ara toca Educació Pública. Volem el 6%

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) té com a objectiu defensar una educació pública, inclusiva, gratuïta, universal, catalana, laica, feminista i coeducativa, democràtica i participativa, enfocada a la igualtat d'oportunitats i adequadament finançada.Convoca:
El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) té com a objectiu defensar una educació pública, inclusiva, gratuïta, universal, catalana, laica, feminista i coeducativa, democràtica i participativa, enfocada a la igualtat d'oportunitats i adequadament finançada.

#Més info

Imatge demo

Manifestació:
Juntes Soscavem l'Ordre Patriarcal

Convoca Novembre Feminista el 25 de Novembre pel Dia Internacional de la no violència contra les dones i les nenes. 

#Més info

Separador Imatge demo

Presentació nova revista "Ciutats"

Nova revista de CRÍTIC en paper per reflexionar sobre els problemes de les ciutats al segle XXI.

#Més info

Separador Imatge demo

La Fundació recomana: "Direm Nosaltres"

"Un llibre que, per la claretat i la contundència, se situa en un primeríssim pla dins la nostra poesia". Feliu Formosa, al pròleg.

#Més info

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"