Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 20 DE MAIG DE 2019

 

Aquesta setmana

Separador

Setmana final de la campanya de les eleccions municipals i europees. Molta gent  implicada en les campanyes a cada localitat regalant el seu temps per aconseguir allò que creuen millor per al seu municipis. Gent honesta que sempre ha treballat per millorar la qualitat de vida de les classes poulars en les seves localitats, la qualitat de l'aire, de l'aigua, la municialització de serveis... Al davant, confrontant projecte, la gent que defensa obertament un model de municipis al servei dels poderosos, de les classes dominants, de les privatitzacions, de les grans corporacions...

I passa el mateix amb el model d'Unió Europea. Una UE que pot fer molt sobre un dels temes que avui us presentem, el del treball esclau modern, una realitat del món actual, terrible i del que ben poc se'n parla.  L'altre article, també molt important en la construcció de la UE,  tracta un tema del que en parlem més sovint però que no acabem de trobar la manera de plantar-li cara: la divisió social del treball i com afecta la vida quotidiana i les relacions personals.

I tot això en el marc de la constitució del Congrés i el Senat, amb diputats que estan en situació de presó preventiva i que veuen restringida la seva tasca parlamentària. Gent que s'ha pogut presentar a les eleccions, però que ara se'ls prohibeix el dret d'actuar com a persones que han estat escollits. No creiem que les lleis i normes que regeixen aquest estat han de ser denunciades i que cal trencar amb el règim del 78?

Bona setmana!!

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

La total disponibilitat horària per treballar: un "privilegi" masculí

Separador

Darío Gallardo, estudiant de sociologia de la UAB i col·laborador del butlletí de la fundació, comparteix amb nosaltres una reflexió sobre la construcció social de la divisió sexual del treball.

Llegir l'article

Separador

Escalvitud moderna: Furukawa i altres malsons quotidians

Separador


Adoració Guamán, Professora titular de Dret del Treball de la Universitat de València, escriptora i membre del Consell Científic d’ATTAC Espanya, publica l’article següent a la revista crisis.

Llegir l'article

Fundació l'Alternativa

Una campanya

Rescatar no és un crim:  #RescueIsNotCrime

El Mediterrani s'ha convertit en la fossa comuna més gran del món. Més de 18.000 persones han mort en els útlims cinc anys. #RescueIsNotCrime

El bloqueig a les missions de rescat ha suposat més de 300 morts i desapareguts a la Mediterrània en el que va d'any A Europa, tria vides. #RescueIsNotCrime

No rescatar no és una opició. La mort a la Mediterrània és la major vergonya d'Europa. Tria vides! #RescueIsNotCrime

@RedApoyoMiguelR Miguel Roldán: Salvar la vida de milers d'immigrants a la Mediterrània li pot costar vint anys de presó #culpabledesersolidario.

Prou criminalització. #RescueIsNotCrime

Veure el vídeo de campanya

Imatge demo Separador Imatge demo

Una concentració

Us fem arribar la convocatòria de concentració contra les violències masclistes de cada tercer dilluns de mes, que es realitzarà el AVUI a les 20h a la plaça Sant Jaume. 

Ara més que mai, cal que ens fem fortes als carrers per frenar l'atac contra els nostres drets!

No farem #cappasenrere pel nostre dret a una vida lliure de violències!

Us hi esperem a totes!

#Més info

Separador

Participa!

Amigues i amics d'en Cisquet!
S'ha obert un verkami per recollir fons pel documental que estem produint des de la Comissió Cisquet.
La Comissió Cisquet us demana que participeu en aquesta aventura fent una aportació i difonent aquesta iniciativa a tots i totes les vostres amistats. És molt important aconseguir el màxim de recursos per recuperar aquesta memòria dels combatents republicans que van seguir lluitant contra el feixisme quan tot els hi anava en contra. No li falleu a en Cisquet! 
Gràcies a totes i tots!!

#Més info

 

Destaquem

Imatge demo

Una pel.lícula

La Llanterna Màgica projecta:
La classe obrera va al apraiso
Elio Petri

24 de maig a les 19 hores
Cotxeres de Sants.
C /. Sants, 79

Denúncia de les condicions laborals a les fàbriques a través de la història d'un obrer model que, arran d'un accident, es fa sindicalista.

Premis:
1972 Festival de Cannes, Palma d'Or a la millor pel•lícula


Entrada lliure

Separador Imatge demo

Un llibre

Contra la caritat.
 En defensa de la renda bàsica


Daniel Reventós i Julie Wark

Against Charity, és un manifest a favor de la bondat recíproca, igual i fraterna- i, per això mateix, un llarg argument en contra de la caritat entesa com una relació desigual i no recíproca entre el que dóna i el que rep, perquè el que rep no està en condicions de correspondre.

#Més info

Separador Imatge demo

Un cicle de cinema

27a Mostra Internacional de Films de Dones

Cinema fora de lloc

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona té per objectiu promoure el cinema dirigit per dones, tot visibilitzant la cultura audiovisual femenina i evidenciant així la importància de la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació audiovisual.

Consulta el programa

#Més info

Fundació l'Alternativa

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Joan Josep Nuet, ex membre de la Mesa del Parlament de Catalunya i patró de la nostra Fundació, va rebre la setmana passada la cèl.lula d’emplaçament del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya de la Causa Especial 20907/2017 del Tribunal Suprem Sala Penal.

Si encara no ho has fet, col·labora amb la campanya: #TotsSomNuet

Perquè defensar les llibertats i els drets bàsics és cosa de tots i totes!

Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"