Publi: Si no visualitzes correctament aquest correu clica aquí

Fundació l'Alternativa Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

BUTLLETÍ 8 DE FEBRER DE 2021

 

Aquesta setmana

 Ja hem passat l'equador en el camí cap al 14F. Moltes incerteses i resultats oberts. Resposta àmplia des de moltes localitats a la presència del partit feixista en els seus carrers que intenta escampar odi cap a les dones i a qui són diferents (per origen, per orientació sexual, per llengua...). En aquest sentit us convidem a adherir-vos a la DECLARACIÓ UNITÀRIA CONTRA EL RACISME I L’EXTREMA DRETA feta des de UCFR

I les eleccions es donaran mentre la pandèmia i les seves conseqüències acaparen, encara, tots els informatius.
Mentre sembla que la majoria de la població està disposada a vacunar-se, les exigències de les farmacèutiques i la incompetència de la UE posen aquest procés en perill; potser el problema està en les patents? Aquest món capitalista fa aigües des de moltes vessants; no és hora de plantejar-se un canvi no només de govern, sinó de sistema?

Aquesta setmana us oferim un monogràfic sobre Manuela Ballester, gran artista republicana i comunista. És de justícia, recuperar tantes dones que queden amagades en la Història escrita i dirigida per homes.

I recordeu, el dia 14, no us oblideu d'anar a votar. Conquerir aquest dret va costar molta repressió, dolor i patiment a les dones i homes que el reclamaven.

Article

 
Fundació l'Alternativa

Recuperació de la memòria artística amb Manuela Ballester Vilaseca

Roser Pineda, professora jubilada de dibuix tècnic, artista i col.laboradora de La Directa escriu l’article següent sobre la figura de Manuela Ballester Vilaseca, gran artista republicana i comunista. És urgent recuperar la memòria, l'obra i el reconeixement de les dones artistes, que com a molts altres àmbits han patit la invisibilitat forçada imposada pel patriarcat. 

Llegir l'article

 

Destaquem

Separador Imatge demo

Un llibre

La salut és política. Un planeta malalt de desigualtats
Joan Benach

Davant un escenari tan difícil, com complex i perillós, sorgit de la pandèmia de la COVID-19, aquest llibre vol aportar algunes respostes a temes tan crucials per a la salut i l'equitat com la política i la desigualtat, la crisi ecològica i el sistema capitalista, la desocupació i la precarització laboral i la mercantilització sanitària. I fa una aposta decidida per la salut pública, entesa d'una manera integral. El futur de la vida i de la salut estan en les nostres ments i en les nostres mans. L'elecció és nostra.

#Més info

Separador Imatge demo

Un manifest

Que el silenci No ens faci còmplices

Davant de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, les Entitats Memorialistes signants, hereves i dipositàries de la memòria de la lluita antifranquista i contra el feixisme i el nazisme i de les víctimes de la repressió i de la deportació, conscients del significat i dels efectes de les ideologies excloents i intolerants, publiquen el manifest següent.

Que circuli! Cal aturar l'extrema dreta ja!


#Més info

Separador Imatge demo

Una exposició

Com a homenatge al president Companys, en el marc del 80è aniversari del seu afusellament, podeu venir a visitar l'exposició sobre la seva vida i obra a la seu de la Fundació.

A partir del mes de febrer tots els dijous de 11h30 a 13h i de 16h a 19h

Podreu recollir també un exemplar de la publicació biogràfica escrita per Lucía Aliagas sobre el president.


Les persones de fora de Barcelona, com no podreu venir, no patiu donarem més terminis al llarg de l'any fins que tothom tingui l'oportunitat de veure l'exposició, recollir la publicació i els materials commemoratius.
 

#Més info

Fundació l'Alternativa

 

Campanya per sufragar la defensa de Joan Josep Nuet pel judici al TSJC

Davant la repressió, solidaritat!

El judici serà el 24 i 25 de març.


Fes la teva aportació aquí: www.fundacioalternativa.cat/campanya-nuet

#TotsSomNuet

Fundació l'Alternativa a Twitter Fundació l'Alternativa a Facebook Fundació l'Alternativa a Youtube

FUNDACIÓ L'ALTERNATIVA

carrer Dr. Aiguader, 10-12, baixos · 08003 Barcelona · Tel. 93 295 54 18

info@fundacioalternativa.cat · fundacioalternativa.cat

Fundació l'Alternativa és membre de  

Fundació l'Alternativa a Twitter

Donar-se de baixa

Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Pots donar-te de baixa des de l'enllaç "Donar-se de baixa"