Aquest butlletí, dedicat a Pete Seeger, és un d'aquells extraordinaris, que us podem oferir gràcies a l'amic Antonio Gómez, periodista i crític musical jubilat. Volem contribuir així, a un dels objectius de la Fundació: disputar l'hegemonia cultural i desenvolupar pensament crític.
Pete Seeger, el passat 3 de maig hauria complert 100 anys. Per als qui no el coneixeu, va ser un músic, cantant, activista cultural, comunista. Reprodueixo la introducció de l'article. “Va ser i segueix sent, un creador fonamental en l'art i la cultura del segle XX. No només pel mestratge en la utilització en el llenguatge artístic que va triar, la cançó popular, o per l'enorme repercussió i influència que va aconseguir en tot el Món, sinó perquè Pete Seeger constitueix un exemple paradigmàtic d'aquells que el passat segle es va anomenar artista compromès , un militant de la cançó que bé podria servir avui com un model artístic i humà del que prendre bona nota en aquests temps d'incerteses i màrqueting.”
Dels pocs reconeixements que hi ha hagut al nostre país, volem recordar que el 16 de març, a l'Auditori de Barcelona, dins el Festival Barnasants, es va celebrar un concert del centenari amb Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Grup Coses, Pep Gimeno "Botifarra", Joana Gomila i Tren Seeger.
Deia Montserrat Roig, que la cultura és la única arma efectiva a llarg termini. I en aquest sentit, esperem que aquest butlletí contribueixi a seguir-nos armant ideològicament. Perquè la cultura, també és sobirania. I nosaltres volem disputar totes les sobiranies.
|