Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 15 DE JULIOL DE 2019

 

Aquesta setmana

 

Aquest butlletí, dedicat a Pete Seeger, és un d'aquells extraordinaris, que us podem oferir gràcies a l'amic Antonio Gómez, periodista i crític musical jubilat. Volem contribuir així, a un dels objectius de la Fundació: disputar l'hegemonia cultural i desenvolupar pensament crític.

Pete Seeger, el passat 3 de maig hauria complert 100 anys. Per als qui no el coneixeu, va ser un músic, cantant, activista cultural, comunista. Reprodueixo la introducció de l'article. “Va ser i segueix sent,  un creador fonamental en l'art i la cultura del segle XX. No només pel mestratge en la utilització en el llenguatge artístic que va triar, la cançó popular, o per l'enorme repercussió i influència que va aconseguir en tot el Món, sinó perquè Pete Seeger constitueix un exemple paradigmàtic d'aquells que el passat segle es va anomenar artista compromès , un militant de la cançó que bé podria servir avui com un model artístic i humà del que prendre bona nota en aquests temps d'incerteses i màrqueting.”

Dels pocs reconeixements que hi ha hagut al nostre país, volem recordar que el 16 de març, a l'Auditori de Barcelona, dins el Festival Barnasants, es va celebrar un concert del centenari amb Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Grup Coses, Pep Gimeno "Botifarra", Joana Gomila i Tren Seeger. 

Deia Montserrat Roig, que la cultura és la única arma efectiva a llarg termini. I en aquest sentit, esperem que aquest butlletí contribueixi a seguir-nos armant ideològicament. Perquè la cultura, també és sobirania. I nosaltres volem disputar totes les sobiranies.

Articles

 
Fundació l'Alternativa

PETE SEEGER

Antonio Gómez, periodista i crític musical jubilat i amic de la Fundació, comparteix amb nosaltres la història de Pete Seeger en dos articles complementaris, el primer explicant la seva trajectòria i el segon el seu pas per Espanya. Cal remarcar el gran número de vídeos subtitulats inclosos als textos, ja que aquest il·lustren perfectament el contingut de la redacció.
​Hem decidit no traduir aquests dos articles, ja que són molt vivencials i creiem que deixant-los en l'idioma original en què van ser escrits es transmet millor la intenció de l'escriptor.

Imatge demo Separador Imatge demo

Pete Seeger (1919/1914)
Un militante de la canción

Separador

Llegir l'article

Separador


Seeger y España

Separador

Llegir l'article

12ª Cursa i Caminada

 
Fundació l'Alternativa

INSCRIPCIONS OBERTES

 
XII CURSA I CAMINADA LLUÍS COMPANYS

19 d'octubre de 2019: Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a córrer!

Inscrui-t'hi: AQUI

La Cursa i Caminada Lluís Companys és un homenatge l’Olimpíada Popular de Barcelona de 1936 que volia expressar els valors republicans i antifeixistes en el món de l’esport.

L’Olimpí­ada Popular, organitzada per part d’entitats socials, culturals i treballadores, s’havia de dur a terme a Barcelona, del 19 al 26 de juliol de 1936, com a resposta a l’Olimpí­ada de Berlín, que havia esdevingut una eina d’apologia del feixisme i la xenofòbia. El cop militar feixista del General Franco, produït 24 hores abans, va impedir que aquest fraternal projecte es desenvolupés.

Aquesta és l’12ena edició de la Cursa i Caminada porta el nom del President màrtir, Lluís Companys, assassinat pel franquisme després de ser lliurat per les tropes nazis.

La Fundació l’Alternativa, des de la reivindicació i recuperació de la memòria històrica i republicana, va pensar que la millor manera de commemorar l’Olimpíada Popular era fer-ho compartint l’esperit de fraternitat republicana amb una cursa i una caminada, deixant al marge la competitivitat, l’espectacle i l’interès per records i marques.
 

🛑Novetat d’aquesta 12ª edició: És requisit IMPRESCINDIBLE omplir el formulari pels acompanyants que vulguin entrar a l’Estadi Olímpic el dia de la Cursa, de cost 0€.#CursaCompanys
#OlimpíadaPopular1936

 

Destaquem

Imatge demo

Un  llibre
Qui vol el fi, vol els mitjans
Jacobinisme i boltxevisme (1917-1926)

Antonio Gramsci

Traducció: Mercè Tafalla i Joan Tafalla
Edició: Joan Tafalla
Gramsci desenvolupa el seu concepte sobre l’hegemonia a partir dels aprenentatges de la revolució i de l’adaptació del pensament de Lenin al context occidental. 

#Més info

Separador Imatge demo

Una concentració

AVUI de 19h a 20h

Contra les violències masclistes i en homenatge a les víctimes de feminicidis
Arriba l'estiu... però ni la violència masclista, ni els feminicidis s'aturen. Si aquesta setmana, la notícia ha estat el judici als als violadors d'una jove de Manresa -i la revictimització de la noia supervivent per part d'alguns mitjans- hem de lamentar, també, que la xifra de feminicis a l'Estat Espanyol només en el que portem de 2019 ja ascendeix a 47 dones i nenes, tal com recull Feminicidio.net.  

#Més info

Separador Imatge demo

Una exposició

Renau. El combat per una nova cultura


Del 13 de juny al 13 d'octubre

El Born Centre de Cultura i Memòria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), presenta l’exposició més extensa dedicada a Josep Renau feta fins ara a Catalunya.
Josep Renau, nascut a València l’any 1907, és una figura central de l’art combatiu: va vincular estretament la creació amb el compromís social. 

#Més info

Fundació l'Alternativa

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!


Si encara no ho has fet, col·labora amb la campanya: #TotsSomNuet

Perquè defensar les llibertats i els drets bàsics és cosa de tots i totes!

Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"