Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 29 DE MARÇ DE 2021

 

Aquesta setmana

 

Teniu a les mans el darrer butlletí d'aquest primer trimestre i el darrer d'una època. La Fundació està en procés de canvis i transformació, i com és normal, el butlletí també es veurà subjecte a modificacions.
I aprofito, com a presidenta, en nom de l'equip, per acomiadar-me i mostrar l'agraïment a totes les persones que l'heu llegit cada setmana i també a totes les que hi heu col.laborat enviant informacions d'actes, articles, fent propostes de temes, valorant el que rebíeu...

I més enllà de que llegiu el que us presentem aquesta setmana, dues informacions:
Dilluns Republicà el proper 19 d'abril "Arrels del republicanisme catalanista" amb Jordi Serrano, historiador i Rector de la UPEC (Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya).

El 12 de Maig, la UPEC organitza una jornada per commemorar el 150è aniversari de la Comuna de París, que porta per títol "El temps de les cireres" . Més informació: Aquí

Articles

 

Justícia o venjança?

Aquesta setmana hem estat testimonis del darrer judici vinculat als moviments que van tenir lloc a les institucions catalanes la tardor de 2017, Joan Josep Nuet, patró fundador de la nostra fundació, actualment Diputat al Congreso i ex-membra de la mesa del Parlament de Catalunya va ser jutjat al Tribunal Suprem els passats 24 i 25 de març. Adelina Escandell, presidenta de la Fundació i senadora a la legislatura actual el va acompanyar i en va escriure l'article següent.

Llegir l'article
 

Imatge demo Separador Imatge demo


Titularitat i gestió dels serveis d'atenció a les dones

Separador

Assun Franquesa, treballadora social, sindicalista de CC. OO., Membre del Consell Confederal i del Consell de la CONC. i membre del CN d'EUiA, ens escriu aquest article sobre els serveis i la gestió d'atenció a les dones que han patit violència masclista i ens fa un repàs de tota la trajectòria que ha dut a terme el moviment feminista a casa nostra des dels anys 80 amb la col·laboració d'algunes administracions per aconseguir millores en l'atenció a les víctimes de violència de gènere.

Cal destacar que aquests serveis acostumen a ser de titularitat pública, però s'externalitzen a entitats de l'àmbit, fet que perjudica les dones ateses en haver-hi canvis en les professionals impedint així tenir un vincle de confiança.

Llegir l'article

Separador


150 anys, Vive La Commune!
 

Separador


Miguel Salas, patró de la fundació sindicalista i membre del Consell Editorial de Sin Permiso escriu l'article següent sobre la commemoració dels 150 anys de la Comuna de París.
"Tot va començar un 18 de març de 1871. Per primera vegada en la història el poble treballador prengué el seu propi destí i va obrir el camí per a una nova etapa de la humanitat. 150 anys després segueix sent un esdeveniment històric que atreu totes les atencions, ja sigui per recordar, preguntar-se sobre la seva actualitat o denigrar-ho. La realitat és que, des de llavors, tota revolució, tot procés transformador de la societat va trobar en l'experiència de la Comuna de París referències, mirall en el qual mirar-se i aprenentatge útil per a la configuració de la nova societat que imaginem i desitgem."

Llegir l'article

Un vídeo

 

El passat dilluns 15 de març vam organitzar el  Dilluns Republicà on, en aquest cas, vam parlar sobre la lluita que han dut a terme les dones arreu dels diferents països de Llatinoamèrica.

Vam comptar amb la presència Daniela González López, coordinadora Internacional del Observatorio de Derechos Humanos de los Pueblos.

Si no vas poder assistir al directe per YouTube, no pateixis, podeu recuperar el vídeo 
#AQUÍ

 

Destaquem

Separador Imatge demo

Un acte

"Palestina Arte i Resistencia en Nayi Al-Ali"

Presentació del llibre a l'Ateneu Roig de Gràcia
Dimarts 30 de març a les 18h


Per celebrar el Dia de la Terra Palestina, Ateneu Roig i Comunitat Palestina de Catalunya s’uneixen per organitzar la presentació d'aquest llibre.

Amb la participació presencial d’O. Sylvia Oussedik i Mas, de Ediciones del Oriente y el Mediterraneo, i la participació per zoom de Sondos Saleh, diputada palestina del Knesel de la Palestina del 48.
I per a la presentació de la projecció del curtmetratge d’animació: «La memòria de la terra», comptarem amb la participació per zoom de la seva autora: Samira Badram.

L'acte es podrà seguir en directe al YouTube de l'Ateneu Roig. També s'hi podrà assistir presencialment, però l'aforament és limitat.


#Més info

Separador Imatge demo

Una exposició

“Tres dies d’abril. 90 anys de la proclamació de la República”

A partir del 13 d'abril als Jardins del Palau Robert de Barcelona.

Concebuda com a testimoniatge visual, la mostra aplega un recull d’imatges d’aquell moment d’esclat popular que va suposar la proclamació de la República catalana per Francesc Macià i la seva incidència en el conjunt del país.

Alhora, l’exposició narra les vicissituds que succeïren a la proclamació i que van desembocar, tres dies després, en l’establiment de la Generalitat com a forma d’autogovern en el marc de la Segona República espanyola.

Aquesta mostra, que es podrà visitar durant un mes al Palau Robert, posteriorment recorrerà diversos municipis de Catalunya.


#Més info

Separador Imatge demo

Una pel·lícula

"Frederica Montseny, la dona que parla"

Pionera, feminista, valenta... i fins a set adjectius que fan de Frederica Montseny tot un referent social i polític. 
El film narra la història de la líder anarcosindicalista que va acceptar el càrrec de ministra de Sanitat al final de la Segona República, fet que la va convertir en la primera dona ministra d'Europa.

Ella accepta el càrrec a contracor per impedir l'auge del feixisme. Acabada la guerra, Montseny s'ha d'exiliar a França, on s'enfrontarà a un judici d'extradició que posarà a prova les seves fermes conviccions. Si el perd, tornarà a l'Espanya franquista per ser executada.


L'actriu que li dóna vida a la pantalla, Màrcia Cisteró, i la directora del film, Laura Mañà, ens expliquen per què és una figura avançada al seu temps.

El film es pot veure a través de TV3 a la carta.

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici serà el 24 i 25 de març.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"