Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 19 D'OCTUBRE DE 2020

 

Aquesta setmana

Separador
Fundació l'Alternativa

Un octubre carregat d'història: 80è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys; un 18 d'octubre de 1971 era assassinat per la policia Antonio Ruiz Villalba, treballador de la Seat, tercer any de la presó de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Fil històric de lluita i repressió que hem de recordar.

Situació complexa a l'estat i a Catalunya. La crisi de la pandèmia ens colpeja i les seves conseqüències s'acarnissen, especialment entre la gent treballadora. Pors, inseguretat, manca de confiança en les “autoritats”... Però també mostres de solidaritat, de resistència: lluita per la sanitat pública, contra la monarquia, contra el feixisme (desè aniversari d'UCFRC), per la llibertat de les preses i presos polítics i de les persones encausades.

El dia 17, la Fundació havíem de celebrar la XIII Cursa i Caminada Lluís Companys. La cursa s'ha realitzat en format virtual, amb gran èxit de seguiment, i la caminada s'ha ajornat. I el diumenge 18 hi havia al Fossar de la Pedrera, l'acte d'homenatge a les persones que van ser executades pel règim franquista per raons polítiques i ideològiques, i a les que van ser empresonades i represaliades a causa del seu compromís amb la lluita per les llibertats, que també s'ha hagut de suprimir. Esperem que l'any vinent ens hi puguem retrobar presencialment.

Celebrem avui també la notícia de la victòria de MAS-IPSP a Bolívia i felicitem al poble bolivià pel seu missatge antiimperialista a través de les urnes.

Articles

 
Imatge demo Separador Imatge demo

Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir i tronarem a córrer!

Separador

Adelina Escandell, Presidenta de la fundació l'Alternativa, escriu l'article següent, explicant com s'ha vist afectat el projecte de la Cursa i Caminada Lluís Companys en el context de pandèmia actual i com aquest s'ha hagut d'adaptar i readaptar als canvis constants que la incertesa actual ha requerit.

Llegir l'article

Separador


De nou Catalunya i Espanya

Separador


Cròniques des de la vila i la cort

Ramón Luque, patró de la Fundació i membre del Consell Nacional d'EUiA, ens escriu l'article següent sobre el paper que té Catalunya a jugar a Espanya en el context polític actual

Un homenatge avui

 
Fundació l'Alternativa

Un homenatge

Aquest any commemorem el 80è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys

Lucía Aliagas, Estudiant d’Història a la UAB i escriptora de la publicació commemorativa regalada a la XIII Cursa i Caminada Lluís Companys.

Dilluns 19 d’octubre de 18h30 a 20h

A través del canal de YouTube de la Fundació:
AQUÍ

#Més info

 

Destaquem

Imatge demo

Una exposició i una publicació

Com a homenatge al President Companys en el 80è aniversari del seu afusellament hem publicat una biografia commemorativa, escrita per Lucía Aliagas que regalarem a totes les persones participants de la Cursa i Caminada 2020.
Durant el mes de novembre podreu recollir el vostre exemplar de la biografia i visitar l'exposició commemorativa sobre el President Companys a la seu de la Fundació l'Alternativa.
Per tal de garantir el respecte de les mesures sanitàries i el control de l'assistència cal demanar cita prèvia per poder visitar-la enviant un correu electrònic a 
info@fundacioalternativa.cat.

#Més info

Separador Imatge demo

XVI Fòrum contra les violències de gènere

 "Les dones, invisibles massa temps, essencials sempre" 

Format semipresencial els dies 5, 6, 7, 12, 13 i 14 de novembre a l'Espai Francesca Bonnemaison i a l'espai virtual.
 

 
S'abordaran temes com la feminització de la pobresa com a conseqüència de les discriminacions patides per les dones, les economies feministes com a peces clau en la superació de la crisi, com l'aplicació del fals SAP posa en risc a fills i filles de pares maltractadors, les respostes feministes internacionals, l'antiracisme polític, la sostenibilitat de les entitats socials davant la crisi social i sanitària, i moltes altres qüestions d'actualitat que abordarem per contribuir a la superació de les violències masclistes des del diàleg i l'estratègia d'acció col·lectiva. 
 
Consulta aquí el programa.

#Més info

Separador Imatge demo

UPEC

ELLS SÓN POCS, NOSALTRES SOM MOLTES

4, 5 i 6 de novembre de 2020
Sala Brigades Internacionals UGT Catalunya, Rambla Santa Mònica 10 de Barcelona

Després de la UPEC confinada el juny i juliol i ara us proposem les jornades de novembre. No són d'estiu, però els lliurepensadors som així i la covid-19 ens hi ha obligat. L'eix central del Programa de la UPEC 2020 és el combat contra el feixisme, què podem fer per lluitar contra ell i quines accions podem realitzar per preservar la memòria de cara a les noves generacions.


Consulta el programa: aquí

L'aforament és reduït. Fes la teva inscripció: aquí

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici s'ha ajornat. Us avisarem quan tinguem nova data.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"