Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 15 DE MARÇ DE 2021

 

Aquesta setmana

 

Sembla que avui acaben algunes limitacions imposades per controlar la pandèmia. Si bé ens alegrem pel que això significa, cal actuar amb molta prudència. La vacunació, que s'ha convertit amb l'esperança, avança amb més lentitud del que voldríem i això significa que la majoria de la població segueix exposada al virus.

En aquest butlletí podreu llegir dos articles d'autores. En un se'ns parla de Maria Anna Mozart, i en l'altre s'analitza el paper de les dones en aquests temps de pandèmia, perquè el 8 de març ja ha passat, però avançar cap a una societat justa e igualitària, que reivindiqui el valor de la cura no com a quelcom de l'àmbit privat sinó com a necessitat social, és un dels objectius de la nostra Fundació.

Com també ho és la solidaritat internacionalista, i per això, s'analitza el resultat de les eleccions a El Salvador i en el Dilluns Republicà d'avui, dia 15, donarem la paraula a Daniela González López, coordinadora Internacional del Observatorio de los Derechos Humanos de los Pueblos que analitzarà la lluita de les Dones a l'Amèrica Llatina.

I recordem que dissabte 21 de març, és el dia Internacional contra el racisme i l'extrema dreta. Tenim més motius que mai per mobilitzar-nos, principalment en els barris i pobles perquè la concentració a Barcelona serà limitada en el nombre de persones que hi podran assistir. El perill és real; no podem mirar cap a una altra banda.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

El Salvador, des de l'experiència directa

Adelina Escandell, senadora, mestre jubilada i presidenta de la Fundació ens escriu aquest article sobre la situació del Salvador després d'haver-hi viatjat com a observadora internacional amb el Partit de l'Esquerra Europea.

Llegir l'article

Imatge demo Separador Imatge demo


La germana de Mozart: de nena prodigi a esposa i mare

Separador

Maria Lluïsa Cunillera, professora jubilada de Literatura i coeducadora que dedica part del seu temps a la visibilització de les escriptores i les músiques, ens descriu la figura de Maria Anna Mozart, germana del gran compositor austríac.

Ella ja de ben petita demostrava les seves qualitats com a música, però a l'arribada de la seva majoria d'edat el seu pare la va fer casar de manera imposada contra la seva voluntat i en un moment on una dona casada tenia completament vetat dedicar-se a la música, tot el seu talent i les obres que havia fet fins llavors van quedar en l'oblit més absolut.

Mentre que del seu germà hi ha referents nombrosíssims dels seus concerts, dels seus èxits i fracassos, d'ella només hi ha silenci. Ara recuperem aquesta artista genial que va ser fins als 18 anys de vida i és que, hauria pogut ser una més de la Primera Escola de Viena junt amb el seu germà i d'altres grans artistes.

Llegir l'article

Separador


8M: Les dones som essencials en la pandèmia i en la vida

Separador


Montserrat Vilà, patrona de la Fundació i presidenta de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere ens escriu aquest article sobre la importància de les dones en aquest context de pandèmia que estem vivint així com en tots els àmbits de la vida. Sense les dones no hi ha vida.

"La pandèmia s'ha acarnissat amb força contra les dones. No és casual. Les dones som la meitat de la població en la que hi ha més precarietat i pobresa. Es dóna la circumstància que estem més dedicades a les tasques de les cures, així com a les professions que hem vist i qualificat d'essencials; és a dir, les dones som el gruix dels que estan a primera línia de contacte amb el coronavirus (entre el 70% i 80% segons la professió). Som vitals i essencials, però malgrat això, les dones som les que més patim les penúries: malaltia, precarietat, pobresa i misèria, acomiadaments en les tasques de la llar i de les empreses."


Llegir l'article a Sin Permiso

A l'agenda

 
Fundació l'Alternativa

Concentracions contra el racisme arreu del territori

Més info: AQUÍ

 
 

Destaquem

Separador Imatge demo

Un acte

Dilluns Republicans

La lluita de les dones a l'Amèrica Llatina


AVUI a les 18:30h

Dilluns republicà virtual on parlarem sobre les diferents lluites i victòries dutes a terme per les dones dels països llatinoamericans.
En la xerrada comptarem amb la presència de Daniela González López, coordinadora Internacional del Observatorio de Derechos Humanos de los Pueblos.


#Més info

Separador Imatge demo

Un llibre

Renta de los cuidados ¡ya!

Stefania Barca
Giacomo D'Alisa
Selma James
Nina López


«La renda de les cures aspira a compensar el treball no remunerat necessari per al sosteniment de la vida i el benestar social: és a dir, el conjunt d'activitats, realitzades principalment per les dones, que són necessàries per a la cura i la reproducció de les persones, de la comunitat i del medi ambient urbà i rural»

#Més info

Separador Imatge demo

Un acte

"L'ajuda humanitària suïssa als infants refugiats durant la guerra i a l'exili"

 25 de març, a les 17h
Per Zoom (cal inscripció prèvia)
 
El Memorial Democràtic organitza amb la historiadora Maria Ojuel, historiadora de l'art i comissària de l'exposició 'L'àlbum de la Ruth'; Luis Manuel Expósito, historiador especialista en l'ajuda humanitària suïssa (UNED) i Salomó Marquès, pedagog especialista en l'exili (Universitat de Girona).

La jornada és una activitat paral·lela a l'exposició "L'àlbum de la Ruth. Ruth von Wild i l'ajuda suïssa als infants de la guerra", que es pot visitar fins al 30 d'abril.


#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici serà el 24 i 25 de març.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"