Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 1 DE MARÇ DE 2021

 

Aquesta setmana

 Comença el mes de març, i tal dia farà un any que va esclatar la pandèmia a Europa, o que així ho van declarar rere mesos de negacionisme internacional....
Però com bé sabem, no tot és la pandèmia a les nostres vides. Recordem que: 

- Pablo Hasél segueix empresonat injustament per delictes d'apologia del terrorisme i de calúmnies i injúries a la Corona i institucions de l'estat. I la repressió policial, als actes de protesta d'aquest empresonament, ha estat ferotge. 
- La setmana passada, pel 23F, es va fer un acte institucional a Madrid amb un reconeixement a un rei emèrit que va tenir un paper més que dubtós en aquell moment de la història recent, i agreujat a més perquè aquesta setmana ha tornat a deixar palès que no compleix amb la transparència econòmica i els deures fiscals marcats per la llei i que tots els ciutadans han de complir a l'estat espanyol.
-Catalunya seguim tenint presos i preses polítiques i exiliades i que durant aquest mes continuaran els judicis per l'1-O, com el del nostre patró fundador Joan Josep Nuet, membre de la mesa del Parlament en aquell moment i que ara es troba encausat per permetre el debat parlamentari sobre l'autodeterminació del poble de Catalunya.

I tantes altres situacions que posen en dubte la qualitat de la democràcia en la que vivim, com ara els interessos del gran capital sobre la resta i les injustícies socials que no posen a les persones al centre de la política.

I tot això passa amb un govern que alguns qualifiquen com el mes d'esquerres i progressista des de la transició. En contraposició l'extrema dreta va agafant força, posant en perill el futur democràtic de les diferents institucions en les quals entra i normalitzant els discursos d'odi, racisme i confrontació social.

Aquesta setmana, per desenvolupar el nostre esperit crític i guanyar la batalla ideològica recomanem la lectura de dos articles, el primer escrit per Alba Blanco, sobre la situació política de l'Equador després de les eleccions del 7 de febrer i el segon de Paco Martin, sobre l'estigmatització de les i els menors no acompanyats.

I escalfem motors pel 8 de març, perquè el feminisme i la lluita per la igualtat real s'ha de batallar més que mai enfront de la retallada de drets fonamentals, negacionisme del masclisme i crisis que afecten, com sempre i malauradament, més a les dones. 

"Juntes, diverses i rebels" #8MJoNoEMQuedoACasa i #Imparables

Articles

 
Separador Imatge demo

Inseguretat jurídica a les eleccions de l'Equador

Separador

Alba Blanco, responsable d'internacional d'EUiA, membre de l'executiu del PEE i patrona de la Fundació, ens escriu aquest article sobre la situació d'anormalitat democràtica que viu el país des de l'arribada de Lenin Moreno a la presidència.

El poble equatorià va votar el passat 7 de febrer, però encara no s'ha fixat el resultat electoral per diferents motius, però tot sembla indicar que tots comparteixen una raó de ser: perpetuar a Moreno al poder per tal de seguir revertint reformes progressistes del seu antecessor Rafael Correa i seguir retallant drets a les classes populars equatorianes.

Llegir l'article

Separador

Racisme institucional i MENAS

Separador

Paco Martin, estudiant de sociologia ens escriu aquest article sobre els "mal anomenats" MENAS i la situació que pateixen aquests menors de vulneració flagrant de drets humans i de la infància, en aquest cas, un cop arriben a l'Estat espanyol.

El terme MENA és un concepte que genera violència, racisme i estigmatització cap a aquest col·lectiu que l'únic que ha fet és emigrar dels seus països d'origen per tal de fugir de situacions que posaven en perill les seves vides i el seu futur digne, per intentar trobar una situació amb més oportunitats. En definitiva, una vida.

Llegir l'article

Un vídeo

 

Vídeo de l'últim Dilluns Republicà dedicat a la situació actual de Palestina.

Si no vau poder veure l'acte en directe, podeu recuperar-lo:
#AQUÍ

 

Destaquem

Separador

Una marxa

Passejada feminista

Diumenge, 7 de març a les 10h30

La pandèmia ha marcat especialment les vides de les dones, portant-les a l'agreujament del tancament a casa, la pobresa, la invisibilització persistent dels treballs de cures. 

Aquesta és una acció reivindicativa a l'aire lliure, tot mantenint totes les mesures de seguretat davant la COVID.

Volem caminar tranquil·les de dia i de nit!


#Més info

  Separador

Un acte 

Memòries feministes. Vida, dones, presó


Dimarts 9 de març a les 18h

Un diàleg al voltant de vides de dones lluitadores per la llibertat i contra el franquisme.
 Amb la historiadora Nadia Varo i la cineasta Carolina Astudillo, moderat per Nuria Ricart, co-autora del Monument Presó de Dones de Les Corts.

L'acte on-line en memòria de totes les dones que van passar per la presó de Les Corts.


#Més info

Separador

Un llibre

Feminisme de butxaca

Bel Olid

El feminisme no ha mort. El feminisme és més viu, i necessari, que mai i Bel Olid n'és una activista compromesa.

En aquest assaig breu posa per escrit la discriminació de les dones pateixen encara avui, parla de les injustícies més subtils i difícils de detectar que persisteixen. També parla dels conceptes clau de la lluita feminista actual d'una manera radical, i de vegades sorprenent.


#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici serà el 24 i 25 de març.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"