Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 7 DE GENER DE 2019

 

Aquesta setmana

 

Primer butlletí de l'any. Un any que comença amb núvol molt foscos.

I parlarem d'una fuscúria absoluta: el masclisme i la misogínia, banderes d'un pensament retrògrad, que defensa les armes, que es manifesta en contra de les minories, de tot allò que és diferent (llengua, origen, orientació sexual...). Masclisme, racisme, xenofòbia... es donen la mà; són aliats naturals. I aquest masclisme es manifesta a través de partits polítics i persones concretes, però també a nivell institucional. Quan el PP va congelar el finançament contra les violències era masclisme (ara que no donin lliçons de demòcrates); que el president del Brasil en el seu primer discurs dediqui molt de temps a explicar que combatrà  la ideologia de gènere és misogínia; que els components de La Manada, continuïn en llibertat, és una manera, des del poder judicial de deixar clar, que consideren la violació un delicte menor, és una manera de dir als homes que tenen barra lliure sobre el cos de les dones i això inclou qualsevol agressió cap a les dones pel sol fet de ser-ho.

Però davant d'aquests núvols negres, s'aixeca  la força del feminisme. Un feminisme de molts colors i orígens; que es manifesta per diversos camins i en diversos continents. I que per triomfar sap que ha de teixir aliances amb els altres sectors socials que veuen els seus drets conquerits amb la lluita, amenaçats.

I a Catalunya serà l'any dels judicis contra els presos polítics i els components de la Mesa. Però també recordem altres persones que els han pres la llibertat: els nois  noies d'Altsasu o  Tamara Carrasco de Viladecans, que sense cap judici, es troba presa en el seu petit municipi.

Per fer front a l'augment no només del pensament ultradretà i recentralitzador, sinó també del feixisme, per defensar els valors democràtics i republicans, cal molta intel.ligència política. I crear un ampli front d'aliances de tota mena d'entitats i associacions: socials, polítiques, culturals, sindicals... que ens plantegin a la ciutadania una lluita sostinguda i col.lectiva.

La Fundació hi estem compromeses. I us volem informar que el 19 de desembre vam participar amb altres entitats memorialistes i de defensa dels drets humans de la ciutat en l'acte de suport a l'Ajuntament de Barcelona per instar al Govern espanyol a iniciar els tràmits per per il·legalitzar la Fundación Nacional Francisco Franco, després que aquesta hagi anunciat la intenció d’obrir una delegació a Barcelona.

I avui, recordem el 60è aniversari de la Revolució cubana i el 25è de la Zapatista.

Un bon any a tothom

Articles

 
Fundació l'Alternativa

Record de la retirada republicana

Aquest any es commemora el 80 aniversari de la retirada republicana i la fi de la guerra espanyola. 
En aquest article, de Raül Valls hi trobareu l'explicació de la jornada del 2 de febrer que diverses entitats memorialistes han organitzat per recordar l'aniversari de la retirada de milers de persones per les terres gironines i al mateix temps, fer el reconeixement a la població francesa de Sant Llorenç de Cerdans que durant la retirada va arribar a acollir més de 70 000 persones.
Per les persones que no puguin participar en la marxa, la Fundació Alternativa, conjuntament amb l'Associació d'Ex-Presos, la Federació de Persones Jubilades de CCOO i la Fundació Cipriano García, organitzem un autocar que sortirà de Barcelona, farà una aturada a Sant Llorenç de Morunys i arribarem a Sant Llorenç de Cerdans per rebre com es mereixen les i els marxaires i participar conjuntament en la festa popular que s'organitza en aquesta localitat.

De moment reserveu-vos la data a l'agenda; ben aviat rebreu més informació.

Imatge demo Separador Imatge demo

Vídeo presentació de la guia de l'Aigua

17 de desembre de 2018 a les 18h30 Ateneu Roig En defensa dels béns comuns: control democràtic per una gestió no mercantilitzada Amb Adelina Escandell i Llorenç Planagumà.

Si no vas poder assistir a la presentació, visualitza el vídeo!
Separador

Vídeo bicentenari de Marx

Desembre de 2018

 Projecció de la pel·lícula El joven Marx
Jornades commemoratives
Festa dels joves

Si no vas poder assistir als actes commemoratius, visualitza el vídeo!

 

Destaquem

Imatge demo

Una concentració:

10 de gener 16h
Davant del Consolat de la República Bolivariana de Veneçuela 
Plaça Urquinaona nº 6.


En suport del jurament presidencial de Nicolás Maduro.
El proper dijous 10 de gener Nicolás Maduro prendrà possessió del càrrec de President de la RBV per al nou període presidencial 2019-2025. Davant l'ofensiva política i mediàtica internacional, que inclou la convocatòria impulsada per EUA per aquest mateix dia del Consell Permanent de l'OEA per tal de desconèixer el resultat de les eleccions presidencials del passat maig i declarar la il•legitimitat del President electe, el Capítol Catalunya de la REDH convida a tots els col•lectius de solidaritat amb els pobles de Veneçuela i d'Amèrica Llatina a impulsar una concentració ciutadana de suport al poble bolivarià i al seu legítim president.

Separador Imatge demo

Un llibre:
El segon sexe

Simone de Beauvoir

I. Els fets i el mites
II. L'experències viscuda

"Començarem per parlar de les opinions que es prenen sobre les dones a través de la biologia, la psicoanàlisi i el materialisme històric. Intentarem mostrar de manera positiva com es va constituir la "realitat femenina", per què la dona es va definir com l'Altre i quines conseqüències van ser des del punt de vista dels homes. A continuació, descriurem des del punt de vista de les dones del món com se'ls proposa; i podrem entendre quines dificultats trobem quan, tractant d'escapar de l'esfera que fins ara els havien estat assignats, reclamen participar en el medi humà".
Simone de Beauvoir

Separador Imatge demo

Un acte de presentació de candidatura:

Primàries europees de Catalunya en comú

10 de Gener 18h30
A l'espai Francesca Bonnemaison
C/Sant Pere Més Baix 7, Barcelona


Recordeu que aquest dijous parlarem sobre Europa amb la candidatura encapçalada per
Ernest Urtasun

Compromesos amb els drets de les persones i no del capital.

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"